PCyi erken toplamak mantıklı mı?

yalovaliburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Elimde şu an 8k kadar para var. İstediğim sistem rx 6700 xtli bir sistem. Bir buçuk ay öncesine kadar en ucuzu 9.5-10k olan 6700 ekran kartı şu an 8kya bulunabiliyor. Maddi durumlardan dolayı şubatta alabilirim kasayı en erken. Ancak şu an ekran kartını şu fiyattayken alasım var. Ve sadece ekran kartını alabilirim. Şubat'ı bekleyip hazır sistemlerden (özellikle düşük fiyatlılardan) mi almak daha mantıklı olur yoksa şu andan ufak ufak parçaları toplamak mı? Kasım ayı diye ucuz gibi bazı şeyler ve yılbaşında herkes zamlanır diyorlar ne yapacağımı şaşırdım biraz.

Ek olarak daha önce bir sistem toplamadım montaj, kablolama ,bios güncellemesi işleri sıkıntı çıkarır mı?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Güzel bir hazır sistem gelirse tek tek toplamaktan mantıklı olur ama hazır sistem gelmezse de beklemek boşa olur. Bence Donanım Arşivi ınstagramını takip edin indirimlerden sisteminizi toplarsınız. Bende hiç montaj falan yapmamıştım ama kendi bilgisayarımı ben topladım. Biraz uzun sürdü ama sıkıntı çıkmadı. Youtube üzerinde çok video var , olmadı buradan yardımcı oluruz.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bu yıl sonuna kadar alın bence ne alacaksanız. Tr de Beklemek pek mantıklı değil. Hazır olarak 16k civarlarına 6700xt bulunabiliyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Kampanyalı sistemler daha uygun yollu kaçabilir. Yılbaşından sonra ne olacağı hakkında kesin bir şey yok hocam. Ne desek yalan olur. Bence kampanyalı sistem beklemelisiniz.
Diğer konularda problem yaşamazsınız, buradan yardımcı oluruz.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Madem ekran kartını uyguna buldun onu al dediğin gibi hazır sistemlerdende ekran kartının modelini önemsemeden diğer bileşenlere bakarak alıp sonra sistemden çıkan ekran kartını satarsın 6700xt takarsın karar senin

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Elimde şu an 8k kadar para var. İstediğim sistem rx 6700 xtli bir sistem. Bir buçuk ay öncesine kadar en ucuzu 9.5-10k olan 6700 ekran kartı şu an 8kya bulunabiliyor. Maddi durumlardan dolayı şubatta alabilirim kasayı en erken. Ancak şu an ekran kartını şu fiyattayken alasım var. Ve sadece ekran kartını alabilirim. Şubat'ı bekleyip hazır sistemlerden (özellikle düşük fiyatlılardan) mi almak daha mantıklı olur yoksa şu andan ufak ufak parçaları toplamak mı? Kasım ayı diye ucuz gibi bazı şeyler ve yılbaşında herkes zamlanır diyorlar ne yapacağımı şaşırdım biraz.

Ek olarak daha önce bir sistem toplamadım montaj, kablolama ,bios güncellemesi işleri sıkıntı çıkarır mı?
Bana mesela en mantıklı işi yaptım apu sistem aldım işlemcisi güçlü şuan hem oyunumu oynuyorum hem de param cebimde kaldı şimdi ise paramı biriktirip ekran kartı alıcam bu bana daha mantıklı geliyor şahsen.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305

Madem kararsızınsınız, içinize sinen bir sistem olursa alın eğer akılınıza yatmazsa bekleyin. Sistem fiyatları yarın bir haber gelir yükselir, döviz gider yükselir, sel vurdu, gemiler gelmedi denir yükselir. Yükselmek için çok bahanesi oluyor genelde. Kaliteli parça, çok uygun sistemler az oluyor ve al sat için bekleyenlerde üşüşünce üstüne siteler kitleniyor pek alınamıyor. Bana göre en mantıklısı makul bir sistem bulunursa alınması. Montaj konusunda forum ve videolar her şekilde yardımcı olur. En kötü ufak bir ücret karşılığı bilgisayarcılar yapıyor.

KS

yalovaliburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Madem kararsızınsınız, içinize sinen bir sistem olursa alın eğer akılınıza yatmazsa bekleyin. Sistem fiyatları yarın bir haber gelir yükselir, döviz gider yükselir, sel vurdu, gemiler gelmedi denir yükselir. Yükselmek için çok bahanesi oluyor genelde. Kaliteli parça, çok uygun sistemler az oluyor ve al sat için bekleyenlerde üşüşünce üstüne siteler kitleniyor pek alınamıyor. Bana göre en mantıklısı makul bir sistem bulunursa alınması. Montaj konusunda forum ve videolar her şekilde yardımcı olur. En kötü ufak bir ücret karşılığı bilgisayarcılar yapı

Güzel bir hazır sistem gelirse tek tek toplamaktan mantıklı olur ama hazır sistem gelmezse de beklemek boşa olur. Bence Donanım Arşivi ınstagramını takip edin indirimlerden sisteminizi toplarsınız. Bende hiç montaj falan yapmamıştım ama kendi bilgisayarımı ben topladım. Biraz uzun sürdü ama sıkıntı çıkmadı. Youtube üzerinde çok video var , olmadı buradan yardımcı oluruz.
Hocam yalnız hepsini tek tek alamam şu an üstte belirttiğim gibi sadece ekran kartını alabilirim kalanlar çok daha sonraya kalır. Şubat'ta alırım dediğim buydu.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam yalnız hepsini tek tek alamam şu an üstte belirttiğim gibi sadece ekran kartını alabilirim kalanlar çok daha sonraya kalır. Şubat'ta alırım dediğim buydu.
O zaman denildiği gibi bu bütçede apu sistem alıp sonradan da yükseltebilirsiniz. Hem oyun da oynatır.

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Bana mesela en mantıklı işi yaptım apu sistem aldım işlemcisi güçlü şuan hem oyunumu oynuyorum hem de param cebimde kaldı şimdi ise paramı biriktirip ekran kartı alıcam bu bana daha mantıklı geliyor şahsen.
Sence nova apuyu b450m yapıp onu almak mı direk frekans tv olanı mi almak?

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri