PC yi ;KapanırkenHDD nin Tekrar Açılıp Kapanma Sorunu-2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Yeni sistem toplamıştım HDD arızalı gelmişti ve sorunsuz sıfır bir HDD geldi fakat bilgisayara windows sistemini kurdum driverları yükledim ama şöyle bir sorun var araştırdım ama çözüm bulamadım bilgisayarı kapat a tıklıyorum pc nin ekranı gidiyor kasa ışıkları full açık harddisk duruyor daha sonra tekrar devreye girip biraz çalışıyor sonra sistem kapanıyor bu sorunu çözemedim neden böyle acaba yardımcı olabilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuma girip güç yönetimini Yüksek performans ayarına alın ve Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları bu konuma girip Güç düğmesine basınca ayarının Kapat olarak işaretli olduğundan emin olun değilse öyle yapıp alttan Değişiklikleri kaydet deyin.

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Akşam eve gidince denicem sonuç ne olursa sizinle paylaşırım umarım olur bunun başka bir sebebi varmıdır sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu söyledğim çözümler benim tahmin ettiğim ayarlardan kaynaklı bir sorun gibi ama biraz bakındım başka bir bir durum olabilir mi diye bir sonuç bulamadım. Birde diski uyku moduna sokup sürekli çalışır hale girmesini engelleyen bir şey var ama bunu yapınca Windows 'u uyku moduna hiç alamazsınız yani bu sorunun çözümü değil arkadan dolaşmak gibi bir şey çözmeyebilir yani. Başka bir şey bulursam yazarım ama Windows kaynaklı bir sorun olabilir kurulumunu yaptığınız Windows 'un son sürüm olduğundan emin olun ve eğer çözüm sağlayamazsak bir format atın derim sisteme.

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu söyledğim çözümler benim tahmin ettiğim ayarlardan kaynaklı bir sorun gibi ama biraz bakındım başka bir bir durum olabilir mi diye bir sonuç bulamadım. Birde diski uyku moduna sokup sürekli çalışır hale girmesini engelleyen bir şey var ama bunu yapınca Windows 'u uyku moduna hiç alamazsınız yani bu sorunun çözümü değil arkadan dolaşmak gibi bir şey çözmeyebilir yani. Başka bir şey bulursam yazarım ama Windows kaynaklı bir sorun olabilir kurulumunu yaptığınız Windows 'un son sürüm olduğundan emin olun ve eğer çözüm sağlayamazsak bir format atın derim sisteme.

windows 10 64 bit pro orjinal kullanıyorum güncellemelerim son versiyonda akşam denicem bakalım olursa çok güzel olucak

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuma girip güç yönetimini Yüksek performans ayarına alın ve Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları bu konuma girip Güç düğmesine basınca ayarının Kapat olarak işaretli olduğundan emin olun değilse öyle yapıp alttan Değişiklikleri kaydet deyin.

bu dediklerini yaptım fakat sorun çözülmedi malesef

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminiz AMD 'mi INTEL 'mi?

Ayrıca anakartınız nedir?

INTEL ise sisteminiz buradan https://downloadcenter.intel.com/do...l-RST-User-Interface-and-Driver?product=55005 bu SATA kontrol sürücüsünü indirip kurar mısınız.

AMD ise https://www.amd.com/en/support buradan Çipset sürücünüzü anakart çipsetinizi seçip kurun.

Sistem intel sitede 3 tane dowland dosyası var hangisi kurucaz,

Anakartım : Asus Prime H310M-K R2.0 Intel H310 2666MHz DDR4
İşlemcim : Pentium G5400

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
En tepedeki RST.exe olanı indirip kuracaksınız.

en üst ve en alttakini kurdum ortaki kurulmadı ve sorun çözüldü kapanması 40-45 saniye süren bilgisayarım şimdi kapata bastığım gibi kapanıyor tamamen ama açılması 5-6 saniye kadar gecikti yinede bu problem değil benim için zaten sistemim hdd ye kurulu olduğu için problem etmiyorum bu süreyi sizce bu sorun neden olmuş olabilir çözdülüğüne çok sevindim ve uğraşıp ilgilendiğin için gerçekten çok teşekkür ederim :)

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Buradanda çipsetinizi: https://downloadcenter.intel.com/download/28679?product=133348 indirin ve kurun.

Önemli değil süreyi birkaç ayar yaparak biraz daha azaltabilirsiniz biraz ince ayarlar ama işe yarayabilir ister imisiniz anlatayım mı?

Gerek yok teşekkür ederim 5-6 saniye benim için büyük bi kayıp değil bu sorunum çözülmesi önemliydi benim ve gerçekten teşekkür ederim zaten bi kaç ay içerisinde SSD alıp sistemi ona kurucam çok teşekkürler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri