PcH Venom

barhok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PcH youtube kanalından tavsiye edilen venom modelli toplama bilgisayarı satın aldım ancak aldığımdan beri ''fps drop'' sorunu yaşıyorum ne yapacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca aynı bilgisayara sahip arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem hangisi aldığınız bileşenleri yazar mısınız?
Ayırca tüm güncellemeler BIOS ve sistem bilşenleri dahil yapıldı mı? Eğer yapılmadıysa anakart çipset sürücüsü dahil tüm her şey güncel ve kurulu olsun.

KS

barhok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem hangisi aldığınız bileşenleri yazar mısınız?
Ayırca tüm güncellemeler BIOS ve sistem bilşenleri dahil yapıldı mı? Eğer yapılmadıysa anakart çipset sürücüsü dahil tüm her şey güncel ve kurulu olsun.
İşlemci = AMD Ryzen 3 2300X
Ekran Kartı = AMD Radeon RX570 8GB
Anakart = Gigabyte A320M S2H
RAM = Patriot Viper Steel 8GB 3000Mhz

Bileşenler bu şekilde dün BIOS 'un güncel olmadığını fark ettim ve güncelledim ancak diğer bileşenler güncel mi bilmiyorum açıkçası güncel değillerse bile ne yapacağımı ve güncellemeleri nereden yapacağımı bilmiyorum. Yardımınızı bekliyorum ayrıca dönüş için teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

barhok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aşağıdaki linklerden gerekli sürücüleri indirin ve kurun.                                                                                    

RX 570 Sürücü : https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 - Adrenalin 2019 Edition 19.8.1 Optional versiyonu indirilecek.
A320 Anakart Çipset : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/a320 - AMD Chipset Drivers indirilecek.

İşletim sisteminize uygun olan sürücüyü indirin ve kurun.
     Bios ve bütün driver ları güncelledim test için tekrar oynadım ama değişen bir şey yok bunun başka bir nedeni var mıdır acaba? Mesela işlemci aşırı ısınıyordur diyen var ama bu da saçma çünkü sıfır pc termal macunu vs. eskimiş olamaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu işlemci ve ekran kartı kombinasyonu çok kullanılıyor bir sorun yok bileşen bazında. Isı problemide olduğunu pek sanmıyorum ama yinede MSI Afterburner ile Isı , RAM kullanımı, GPU ve Ekran kartı kullanımı gibi bilgileri gösteren birkaç SS paylaşın bakalım durumlara. Ayrıca tek bir oyunda denemeyin belki oyun odaklı bir sorun vardır.

KS

barhok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu işlemci ve ekran kartı kombinasyonu çok kullanılıyor bir sorun yok bileşen bazında. Isı problemide olduğunu pek sanmıyorum ama yinede MSI Afterburner ile Isı , RAM kullanımı, GPU ve Ekran kartı kullanımı gibi bilgileri gösteren birkaç SS paylaşın bakalım durumlara. Ayrıca tek bir oyunda denemeyin belki oyun odaklı bir sorun vardır.

r004EP.png

6DDBrE.png

bu şekilde gpu kullanımı çok dalgalanıyor %3 14 0 bile oluyor anlayamıyorum gerçekten. cpu kullanımı pubg lite da normal seviyelerdeyken özellikle bf1 de darboğaz hissediyorum %100 ve 90 larda takılıyor. bf1 de takılmaların zamanını pek kestiremiyorum (sanırım oyunun karmaşasından) ama pubg lite da belli oluyor tam da gpu kullanımı bir anda düşünce takılıyor.
NOT: Bütün sürücüler güncel. ayrıca bu dalgalanmalar normal mi değilse sebebi nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı kullanımınızda sorun var %0 yazıyor ki %90 veya üzeri olmalıydı. Zaten sıcaklıkta 50 derecelerde kart doğru kullanılmıyor diyebilirim. Bu Ekran Kartı değerleri diğer oyunlarda da aynı mı yoksa sadece tek bir oyuna özel mi buna bakın. Ani drop sebebi işlemci %100 'e tavan yapınca olmuş ekran kartıda kullanılmıyor sorun bu.

Sistemde Windows kaynaklı bir sorun var mı diye düşündüm bence format deneyin bir ihtimal düzelebilir.

Ekran kartı ve sistemin genel bağlantıları doğru bir şekilde yapılmış mı kontrol edin belki oturmayan bir kablo veya temas sorunu olabilir az güç gelmesini yada hiç kullanılmamasına neden olabilir.

Birde PSU ne onuda söyler misiniz üzerindeki etiketteki değerleri istiyorum.

KS

barhok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı kullanımınızda sorun var %0 yazıyor ki %90 veya üzeri olmalıydı. Zaten sıcaklıkta 50 derecelerde kart doğru kullanılmıyor diyebilirim. Bu Ekran Kartı değerleri diğer oyunlarda da aynı mı yoksa sadece tek bir oyuna özel mi buna bakın. Ani drop sebebi işlemci %100 'e tavan yapınca olmuş ekran kartıda kullanılmıyor sorun bu.

Sistemde Windows kaynaklı bir sorun var mı diye düşündüm bence format deneyin bir ihtimal düzelebilir.

Ekran kartı ve sistemin genel bağlantıları doğru bir şekilde yapılmış mı kontrol edin belki oturmayan bir kablo veya temas sorunu olabilir az güç gelmesini yada hiç kullanılmamasına neden olabilir.

Birde PSU ne onuda söyler misiniz üzerindeki etiketteki değerleri istiyorum.

PSU:
GZZ8v6.jpg

Dediğim gibi tek bir oyun değil yukarıda da bilerek 2 ayrı oyunu attım.aslında ilk olarak mafia 1 ve witcher 1 de fark ettim ama hem oyunların eski olmasından hem de orijinal olmamalarından ötürü önemsemedim daha sonra bf1-pubg lite-fortnite gibi oyunlarda da olunca rahatsız oldum.(sanırım fortnite daki oyun kaynaklı 2060 ı olan adamda bile drop yaşıyor ama emin değilim.)
Ayrıca cpu kullanımı %100 olunca demişsinisz ancak pubg lite da genellikle %60 civarlarında ama yine de drop oluyor.
NOT:birazdan pc nin içini açıp bağlantılara bakacağım ve temizleyeceğim sonrasında tekrar görüşürüz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bana detay vermezseniz tahminde bulunurum CPU %100 olunca drop yemişsiniz resimlerde bende varsayımda bulundum. Eğer daha düşük seviyelerde de sorun oluyorsa bunu es geçebiliriz.

Öncelikle güncel sürücünüzü bir USB belleğe yada bir diske alın daha sonra format atın sisteme Windows 10 64 Bit olsun ve format işleminden sonra ilk yapacağınız şey ağı kesmek olsun ki Windows update ekran kartını kendisi kurmaya çalışmasın daha sonra güncel sürücüyü nereye kaydettiyseniz kurun ve sonrasında ağı bağlayıp tüm Windows güncellemelerini yapın. Bu işlemlerden sonra duruma göre bilgilendirin sonrasına bakalım.

KS

barhok

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bana detay vermezseniz tahminde bulunurum CPU %100 olunca drop yemişsiniz resimlerde bende varsayımda bulundum. Eğer daha düşük seviyelerde de sorun oluyorsa bunu es geçebiliriz.

Öncelikle güncel sürücünüzü bir USB belleğe yada bir diske alın daha sonra format atın sisteme Windows 10 64 Bit olsun ve format işleminden sonra ilk yapacağınız şey ağı kesmek olsun ki Windows update ekran kartını kendisi kurmaya çalışmasın daha sonra güncel sürücüyü nereye kaydettiyseniz kurun ve sonrasında ağı bağlayıp tüm Windows güncellemelerini yapın. Bu işlemlerden sonra duruma göre bilgilendirin sonrasına bakalım.

bağlantıları kontrol ettim (neyin nereye takılacağını pek bilmediğimden sadece yerine oturmayan kablolara baktım yoktu.) ayrıca psu ya ne diyorsunuz bir sıkıntı var mı?
bir de format yerine geri yükleme noktasına dönsem aynı işi görür mü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce format deneyim temiz format çok daha iyi olur sistem geri yükleme olmaz. Sonuca göre değerlendireceğim fikrimi söylerim ondan sonra.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri