PHOTOSHOP KULLANABİLECEĞİM ALL IN ONE BİLGİSAYAR ÖNERİSİ

Sinan Uçarsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu anda bir laptop üzerinden işlerimi hallediyorum ancak son zamanlarda bilgisayarımı değiştirip masaüstü yapma kararı aldım. All in one bilgisayarlar az yer kapladığı için önceliğim oldu. Photoshop vb programları çalıştırırken sorun yaşamayacağım ekran kalitesi yüksek bir pc önerisi olan varsa lütfen yazsın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçeniz nedir?

Ayrıca Photoshop gibi grafik yazılımlarında MAC her zaman daha iyi sonuç verir yada normal sistem toparlayıp macOS işletim sistemi kuracaksınız. En iyisini isterseniz en stabil sonucu macOS işletim sisteminde alırsınız. Windows kullanırsınız ki performans farkını çok anlamazsınız üst düzey çalışmıyorsanuz ama en doğru çözüm macOS bu durum.

KS

Sinan Uçarsu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçeniz nedir?

Ayrıca Photoshop gibi grafik yazılımlarında MAC her zaman daha iyi sonuç verir yada normal sistem toparlayıp macOS işletim sistemi kuracaksınız. En iyisini isterseniz en stabil sonucu macOS işletim sisteminde alırsınız. Windows kullanırsınız ki performans farkını çok anlamazsınız üst düzey çalışmıyorsanuz ama en doğru çözüm macOS bu durum.

5000tl bütçe ayırabiliyorum şu durumda. mac'lere baktım ancak pek alabileceğim fiyatlarda değillerdi maalesef. photoshop'u sadece fotograf düzenlemek için kullanıyorum. bütçe darlığından ötürü de windows bakmaya başladım. kaliteli büyük ekranlı bir windows arıyorum. sizin tavsiyeniz ne olurdu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen 3600 bir sistem işinizi görür. Ryzen 3000 serisinin işlemci performansı Photoshop gibi yazılımlarda iyice artmış durumda. 16 GB RAM yeterli olur ancak büyük Photoshop dosyaları ile çalışıyorsanız üzerine ihtiyaç duyabilir sistem. Sata SSD Photosop gibi yazılımlar için ideal değil m2 tercih edilebilir. Şimdi 5K bütçeye bunları sığdırmak biraz zor olacak. E.Kartı çok önemli değil Photoshop işinde bundan biraz kısarak iyi bir makine toparlanır ancak monitör işi bozuyor. Photoshop gibi yazılımlarda renklerin doğru görünmesi en önemli olan şey ki bu fiyat bandına iyi bir renk kabiliyeti olan monitörler 1.2K civarından başlıyor ve geriye ortalama 3.8K kalıyor biraz zor olacak. Bütçenizi 6K yapabilme ihtimaliniz var mı?

Aşağıda size 6K altında sistem önerisi sundum karar size kalmış ama Photoshop + 3D gibi işlerde yüksek performans sunar.

Ryzen 3600 + CL15 16 GB 3000 MHz RAM + 256 GB m2 SSD;
Ryzen 3600 + B450M PRO4 + 16GB(2x8) 3000MHz CL15 RAM + RX570 4G + 256 GB m2 SSD + 1 TB HDD + 500W 80+ PSU + Kasa - 4.485,34 TL

Monitörler; " İş odaklı monitörlerde Hz ve Ms değerlerine bakılmaz bakılan şey Panel kalitesi + Renk gösterim kabiliyetleridir. "

1080p; " sRGB %128 + NTSC(1953) %102 - Bu Renk skalalarını gösterebiliyor. Burada Photoshop için önemli olan sRGdeğeri. "
Philips 27" 278E9QJAB/00 - 1.214,67 TL

2K; " sRGB %99 + NTSC(1953) %76.88 + Adobe RGB(1998) %77.86 - Bu Renk skalalarını gösterebiliyor. Burada Photoshop için önemli olan sRG+ Adobe RGdeğeri. "
Viewsonic VA2719-2K-SMHD - 1.399,00 TL

Sistem + FHD Monitör Toplam: 5.701 TL
Sistem + 2K Monitör Toplam: 5.885 TL

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri