PC'de D Sürücüsü Yok Oldu Ne Yapmalıyım?

poyraz torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar bilgisayarda D sürücüsü yok oldu. Disk yönetiminde ayrılmamış bölüm çıkması lazım oda yok. nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    102.8 KB · Görüntüleme: 9

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

D sürücüsünün dosya sistemini değiştirmiş olabilir misiniz? NTFS olması lazım. D sürücüsünün boyutu kaç GB'dı? Çünkü ayrılmamış alan bölümünde görünmesi lazım sildiyseniz. Ancak görünmüyor.

KS

poyraz torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
750 gb.power yanmış onu değiştirdim.güç yokken kablaları söküp taktım ilk açtığımda vardı.bi anda kayboldu

KS

poyraz torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

D sürücüsünün dosya sistemini değiştirmiş olabilir misiniz? NTFS olması lazım. D sürücüsünün boyutu kaç GB'dı? Çünkü ayrılmamış alan bölümünde görünmesi lazım sildiyseniz. Ancak görünmüyor.
Selamlar,

silmedim.toplam 750 gb

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
Bana da donanımsal geldi durum. Sistemde SATA ve güç kablosu takılı olsa, disk yönetiminde görülmesi gerekiyor.
Evet. Başka birşey aklıma gelmedi. Eğer Disk yönetiminde görünmezse HDD ile ilgili bir sorundur. Ya bozuktur yada sata kablosu takılı değildir.

@poyraz torun Sata kablosu takılıysa sata uzantısının PSU üzerine takılı olup olmadığına bakın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer güç kabloları ve SATA kabloları bağlı ve kablolarda sorun yoksa ve ürün BIOS üzerinden de gözükmüyorsa disk arızalanmıştır.

KS

poyraz torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Evet. Başka birşey aklıma gelmedi. Eğer Disk yönetiminde görünmezse HDD ile ilgili bir sorundur. Ya bozuktur yada sata kablosu takılı değildir.

@poyraz torun Sata kablosu takılıysa sata uzantısının PSU üzerine takılı olup olmadığına bakın.
sata kablosu takılmasa c yi görürmü.tekrar açıp bakayımmı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri