Psu sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sistemim şöyle;
Gtx 1050 ti
İ5 6500
8 GB ram 2133 mhz
500 GB hdd
120 GB ssd
Bu sisteme 80+olmayan 450w redrock marka psu takılmış ve sistem oyun oynarken bir süre sonra reset atıyor kasa çalışmaya devam ediyor. Ve işlemci aşırı ısınmadığı halde işlemci fanı bağırıyor resmen.
Sizce bu psu bu sisteme yeterli mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun PSU 'dan kaynaklı olabilir çok büyük ihtimal ile ama yinede belli olmaz tabi. Önce PSU 'unun üzerinde etiket vs. varsa özelliklerinin yazdığı onu SS alıp paylaşır mısınız. Bakalım PSU yeterlimi değilmi.

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Resimi nereden yükleyeceğim. Yeniyim de forumda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Üzerinde 336W veriyor yazıyor kontrol ettim doğru ama çoğu PSU bu şekilde satılıp üzerinde yazanı vermiyor ne yazık ki özellikle bu tarz sertifikasız ve markası bilindik olmayanlarda. Senin sistemin tam yükte oyunlarda vs. maksimum 200W tüketiyor ve bu PSU buna yetiyor gibi duruyor yani sorununuzun üzerinde yazanlar doğru ise PSU kaynaklı olması mümkün değil. Sisteme BIOS üzerinden hiç müdehale ettiniz mi? Eğer etmediyseniz BIOS 'u sıfırlamayı deneyin.

BIOS sıfırlama en kesin yol BIOS pilini çıkartmaktır. Anakartın üzerinde bozuk para bülüklüğünde ona benzer yassı bir pil var bunu kasa kapalıyken yani güç bağlı değilken sökün ve sistemi pil olmadan açın ve BIOS 'a girin BIOS eski ayarlarına dönmüş olacak ve bu işlemden sonra sistemi geri kapatın ve pili takın sonra pil takılıyken sistemi açın BIOS 'a girin ve her şey tamam. BIOS ayarlarında son sekmeden EXIT sekmesinden ayarları kaydet deyin ve BIOS 'tan çıkın ve Windows 'u açın bakın sorun devam ediyor mu?

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Psu özellikleri resimde dir. Yardımcı olacak birisi varmı kafayı yedim ya. 2 gündür bu arızayı tespit etmeye uğraşıyorum. Sorunun güç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Sizlere de danışmak için konu açtım.

Bios u güncelledim yine aynı sorun devam etti dün güncellenmiştim.peki işlemci fanının, işlemci ısısı düşükken bile bağırır derecede ses yapmasını neye bağlıyorsunuz? O ses yükseldiği anda sistemi kapatıyor. Fanlar temiz. İşlemci termal macunu da sürdüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın zaten size yardımcı olmaya çalışıyorum PSU ile ilgili şeyleri belirttim aksini söyleyecek yok bu konuda açık olan bir konu detaylıca yazdım. BIOS 'u ise güncelleyin demedim sıfırlayın dedim size farklı bir olay yani. Ayrıca işlemci fanı yüksek devirde dönüp aniden sistem kesiliyorsa bunun birçok sebebi olabilir size aşağı olası sebepleri yazdım kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz.

• Eğer BIOS 'ta bir ayar vs. yanlış bir durum varsa bu sistemi dediğiniz gibi kapatır. Bu yüzden sıfırlama işlemini deneyin.
  • PSU 'nuz bilindik marka değil, sertifikası yok ve güvenilir değil bu yüzden ancak üzerinde yazan değer eğer doğruysa sisteminizin tüm güç ihtiyacını sorunsuz karşılar bu konuda başka bir PSU ile sistemi test etmeden bir fikir sahibi olamazsınız.
  • İşlemcinizin macunu eğer düzgün sürülmemiş ise yani devrelere bir macun kalıntısı vs. bulaşmışsa bu sistemi ani elektriksel bir akım atlaması sonucu kesebilir.
  • İşlemcinizin anakarta temas ettiği Pinlerde bir eğilme veya bir fazladan soğutucuya bağlı baskı varsa buda sistemi bahsettiğiniz gibi keser.
  • Eğer yakın zamanda bir elektriksel kesinti yada aniden kasanın gücünü kesen bir işlem yaşandıysa bu bileşenlerinize zarar vermiş olabilir hepsinin test edilmesi gerekir bu durumda.
  • RAM 'inizde ve E.Kartınızda bir sorun olabilir, ve anakarta taktığınız sokete giren sarı uçlarını temizlemek sorunu çözebilir. Bu işlem için RAM ve Ekran kartını sökün ve bildiğimiz okul silgisi ile sarı uçlarının olduğu bölgeyi güzelce silin ve tamamen kuru bir fırça ile temizleyin. (Diş fırçası olabilir) Daha sonra geri takın ve deneyin.
  • Disklerinizde Windows 'tan kaynaklı bir sorun olabilir format atmayı deneyin sistemsel bir hata bu söylediğinize neden olur.
Tüm bunları denedikten sonuca karar verilir. Başka bir çözüm yolu olsa paylaşırdım. Burada zaten sorularınıza yanıt vermek için bulunuyoruz. Çözüm önerilerini deneyip sonuçları bildirin. Denemeden bir çözüm önerisinde bulunamayız.

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi deneyip sonuç bildireceğim.

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Söylediklerinizin tamamını uyguladım sonuç değişmedi. Sanırım psu değiştirmem gerekecek. İlginize teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri