PCH F 1.1 Class Sorunları Yardım

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kanalı beğenerek izlerim halada öyle lakin PCH  F1.1 Classı cidden beğenerek aldım lakin bilgisayar full atikmdag atikmpag hataları veriyordu denemediğim driver kalmadı incehesap gayet güzel ilgilendi ve kartı gönderin test edelim dediler gönderim ve şuan sisteme format atıp hd 8350 taktım ama sorunlarım devam ediyor memtest de ramlerde bir sorun yok işlemcide bir sorun yok sizce sorunum ne olabilir ?

KS

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Baştan anlatayım sistem ilk geldiğinde ekran kartını taktım ve driverları kontrol ettim lakin yüklü değillerdi güncel olanları çekip yükledim fakat ondan sonra atikmpag.sys ve atikmdag.sys hataları  siyah ekran ile birlikte memory management alarak amd sürücüyü durdurdu hataları alıyordum ondan sonra ekran kartından olduğunu düşünüp rx 5500 xt nin ilk driverından başlıyarak herseferinde format atarak tüm driverları tek tek denedim sorun değişmedi sonunda ince hesap ile irtibata geçerek sorunları ve resimleri gönderdim sonra ekran kartında sorun olabilir denildi ve servise istendi gönderim,

ekran kartını gönderdikden bir format daha atarak elimde olan ati radeon hd 8350 yi taktım ve driver kkurulumunu yaptım ve sorunlarım hala devam ediyor atikmpag.sys ve atikmdag.sys almıyorum ama hala siyah ekran veriyor ve pc hala verimli çalışmıyor bunun üstüne başladım sorunları çözmek için testlere 

memtest86 da ve windwos ram testlerinde bir sorun yok geekbench girdim ondan çok anlamıyorum 

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/15508770Baştan 

sorunlar sadece aygıt yöneticisinden ekran kartı nı devre dışı bıraktığımda düzeliyor,

ben alırken F 1.1 Class şekli aşağıdaki gibidir sadece ssd yi 240 olarak değiştirdim

2 x Kasa Fanı 120mm [Model Değişebilir]
1 x AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 MPK İşlemci
1 x Gigabyte B450M S2H Soket AM4 DDR4 mATX Gaming Anakart
1 x XFX RX 5500 XT THICC II Pro 8GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı
1 x Adata SU630 240GB SSD Disk
1 x GamePower The Black Pearl ARGB Temperli Gaming Mid ATX Kasa
1 x Fsp Hydro HD500 500W 80+ Bronze Power Supply
2 x Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam ben ekran kartında arıza olduğunu düşünüyorum. Bir kaç araştırma yaptım ve ekran kartı çiplerinden kaynaklı bu sorunun yaşandığı yazılmış.

KS

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hem fikirim ama sisteme farklı ekran kartı takınca aynı sorunların baş göstermesi çok ilginç geliyor aklıma anakarttada bir sorun olabilirmi algısı yer alıyor anakartı test edebileceğim bir program var mı ?

KS

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sanırım sorunu çözdüm gibi birşey öncelikle belirteyim ben ram olarak corsair vengeance lpx 8gb (2x8gb) ddr4 3000mhz c16 olarak aldım bios da profil 1 de 1.35v 3000mhz olarak çalıştırıyordu bunu auto profilde 1.2v 2933mhz olarak düşürdüm ve pc de herhangi bir sorun kalmadı gibi siyah ekran ve mavi ekran almamaya başladım belirli testleri yapıp şayet kesin çözüme ulaştıysam paylaşıcağım

KS

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun devam etmekte çözüm olmadı maalesef çarşamba günü ince hesapla görüşüp iade talebi oluşturacağım destekleriniz için çok teşekkürler

KS

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ekran kartın değiştirildi ve dün elime ulaştı fakat daha büyük bir sorun var artık pc hiç açılmıyor,
güç var her şey dönüyor klavye, mouse ve monitöre herhangi bir görüntü veya güç gitmiyor
-bios pilini söktüm taktım cmos yöntemini denedim
-Tüm parçaları söktüm tekrar taktım
-ramlerin slotlarını değiştirerek tek ve çift olarak denedim,

sizce sorunum ne olabilir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemde statik elektrik olabilir. Bu linkten PC Statik Elektrik Boşaltma adımları uygulayarak boşaltmayı deneyin.

Eğer CPU 'ya soğutucu fazla baskı uyguluyorsa CPU soğutucusunu gevşetin vidaları zorlandığı an bırakın sıkmayı. Baskı sistemde görüntü vs. sorunları oluşturabilir.

RAM 'leri teker teker her slotta deneyin işe yarayabilir.

Bunlardan çözüme ulaşamazsanız tekrar yazın bakalım başka neler yapabiliriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri