PCH S Class 1.1 [PC Hocası] almayı düşünüyorum.İlk kasam olucak yardım pls :)

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ilk defa kasalı bilgisayar alıcam hep laptop kullandım. Sizin bilgileriniz ve önerileriniz benim için çok önemli. PCH S Class 1.1 [PC Hocası] link atmak yasak mı bilmediğimden atmıyorum RTX 5700x  ve 3500x var ben bu 3500x i 3700x yapmayı düşünüyordum ki bugün 3700x i kaldırmışlar  salı günü sipariş vericem bu sistemi cs go için alıcam yüzde 70 cs ile vakit geçiriyorum pc de haricinde fazla bişey yaptığım yok. Sizce 3600x koyarsam cs de 1280x960 low ayarlarda dm serverlerinde ortalama kaç fps alırım bu sisteme 240hz monitör alınır mı birde almayı düşündüğüm monitör 144hz 24inch benq veya 240hz 25inch acer kg251 sizce hangisi mantıklı ? Cs de Hz in önemi olduğu için Acer düşünüyorum açıkçası. Ancak sizin fikirleriniz benim için çok önemli

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çözünürlüğü 1280x960 yani 1080p den daha aşağı çektiğiniz için işlemcinin tek çekirdek gücü aşırı önemli oluyor. Ya INTEL 10. nesil yada alabiliyorsanız kesinlikle Ryzen 5000 serisi bir işlemci ile bir sistem almanız size büyük avantaj sağlar. Bana net bütçenizi verirseniz daha net yardımcı olabilirim.

KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bütçem 10bin TL civarı 10-10.5 aşmazsa çok iyi olur monitör içinde olmadan. Benim için cs de 300fps sabit alan bir sistem yeterli olucaktır.Birde tek tek toplayamam hazır sistem olması gerekiyor maalesef .

KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki Uğur bey cidden bilmiyorum o yüzden mazur görün beni. Bu sistem ile 1280x960 ayarlarda 20 kişilik dm serverlerde 300fps altına düşer mi ? Yada benim attığım sistem ile arasında çok fark olur mu ? Birde şu sorum vardı Benq nun 144hz ini almak mı mantıklı Yoksa 240hz. acer mi bunu da cevaplarsanız çok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu önerdiğim 10600 + RTX 2070 Super sistemin CSGO performansı 1080p 'de ortalama 400 FSP civarıdır. Bu video fikir verir. Bunu 720p çözünürlüğe çekerseniz ortalama 100 FPS kadar kayıp olabilir yada artabilir net değil yani.

Hertz olarak yüksek Hertz bir ürün CSGO gibi oyunlarda daha büyük avantaj sağlar.

KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki Uğur bey 300fps in altına düşme imkanı var mı sizce ? 10V10 Serverlerde dm ler dahil eğer düşmez derseniz bu kasayı salı günü sipariş vericem :) Birde son sorum ek olarak fan isteyeceğim onu da montajlarlar mı acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2070 Super kartının CSGO için o kadar düşük performans vermesi pek olası değil. İşlemciyi de bu yüzden yüksek tuttum. En yüksek ayarlarda 300 FSP aşağısına inmeyeceğinizi tahmin ediyorum. Hatta 350 FPS civarı olabilir ortalamada. 2070 Super kartının CSGO için 720p veya 1080p FPS testlerine bakabilirsiniz.

KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey attığınız sisteme 400TL zam gelmiş maşşallah :) Sinerji burayı takip ediyor sanırım :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey aklıma şöyle bişey geldi zaten cs de zaten işlemci önemli olduğundan ekran kartını zayıflatıp işlemciyi yükselttim. Zaten 1.5 sene boyunca cs dışı çok fazla kullanmayacağım seneye nasipse okul bitiyor güzel bi ekran kartı alırım. Kendimce bir sistem topladım bu sistemde herhangi bir eksik veya bana sıkıntı çıkartacak birşey varmı ? Watt olur , fan olur herhangibir ek yapmam gereken birşey olur mu birde bilmediğimden soruyorum bu şekilde cs için soruyorum ekran kartı düşük işlemci yüksek diye kasma donma lag ani fps düşüşü gibi birşey yapar mı ? topladığım sistem şu https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/HQ4S6YEH

KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey öncelikle tüm verdiğiniz bilgiler ve destek için çok teşekkür ederim. Arkadaşlarımdan da bir çok fikir aldım ve Cs Go için sistem topladığımdan işlemciye ağırlık verip ekran kartını kısma kararı aldım. Şuan da hemen hemen tüm herşey tamam bir kaç yerde takıldım yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle dizdiğim sistem şu : https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/X5XHHA77 
Desteğe ihtiyacım olan konuya gelecek olursak ,
Öncelikle seçtiğim işlemci, ana kart ve ekran kartı uyumlu çalışır mı bana bir sıkıntı çıkartır mı ? Eğer çıkartmaz ise ;
4 Fanlı RGB ' sini kumandadan ayarlayabileceğim bir kasa bunu sinerjiden önerirseniz sevinirim ben bulamadım sinerjiden almak istememin sebebi montajını onlara yaptıracağım. 
Bu sisteme kaç W gerekli kasayla beraber olmasına gerek yok ancak ayrı ayrı olur ise PSU da önerebilir misiniz ?
Bu sisteme Sıvı soğutma önerebilir misiniz ?
Total bütçemin 9000TL civarını fazla aşmaması gerekiyor. Yani kasa + sıvı soğutma + ( kasada yoksa PSU ) =1600TL civarını fazla geçmemesi gerekiyor .
İlginiz için tekrar teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartı Gigabyte B450M S2H V2 model seçin. Seçtiğiniz anakarttan pek bir farkı yok biraz daha ucuz. Yada Gigabyte A520M S2H - 651 TL / MSI A520M PRO - 701 TL bu anakartları alabilirsiniz. Biraz daha dolu anakatlardır.

RAM modelini 3200MHz CL16 veya 3000MHz CL15 yapın. Seçtiğiniz RAM 3200MHz CL16 pek iyi sayılmaz.

Ekran kartını 1650 Super ile değiştirin derim. RX500 ve 5000 serisinde pek çok yazılımsal ve donanımsal sorun olabiliyor. 5500XT ile aynı FPS değerini alacaksınız ve bellek miktarıda önemsiz. Palit GeForce GTX1650 Super GP OC 4GB - 1807 TL / Asus GeForce GTX1650 Super TUF O4G Gaming 4GB - 2062 TL / Asus GeForce GTX1650 Super Rog Strix O4G Gaming 4GB - 2249 TL bu 3 karttan birisini seçebilirsiniz.

Bu sisteme 500W 80+ iyi bir PSU yeterli olur. Zalman 550W ZM550-GVII GigaMax 80+ Bronze - 484 TL çok kaliteli F/P oranı yüksek bir güç kaynağıdır bunu alabilirsiniz.

Ekstra soğutucuya gerek yok diyebilirim ama alacaksanız ayrı bir yerden Raijintek LETO PRO RGB 2x12cm PWM Fan - 405 TL bunu alın. Zaten soğutucu ve ekran kartı montajlanmadan geliyor kargoda hasar almasın diye Bu yüzden siz montajlayacaksınız her durumda.

Kasa için Ranker Virgo - 359 TL bu ürünü seçebilirsiniz. Reset tuşu ile Led geçişleri ve basılı tutunca Led kapatmayı destekliyor. F/P bir kasadır.

Biraz daha iyisini istiyorum derseniz Ranker Cygnus v2 - 520 TL / MSI MAG Forge 100M - 550 TL / Aerocool Atomic RGB - 587 TL bu kasaları alabilirsiniz. Bu kasaların RGB ledlerini yazılım ile kontrol etmek isterseniz A520 önerdiğim anakartlardan birisini alabilirsiniz. MSI kasasına MSI marka anakartı alın diğerlerinde karma seçimler olabilir.

KS

swoke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediklerinizin tamamını yaptım sadece önerinizi dikkate alarak 5500xt yi çıkartıp msi ' ın 1660 super ventusunu koydum . Sıvı soğutmaya çok gerek yok dediğiniz için sıvı soğutmayı kaldırdım. 550W da bi tık düşük kalmadı mı ? Sıkıntı olmaz derseniz size güveniyorum aynen bu şekilde bırakıcam. Şuan sistemi msi sistemi gibi yaptım aşırı hoşuma gitti. Soracağım tek soru attığın 1650 lerden iyi midir bu seçtiğim 1660 birde zotac'ın falanda vardı supergaming 100tl fark ile o da msi olsunu diye msi seçtim zotac'ın ki supergaming ti hangisi daha iyi olur ? Eğer sistem bu haliyle bu fiyata daha iyisini yapamazsın derseniz bırakıyorum artık size de çok dua edicem :) 
sistemin son halini şuraya bırakayım : https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/S2BLFBB9
Birde unutmadan 240hz monitör de bu GTX olduğu zaman kırılma yaşamamak için G-Sync mi olması gerekiyor Freesync mi ? Tekrardan çok teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RTX 2060 Super kartına kadar kullanabilrisiniz 550W kaliteli bir ürün sorun yaratmaz. Ama ilerde 2060 Super kartından daha güçlü bir kart takmak gibi bir düşünceniz varsa önerinizi örnek olarak RTX 3070 kartı takmak isterseniz ileride High Power 750W Element BR 80+ Bronze Güç Kaynağı - 657 TL bu ürüne yükseltin güç kaynağını.

İşlemciyi olması gerekenden fazla yükselttiğiniz için o işlemci ile bu ayarda bir sistem kurulabilir. O yüzden size başka öneri yapmayacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri