PCH F Class 1.1 Sorunu

ghthre3e

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
F Class 1.1 aldım ancak işlemciyi 2600x seçtim. Pc geldi hoş güzel ancak bazen oyunda veya normal tarayıcı kullanırken birden monitör, klavye ve mouse kapanıyor ancak fanlar çalışmaya devam ediyor. Yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilemedim. Bu sorun hakkında bilgisi olan var mı?

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam aynı sorun bendede mevcut herkes yazılımsal diyor atikmpag.sys ve atikmdag.sys hatalarıda almaya başladım ara arada memory management alıyordum incehesap ile görüştüm ekran kartının arızalı olabileceğini söylediler ve teknik servise istediler gönderdim şuan pc de ati hd 8350 takılı sorunlar hala devam ediyor eğer elinde farklı bir ekran kartı var ise denemeni öneririm özellikle nvidia ekran kartı amd çalışmayı durdu hatasıda alıyormusun

KS

ghthre3e

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yok hiçbir hata mesajı falan almıyorum birden donuyor ve dış donanımlar kapanıyor ancak pc çalışmaya devam ediyor sesler falan da gidiyor. evden çalıştığım için garantiye gönderemiyorum ancak ofise geçince gönderebileceğim.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ghthre3e' Alıntı:
yok hiçbir hata mesajı falan almıyorum birden donuyor ve dış donanımlar kapanıyor ancak pc çalışmaya devam ediyor sesler falan da gidiyor. evden çalıştığım için garantiye gönderemiyorum ancak ofise geçince gönderebileceğim.

Ekran kartı yazılımlarınızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Monitör için bir dönüştürücü kullanıyor musunuz?

KS

ghthre3e

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
ghthre3e' Alıntı:
Driverlar güncel, çevirici kullanmıyorum sorun monitörden dolayı değil sadece görüntü değil klavye mouse da gidiyor ve sesler de gidiyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

Ekran kartı yazılımlarınızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Monitör için bir dönüştürücü kullanıyor musunuz?

KS

ghthre3e

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam format atmayı denediniz mi? Bana açıkçası sorun yazılımsal gibi geldi
Format atmadım gelen sürümü kullanıyorum. Ancak başka biri de yaşıyorum demişti umarım yazılımsaldır ve windows güncel durumda.

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benimde sorunlarım senin ki gibi başlamıştı lakin sonra incehesap ekran kartını istedi gönderdim yanıtı bekliyorum denemediğim windows denemediğim driver kalmadı şuan sistemde başka ekran kartı var ve sorunlarım hala devam ediyor ben iade etmeyi düşünmeye başladım açıkcası 2 haftadır aynı çözmeye uğraşıyorum tık yok ama şunu belirteyim incehesap şuana kadar güzel ilgilendi resmi tatillerde bile yanıt geliyor servislerinden

KS

ghthre3e

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
erselmert' Alıntı:
Benimde sorunlarım senin ki gibi başlamıştı lakin sonra incehesap ekran kartını istedi gönderdim yanıtı bekliyorum denemediğim windows denemediğim driver kalmadı şuan sistemde başka ekran kartı var ve sorunlarım hala devam ediyor ben iade etmeyi düşünmeye başladım açıkcası 2 haftadır aynı çözmeye uğraşıyorum tık yok ama şunu belirteyim incehesap şuana kadar güzel ilgilendi resmi tatillerde bile yanıt geliyor servislerinden
Az önce bir arkadaşla konuştum bana da aynı sorunlarının olduğunu söylemişti ssd değiştirmiş düzelmiş benim deneme fırsatım yok çalıştığım için senin varsa bir dener misin?

erselmert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ghthre3e' Alıntı:
erselmert' Alıntı:
Az önce bir arkadaşla konuştum bana da aynı sorunlarının olduğunu söylemişti ssd değiştirmiş düzelmiş benim deneme fırsatım yok çalıştığım için senin varsa bir dener misin?

ekran kartım hala garantide olduğundan gelir gelmez deneyip bilgisini vereceğim sorunları incehesap ile görüştüğümde direk kartımı geri göndermem istendi ama farklı ekran kartlarıyla da aynı sorunlarım devam ediyor hesap üstünden emailimden denediğin yöntemleri iletirmisin sürekli forumda olamıyorum pc olmadığından dolayı

Habib Altun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar aynı sorun bendede var.Bendeki hata da ek olarak ekrana yazı geliyor reset attıktan sonra.Yazı şu:Radeon wattman ayarları geri yüklendi.İncehesap teknik servise 3 kez gönderdim.sorunu çözemediler.Bende tüketici hakem heyetine şikayet ettim.Eğer şimdide yenisini veya farklı sıkıntısız modelini göndermezlerse dava da açacağım.Umarım sorublarınız düzelmiştir.Düzelttiyseniz yorum atarsanız nasıl düzelttiğinizi memnun olurum.Ayrıca eklemek istediğim bi kaç konu var.Kesinlikle ram veya bios pili ile ilgili birşeye dokunmayın.bunlar internette çokça tavsiye edilmiş.Aman diyim.teknik servis ve hukuki yoldan hakkınızı aramak varken başka birşey yapmayın.Elinizdeki haklardan da olmayın.Hayırlı Günler :)

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorununuz PSU bazlı olabilir.Eğer bilgisayar hala elinizde ise PSU değişme sansınızda var ise değiştirip denemenizi öneririm.

Hüseyin Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hesaba erişemediğimden bu hesaptan yazıyorum. Sorun düzelmedi garantiye de gönderdim sorun devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla forumda bir çok kişi bu sorundan şikayetçi ancak çözüm yok. PCH ye güvenip almıştım hata yapmışım :D

Enes Yavuz' Alıntı:
Sorununuz PSU bazlı olabilir.Eğer bilgisayar hala elinizde ise PSU değişme sansınızda var ise değiştirip denemenizi öneririm.

PSU dan kaynaklı olduğunu sanmıyorum, sorun oyun oynarken aynı anda bir video oynatınca rahatlıkla oluyor. Örneğin bir canlı yayın açıp aynı anda valorant oynadığım zamanda gerçekleşiyor. Ben de hiçbir video açmadan sadece oyun oynuyorum ancak böyle çözebildim telefondan izliyorum oynarken.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun çözümü için BIOS güncellemerinizi kontrol ediniz lütfen sürüm farkı var veya güncelleme gelmiş ise bu sorun olma olasılığı var.

Ayrıca size önerdiğim PSU değiştirip deneme çözümünü yapmadan yorum yazmışsınız sorum çözümü için mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Hüseyin Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Sorun çözümü için BIOS güncellemerinizi kontrol ediniz lütfen sürüm farkı var veya güncelleme gelmiş ise bu sorun olma olasılığı var.

Ayrıca size önerdiğim PSU değiştirip deneme çözümünü yapmadan yorum yazmışsınız sorum çözümü için mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Garantiye verdiğimde bios güncelleyip göndermişlerdi sorun devam ediyor.

PSU yorumum ise sadece video oynatırken bu sorun meydana geldiğindendir.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güç kaynağında arıza var ise voltaj olarak karşılamıyor yük binince oluşan bir sorun olabilirbu yüzden denemenizi istiyorum.

Hüseyin Güneş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Güç kaynağında arıza var ise voltaj olarak karşılamıyor yük binince oluşan bir sorun olabilirbu yüzden denemenizi istiyorum.

Tamamdır ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Konuyu açan kişi siz misiniz? İsimler farklı ondan dolayı soruyorum.

Eğer sizseniz konu sahibi. Baştan denediklerinizi yazın ve sistemin Windows sürümünüz dahil tüm bileşenlerini marka modeline kadar yazmanızı istiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri