Psu cızırtısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayım; güçlü bir oyuna girdiğim zaman ekran kartından bir cızırtı geliyor sanıyordum coil whine dır deyip geçiştiriyodum.Fakat ses sanırım psu'dan geliyor böyle tiz bir cızzzz tarzında kulaklık takmassan beyin tırmalayan cinste genelde Black desert,rocket league gibi oyunlarda yapıyor lol tarzı oyunlarda bu ses yok kısacası.. bu neden kaynaklanıyor olabilir sisteme bir zarar verirmi 

@ugur.gözaydin daha önce bana psu tavsiyesinde bulunmuştunuz fakat fırsat olmadı acaba değiştirmek mi gerekir :)

Ryzen 7 3700x 
Asus Rtx 2060 Rog Strix 
B450 Plus Tuf Gaming
2x8 DDR4 Crucial Ballistix Sport Cl 16 Ram

Psu:Frisby Gamemax 800 Watt 80+ Bronz sertifika  

Şimdiden teşekkürler iyi forumlar :) .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Psu cızırtı

Bir harcama yapabilecek durumunuz varsa daha kaliteli daha güvenilir bir ürün almakta her zaman fayda vardır.

Bütçe belirtin yeterli öneri yapabilmem için.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir harcama yapabilecek durumunuz varsa daha kaliteli daha güvenilir bir ürün almakta her zaman fayda vardır.

Bütçe belirtin yeterli öneri yapabilmem için.

Hocam en yüksek 700TL'ye kadar çıkabilirim fakat sorun tam olarak psu'damı birde bu ses şimdiye kadar yoktu 3 gündür böyle yapıyor acaba tozlanmadan dolayı olabilirmi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Cızırtı gibi bir ses ise o akım sesidir ve genelde PSU dan gelir. Fandan vs. gelmez bu tarz bir ses ki toz vs. buna sebep olmaz. PSU bileşenlerinden olur bu tarz bir cızırtı sesi.

Eğer öner derseniz 700 TL ye kadar önerinizi yapayım.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cızırtı gibi bir ses ise o akım sesidir ve genelde PSU dan gelir. Fandan vs. gelmez bu tarz bir ses ki toz vs. buna sebep olmaz. PSU bileşenlerinden olur bu tarz bir cızırtı sesi.

Eğer öner derseniz 700 TL ye kadar önerinizi yapayım.

Öneri mesajınızı görmemişim tabiki önerin bu şekilde olmaz değişmesi gerek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Önerinizi yapacağım.

1. Zalman GigaMax 750W 80+ Bronze - 611 TL - 6 aşamalı akım koruması + Yüksek kalite katı kapasitörler + 5 yıl garantili oldukça iyi bir PSU modelidir. Piyasada 650W modelini satışta ama bu fiyat ile benzer bir fiyatı olduğundan dolayı bunu öneriyorum.
  2. ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze - 708 TL - 6 aşamalı akım koruması + Yüksek kalite katı kapasitörler + 6 yıl garantili oldukça iyi bir PSU modelidir.
Bu 2 ürünü öneririm. Sizin sistem tam yükte ekran kartı ve işlemci dahil tam yükte 350W civarı bir güç tüketir. Maksimum 400W diyelim biz buna OC vs. yaparsınız karta yada işlemciye diye düşünürsek. Yani ASUS 550W ürün size yeterli bir sistem gücü sağlar sorun yok zaten 550W gücün hepsini verebiliyor ama ilerisini düşünerek yükseltme vs. yapacağınızı varsayarsak bence Zalman 750W ürünü tercih edin. Hem daha fazla güç olursa PSU daha az yüke girerek sisteminizi besler.

NOT : Satıcı bilindik bir yer.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

ugur.gozaydin' Alıntı:
Önerinizi yapacağım.

1. Zalman GigaMax 750W 80+ Bronze - 611 TL - 6 aşamalı akım koruması + Yüksek kalite katı kapasitörler + 5 yıl garantili oldukça iyi bir PSU modelidir. Piyasada 650W modelini satışta ama bu fiyat ile benzer bir fiyatı olduğundan dolayı bunu öneriyorum.
  2. ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze - 708 TL - 6 aşamalı akım koruması + Yüksek kalite katı kapasitörler + 6 yıl garantili oldukça iyi bir PSU modelidir.
Bu 2 ürünü öneririm. Sizin sistem tam yükte ekran kartı ve işlemci dahil tam yükte 350W civarı bir güç tüketir. Maksimum 400W diyelim biz buna OC vs. yaparsınız karta yada işlemciye diye düşünürsek. Yani ASUS 550W ürün size yeterli bir sistem gücü sağlar sorun yok zaten 550W gücün hepsini verebiliyor ama ilerisini düşünerek yükseltme vs. yapacağınızı varsayarsak bence Zalman 750W ürünü tercih edin. Hem daha fazla güç olursa PSU daha az yüke girerek sisteminizi besler.

NOT : Satıcı bilindik bir yer.

Hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim asusu alıcam büyük ihtimalle umarım sıkıntı çıkarmaz...  gerçi siz işinizi bilirsiniz :) 

Teşekkür ederim iyi forumlar...

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
RE: Psu cızhttps://forum.pchocasi.com.tr/konu-psu-cizirti.htmlırtı

Hocam birde son olarak bu attığınız ürünlerden birini yarın alıcam şöyle bir soru sorayım almadan önce bu psu ile oyun oynamaya devam etsem bir  zararı olurmu patlama felan olmaz değilmi oyuna girmeye korkuyorum vallahi.. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun olmayacaktır ama PSU ürününü fazla yüke sokacak bir oyunda denemeyin. Sisteme zarar vermez ama kendisi yanabilir patlayabilir. Çok şiddetli bir şey değil dış kasası oldukça sağlam olur bu ürünlerin ama yine de fazla yüke sokacak bir iş yapmayın derim.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sorun olmayacaktır ama PSU ürününü fazla yüke sokacak bir oyunda denemeyin. Sisteme zarar vermez ama kendisi yanabilir patlayabilir. Çok şiddetli bir şey değil dış kasası oldukça sağlam olur bu ürünlerin ama yine de fazla yüke sokacak bir iş yapmayın derim.

@uğur.gözaydin çok teşekkürler yarın sabah önerdiğiniz yerden zalman psu'yu alıcam referans olarakta adınızı vericem :)

Siz olsaydınız hangisini alırdınız? ben aslında asus'u almayı düşünüyodum fakat bir kaç bilen arkadaş zalman'da ısrarcı olunca onu almaya karar verdim

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam selam zalmanın önerdiğiniz power'ı aldım gayet güzel oldu. 
Ancak benim sıkıntım devam eediyor ses ekran kartında onu anladık acaba bu ses whine coil sesi olabilirmi ? güçlü bir oyuna girdiğim zaman tız olarak diiiiiiiiiiiiy tarzı bi ses geliyor alt tab yaptığım anda ses kesiliyor....

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bobin sesi yani Coil Whine denilen ses. Her kartta az yada çok olur. Bazen duyulmayacak kadar az bazen duyulacak kadar çok. Kart yüke girdiğinde çıkar ses. Tam emin olmak için Furrmark indirip 1080p de test başlatın. Başlayınca ses geliyorsa ekran kartında Coil Whine var demektir. Eğer çok ciddi rahatsız ediyorsa sizi garantiye verin kartı.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Tamam hocam şindi gittiğimde test edicem

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bobin sesi yani Coil Whine denilen ses. Her kartta az yada çok olur. Bazen duyulmayacak kadar az bazen duyulacak kadar çok. Kart yüke girdiğinde çıkar ses. Tam emin olmak için Furrmark indirip 1080p de test başlatın. Başlayınca ses geliyorsa ekran kartında Coil Whine var demektir. Eğer çok ciddi rahatsız ediyorsa sizi garantiye verin kartı.

Dediğiniz gibi furrmark'ta test ettim test başlar başlamaz çok hafif tiz bir ses çıkıyor,bittiği anda ses kesildi büyük ihtimal coil whine
Coil whine'ı araştırdım biraz  sisteme herhangi bir zararı yok deniliyor sizin düşünceleriniz neler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zararı yok sisteme. Bu ses bobinler yani ekran kartının beslemesinden sorumlu güç bileşenlerine yük artışı olunca meydana gelir. Bunun ekran kartına uzun vadede sesin şiddetine bağlı ömür bazlı zararı olur o kadar. Yani o güç bileşenleri zamanla ama uzun bir zamandan bahsediyorum ses şiddetini artırmaya başlar ve bir gün artık kart güç bakımından verimli olmamaya başlar. Bu kadar dert edilecek bir ses değil uzun vadede sorun sadece ki dediğim gibi bu ses her kartta az yada çok olur. Benim ekran kartımda da var ama sadece 200 FPS+ üzerinde çıkıyor. Kartım yaklaşık 7 yıllık kart.

KS

SouL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Zararı yok sisteme. Bu ses bobinler yani ekran kartının beslemesinden sorumlu güç bileşenlerine yük artışı olunca meydana gelir. Bunun ekran kartına uzun vadede sesin şiddetine bağlı ömür bazlı zararı olur o kadar. Yani o güç bileşenleri zamanla ama uzun bir zamandan bahsediyorum ses şiddetini artırmaya başlar ve bir gün artık kart güç bakımından verimli olmamaya başlar. Bu kadar dert edilecek bir ses değil uzun vadede sorun sadece ki dediğim gibi bu ses her kartta az yada çok olur. Benim ekran kartımda da var ama sadece 200 FPS+ üzerinde çıkıyor. Kartım yaklaşık 7 yıllık kart.

Anladım hocam yardımınız için çok teşekkür ederim iyi akşamlar iyi forumlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri