PCH F6 mavi ektan hatası

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
formatın bir çözüm olacağını düşünüyor musunuz ona göre yapayım. yoksa çalışıyorsa devam et mantığı bu hataları görmezden mi gelmeliyim

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Masaüstünde > " Shift " tuşuna basılı tutarak Güç > Yeniden Başlat'a tıklayın. Ardından gelişmiş başlatma seçenekleri gelecek. Burada Güvenli mod ile başlat demeniz yeterli olacaktır.

veya

Bilgisayarı ilk açtığınız esnada F8 tuşuna ( anakarta göre değişiklik gösterebilir ) üst üste bastığında karşına gelişmiş başlatma seçenekleri gelecek. Burada Güvenli mod ile başlat demeniz yeterli olacaktır.
teşekkür ederim sistem şu an stabil olarak çalışıyor sıcaklıklar da normal. Peki şu anda sisteme format atmak gibi hangi işlemler yapılmalı? yoksa bir işlem yapmadan devam etmelimiyim böyle hatalar olabilitesi normal mi

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
yeni monitör gelir gelmez dönüştürücüden kurtulacağım

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Anladığım kadarıyla sistem yeni. Sorun devam ediyorsa Bios pilini çıkarıp resetleyin bakalım. Sistem yeni olduğu için Technopatın format rehberi var. Oradan kurulum sağlayabilirsiniz.

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
hocam mavi ekran yine verdi bugün. hata kodunu alamadım alınca tekrar paylaşırım. can sıkmaya başladı bu iş. yepyeni bilgisayar

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
hocam mavi ekran yine verdi bugün. hata kodunu alamadım alınca tekrar paylaşırım. can sıkmaya başladı bu iş. yepyeni bilgisayar
hocam formatlayabilirsin kolay bişi zor değil usb flash bellekede gerek yok win 10un sıfırlama bölümünden temiz bir kurulum yapabilirsin

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Mavi ekran verdiğindeki kod da önemli. Onun dosyası oluyor normalde , Uğur hocam olsa incelerdi ama ben o dosyalardan anlamıyorum.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
az önce yine yaşadım bilgisayarı açtığımda oldu.
Mavi ekran kodunu paylaşırsanız sorun tam nerede anlaşılır?
İşletim sisteminiz hangisi ve güncel mi lisanlı mı?
Anakart chipset sürücüsü güncel mi ? Bios sürümü güncel mi?
Ekran kartı sürücünüz güncel önerilen (WHQL) mi yoksa isteğe bağlı (beta) mı?
Yasal olmayan herhangi bir yazılım kurulu mu?

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Mavi ekran kodunu paylaşırsanız sorun tam nerede anlaşılır?
İşletim sisteminiz hangisi ve güncel mi lisanlı mı?
Anakart chipset sürücüsü güncel mi ? Bios sürümü güncel mi?
Ekran kartı sürücünüz güncel önerilen (WHQL) mi yoksa isteğe bağlı (beta) mı?
Yasal olmayan herhangi bir yazılım kurulu mu?
sadece bu aygıt yöneticisinde sürücülerin birinde ünlem vardı onu oto elimle indirmiştim recep baltaşın videosundan. ondan dolayı mı oldu ne oldu bilmiyorum. şuan da bir şey olmadı bugün fakat assetto corsa oynamak istedim bir baktım bilgisayardan fan sesi geliyor normalde wow classic vs oynarken ağır oyunlarda bile yoktu böyle çalıştırma sesi vs. msi after burner ile baktım sıcaklık 72 73 dereceleri görüyor. normal mi bu? işlemci 70derece ekran kartı 70 73 civarındaydı.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
sadece bu aygıt yöneticisinde sürücülerin birinde ünlem vardı onu oto elimle indirmiştim recep baltaşın videosundan. ondan dolayı mı oldu ne oldu bilmiyorum. şuan da bir şey olmadı bugün fakat assetto corsa oynamak istedim bir baktım bilgisayardan fan sesi geliyor normalde wow classic vs oynarken ağır oyunlarda bile yoktu böyle çalıştırma sesi vs. msi after burner ile baktım sıcaklık 72 73 dereceleri görüyor. normal mi bu? işlemci 70derece ekran kartı 70 73 civarındaydı.
Şimdi hangi sürücü de ünlem vardı bilmiyoruz recep baltaş yaptığı bir şeyi yaptıysanız ki onlar hazırladıkları rehberlerde çok açık ve ayrıntılı yazar siz de de aynı sorun var ki yapmışsınız onu suçlayacak bir durum yok . Siz kendi isteğinizle size uyduğunu düşündüğünüz için yapmışsınızdır. Şimdi gelelim olaya size sorduğumuz konularda bilgi verebilirseniz yardımcı olalım ( Bir de ünlem işareti olan sürücünüz neydi de güncellediniz onu da söylerseniz bu duruma da bakarız).

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Şimdi hangi sürücü de ünlem vardı bilmiyoruz recep baltaş yaptığı bir şeyi yaptıysanız ki onlar hazırladıkları rehberlerde çok açık ve ayrıntılı yazar siz de de aynı sorun var ki yapmışsınız onu suçlayacak bir durum yok . Siz kendi isteğinizle size uyduğunu düşündüğünüz için yapmışsınızdır. Şimdi gelelim olaya size sorduğumuz konularda bilgi verebilirseniz yardımcı olalım ( Bir de ünlem işareti olan sürücünüz neydi de güncellediniz onu da söylerseniz bu duruma da bakarız).
kimseyi suçlamıyorum yanlış anlamışsınız. sürücüler;
Temel sistem aygıtı.
PCI\VEN_8086&DEV_464F&SUBSYS_7D461462&REV_05
PCI\VEN_8086&DEV_464F&SUBSYS_7D461462
PCI\VEN_8086&DEV_464F&CC_088000
PCI\VEN_8086&DEV_464F&CC_0880

Bilinmeyen aygıt.
ACPI\INTC1056\2&DABA3FF&0

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
kimseyi suçlamıyorum yanlış anlamışsınız. sürücüler;
Temel sistem aygıtı.
PCI\VEN_8086&DEV_464F&SUBSYS_7D461462&REV_05
PCI\VEN_8086&DEV_464F&SUBSYS_7D461462
PCI\VEN_8086&DEV_464F&CC_088000
PCI\VEN_8086&DEV_464F&CC_0880

Bilinmeyen aygıt.
ACPI\INTC1056\2&DABA3FF&0
Bu sorun devam ediyor mu çözüme kavuşturduğunuzu söylemiştiniz . Sorun tekrarladı mı ?
Asıl konumuz olan mavi ekran hatası tekrar ediyor mu? Ediyorsa hata kodunu aldınız mı ?

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Bu sorun devam ediyor mu çözüme kavuşturduğunuzu söylemiştiniz . Sorun tekrarladı mı ?
Asıl konumuz olan mavi ekran hatası tekrar ediyor mu? Ediyorsa hata kodunu aldınız mı ?
mavi ekran 3 gündür yok fakat az önce gta dan çıktım fps moduna alınca arac içinde cpu kullanımı çok düşüyor %20 lere 15 lere düşüyor ve fps 40 lara iniyor

KS

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
sonunda hatayı okuyabildim bugün az önce ilk defa çalıştırdım bilgisayarı ve hata adına "memory management" yazıyordu çözümü nedir?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri