pubg ekran kartı kullanım sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ali-eren.kocaman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar selamlar birkaç konu okudum fakat bu sorun hakkında çözüme ulaşabileni görmedim pubg oynarken ekran kartı kullanımı 50 80 civarında çoğunlukla 60 65 olarak seyrediyor ve fps sürekli olarak 120 ile 60 arasında değişiyor en düşük grafiklerde keskinleştirme kapalı oynuyorum ama ayarları ultra yapıp keskinleştirmeyi açınca fps 50 80 arasında gpu kullanımı 95 üstü oluyor ben düşük grafiklerde yüksek fps almak istiyorum fakat çözüm bulamadım maalesef :s son olarak gta 5 warzone rocket l. gibi oyunlarda problem yok sadece pubg de yaşıyorum valorantta da var ama o herkeste oluyormuş oyunun sistem gereksinimleri çok düşük olduğu için 

pc özellikleri:
i5 10500h 6c/12t 
gtx 1650ti
16 gb ram

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartının kullanımını oyun içi arttırmanın iki yolu var birisi grafiksel yükü arttırmak diğeri çözünürlüğü yükseltmektir. Bunlar dışında başka işlem bu GPU yükünü arttıramaz. Şunu deneyebilirsiniz her şeyi minimuma çekmeyin sadece ciddi FPS kazancı olan grafik ayarlarını düşürün. Örnek olarak doku yani Texture ve buna bağlı işlemeler yüksek olabilir. MSAA, SMAA veya TAA gibi ayarlar kapalı olsun ama FXAA aktif olsun mesela. Gölgelerdeki ayarı düşürün ama ışık için olan ayarları kademeli yükseltebilirsiniz. Bu işlemler GPU yüküne en azından bir denge ve buna bağlı FPS durumunuzda artış sağlayabilir.

KS

ali-eren.kocaman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartının kullanımını oyun içi arttırmanın iki yolu var birisi grafiksel yükü arttırmak diğeri çözünürlüğü yükseltmektir. Bunlar dışında başka işlem bu GPU yükünü arttıramaz. Şunu deneyebilirsiniz her şeyi minimuma çekmeyin sadece ciddi FPS kazancı olan grafik ayarlarını düşürün. Örnek olarak doku yani Texture ve buna bağlı işlemeler yüksek olabilir. MSAA, SMAA veya TAA gibi ayarlar kapalı olsun ama FXAA aktif olsun mesela. Gölgelerdeki ayarı düşürün ama ışık için olan ayarları kademeli yükseltebilirsiniz. Bu işlemler GPU yüküne en azından bir denge ve buna bağlı FPS durumunuzda artış sağlayabilir.

teşekkürler hocam bi deneyeyim kenar yumuşatma için fxaa gibi bi ayar yok oyunda kenar yumuşatma derecesiini ve dokuyu ultra yapıp denerim düzelme olursa bilgilendiririm:)

ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam peki olması gereken düşük ayarlarda yüksek fps vermesi değil mi mesela ultra da %100 yüklerde 90 fps verirken en düşükte %100 yüklerde çok daha yüksek fps vermesi gerekmez mi neden düşük grafikde kullanımda düşüyor onu tam anlamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci performansınıza bağlı o durum. Ekran kartı grafik yükü ne kadar düşerse işlemcinize biner o yükün büyük bir kısmı ki buda işlemcinizin 1080p için konuşuyorum tek çekirdek performansına bağlıdır. Örnek olarak AMD işlemciden bir kıyaslama yapmam gerekirse Ryzen 5 3600 işlemcisi ile en düşük ayarlarda RTX 3060 kartının verdiği FPS değeri ile 5600X işlemcisinin verdiği FPS değeri aynı olmaz. 5600X işlemcisi çekirdek performansı olarak bambaşka bir seviyede.

KS

ali-eren.kocaman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemci performansınıza bağlı o durum. Ekran kartı grafik yükü ne kadar düşerse işlemcinize biner o yükün büyük bir kısmı ki buda işlemcinizin 1080p için konuşuyorum tek çekirdek performansına bağlıdır. Örnek olarak AMD işlemciden bir kıyaslama yapmam gerekirse Ryzen 5 3600 işlemcisi ile en düşük ayarlarda RTX 3060 kartının verdiği FPS değeri ile 5600X işlemcisinin verdiği FPS değeri aynı olmaz. 5600X işlemcisi çekirdek performansı olarak bambaşka bir seviyede.

i5 10500h 6 çekirdekli bi işlemci bence 1650ti gibi bi kartı rahat besleyebilir ki zaten oyunda işlemci kullanımı 30 civarında gezziyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızda bir besleme sorunu yok zaten siz olayı tamamen yanlış anladınız. Size birkaç video örnek atmaya çalışacağım ne dediğimi anlamanız için.

KS

ali-eren.kocaman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

oyun içindeki ayarları denedim maalesef faydası olmadı sanırım optimizasyonla alakalı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ali-eren.kocaman' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

oyun içindeki ayarları denedim maalesef faydası olmadı sanırım optimizasyonla alakalı.
Aynı ekran kartını kullanan düşük ve yüksek bir CPU karşılaştırması bulamadım ama demek istediğim tam olarak şu aslında detaylı anlattım ama biraz daha basitleştireyim. Tüm donanımlar aynı sadece işlemciler farklı 2 laptop düşünün. Bu cihazların birisinde düşük bir işlemci ama darboğaz sorunu yaratmayan bir işlemci diğerinde de yine aynı şekilde darboğaz sorunu yaratmayan yüksek bir işlemci olsun. 2 işlemci performans olarak farklı olduğu için aynı oyunlarda aynı FPS değerlerini veremezler. Yüksek işlemcili makine daha fazlasını sunar ve buda daha fazla FPS almanızı sağlar. Buna bağlı GPU kullanımınızda artı yönde bir ivmelenmede olabilir.

Ayrıca eğer sadece 1 oyunda bu sorun varsa bu cihaz odaklı değil oyun odaklı bir sorun demektir. Yani buda olası.

KS

ali-eren.kocaman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ali-eren.kocaman' Alıntı:
Aynı ekran kartını kullanan düşük ve yüksek bir CPU karşılaştırması bulamadım ama demek istediğim tam olarak şu aslında detaylı anlattım ama biraz daha basitleştireyim. Tüm donanımlar aynı sadece işlemciler farklı 2 laptop düşünün. Bu cihazların birisinde düşük bir işlemci ama darboğaz sorunu yaratmayan bir işlemci diğerinde de yine aynı şekilde darboğaz sorunu yaratmayan yüksek bir işlemci olsun. 2 işlemci performans olarak farklı olduğu için aynı oyunlarda aynı FPS değerlerini veremezler. Yüksek işlemcili makine daha fazlasını sunar ve buda daha fazla FPS almanızı sağlar. Buna bağlı GPU kullanımınızda artı yönde bir ivmelenmede olabilir.

Ayrıca eğer sadece 1 oyunda bu sorun varsa bu cihaz odaklı değil oyun odaklı bir sorun demektir. Yani buda olası.

şimdi daha iyi anladım hocam teşekkürler pubg oynuyorsanız oyunla ilgili bir şey sorucam oynamıyorsanız yeni konu açayım:)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Online oyunlar oynamıyorum. Yeni konu açın ve oyun hakkındaki sorunuz neyse diğer kullanıcıların yanıtlamasını bekleyin.

Bu sorun oyun odaklı gibi duruyor sizin makinede sorun yok anladığım.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri