PUBG FPS SORUNU (DAR BOĞAZ)

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar;

Benim sorunum pubg oynarken lobide ekran kartım %90-95 civarında kullanırken 260 fps alıyorum.Oyun içersinde işlemcim (CPU) arasıra %80-90-95-99 olunca,ekran kartım(GPU)%30-60 arası değerleri alıyor ve fpsde düşmeler oluyor 60-95 arası fps alıyorum.Sanki darboğaz oluyor gibi.. sorunum ne kaynaklı olabilir acaba anakartımın işlemci ile haberleşmesinde bir sıkıntımı var?.Bu arada işlemci sıcaklığı 50 dereceye ulaşmıyor.Ekran kartıda max 64 dereceyi geçmiyor.

Sistem donanımları;

GTX 970 EVGA
8 GB 2400 mhz dd4 ram
Gigabyte GA h110m S2 Anakart
İntel i5 7400 işlemci
120 ssd 
650 W everst Powersuply

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şimdi olay şöyle. i5 7400, GTX 970 gibi bi e.kartını her daim besler. Yani ekran kartınız darboğaza giremez/girmiyor.

Buradaki  olay,işlemci darboğazı. Yüzde 100 lere vuran bi şlemci,artık o kısımlarda,zorlanıyor demektir. Zorlanmasının sonucunda da, oyundaki ani fps düşmeleri.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İşlemcin zorlanıyor.İşlemci kullanım yüzdesi ne kadar düşükse,o kadar rahat çalışır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcin ya beslenemiyor yada gerçekten vaadini doldurmuş. 650W PSU 'un var ama özelliklerini belirtmemişsin. Sistemin 380W güç tüketiyor, eğer PSU kaliteli değilse ekran kartının gücüne yetemiyor olabilir buda bir sebep ekran kartı kullanımının düşmesine. PSU 'unun özelliklerini yazarmısın.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Everst ESP 600A modeli powersuply (600W) mış bu arada..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ümit Oçak' Alıntı:
Everst ESP 600A modeli powersuply (600W) mış bu arada..

Özelliklerini bulamadım PSU 'nın üzerinde kırmızı büyük bir etiket var orada 12V kanalından kaç A (Amper) verebiliyor buna bakar mısın. Kaç W verdiğide yazar orada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
408W güç verebiliyor. Sistemin 350W-380W civarı tüketiyor maksimum tepe noktasında. Yeterli görünüyor ama sınırda sayılırsın.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
O sistem ,250 -300 watt arası  oynar. Çok fazla watt harcayan işlemcilerde ,300 watta yaklaşabilir.
İ7 4960X işlemci ile çektiği bu. i5 7400 ,  ile,daha da düşer.
 Alıntıdır. Eteknix.com.

f8eeeb13932.png

Fakat yine de ,powerin ileri seviye bi power değil. Bi soru işareti,yine de olabilir.Fakat ,power değişimi ile bu iş kesin hallolur da,demem.

Bana işlemci gibi geldi,çünkü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm sistem parçaları mak TDP değerleri ile fan vs. herşey dahil ölçüldüğünde 350W civarında tüketimi var her şeyi kontrol ettim eksiksiz bir şekilde ve PC Tamircisindeki tutulan arşiv verileri dahil kontrol sağladım bir sorun yok Peek değeri bu sistemin. PSU bir soru işareti değilsede CPU veya E.Kartı sorun demektir. Önce E. Kartı başka bir PC de denenmeli.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bu şekilde kullanman oyun keyfini bozar.Bütçen müsaitse,işlemcini satıp,2.el bi  i7 6700 falan bakın. Hazır vesile olmuşken,işlemcini de yükseltmiş olursun. Powerin 400 wattı gerçekten veriyorsa,sistemin çektiği güce göre,sorun yok çünkü.

Anakrtın çok düşükmüş. Maalesef i7 bi işlemci ile tam verim alamıyorsun.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bu şekilde kullanman oyun keyfini bozar.Bütçen müsaitse,işlemcini satıp,2.el bi  i7 6700 falan bakın. Hazır vesile olmuşken,işlemcini de yükseltmiş olursun. Powerin 400 wattı gerçekten veriyorsa,sistemin çektiği güce göre,sorun yok çünkü.

Anakrtın çok düşükmüş. Maalesef i7 bi işlemci ile tam verim alamıyorsun.

Bu sorunların temelinde Anakart yatıyor olabilir mi ozaman çünkü sorunum oyuna ilk girişimde ilk 5 dakika 130 120 108 fps alırken ilerleyen zamanlarda sanırım (işlemcinin daha yoğun kullanıma geçtiği zaman) %99 gibi değerleri alınca ekran kartını besleyemez duruma gelip ekran kartı bu sefer %60-50 lara kadar düşüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınız işlemcinizi besleyemeseydi işlemci kullanımınız %99 a çıkmazdı tam tersi olurdu durum kullanım düşerdi burada güç yönetimi probleminiz var gibi PSU hala bir soru işareti. Yada işlemciniz yetersiz kalıp şişiyor buda işlemcinin gücünün artık yetmediği anlamına geliyor.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ozaman en son çare 500W 80+gold güç kaynağı ile sistemi test etmeyi denemek.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şunları yapabilirsin.

1.pubg de ne kadar ayar varsa hepsini fulle. AA,AF hepsini sona çek. DSR yi de açılıyorsa,aç.
 E.kartının yükü artacak,işlemcinin yükü düşecektir haliyle.
 Bu şartlarda bi bak,işlemci kullanımı yine yüksek olacakmı.

2.CS GO gibi işlemci gücü fazla istemeyen bi oyunda dene. Bakalım,işlemci kullanımı yine yüksek olacak mı.Yükselirse,fps düşmeleri de beraberinde olacakmı.

Eğer işlemci kullanımı yükselmez ve ani fps düşmeleri,gpu kullanım düşmeleri olmazsa,o zaman değerlendirilmesi daha basit olacak.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Şunları yapabilirsin.

1.pubg de ne kadar ayar varsa hepsini fulle. AA,AF hepsini sona çek. DSR yi de açılıyorsa,aç.
 E.kartının yükü artacak,işlemcinin yükü düşecektir haliyle.
 Bu şartlarda bi bak,işlemci kullanımı yine yüksek olacakmı.

2.CS GO gibi işlemci gücü fazla istemeyen bi oyunda dene. Bakalım,işlemci kullanımı yine yüksek olacak mı.Yükselirse,fps düşmeleri de beraberinde olacakmı.

Eğer işlemci kullanımı yükselmez ve ani fps düşmeleri,gpu kullanım düşmeleri olmazsa,o zaman değerlendirilmesi daha basit olacak.

Hocam dediğiniz gibi yaptım biraz daha stabil oldu ara ara saniyelik %78 %80 olup tekrardan %95-99 seviyelerine geliyor ekran kartı kullanımı...bu şekilde cpu kullanımı çevresel faktörlere göre %80 %85 maksimum gözlemlediğim ev içerisinde bu %50-60 lara düşüyor.

Söylemiş olduğunuz gibi tüm ayarları ultra ayarlara çektim..

https://hizliresim.com/r52aOV

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcini değiştirme vakti gelmiş sanırım. CPU 'dan binen yükü E.Kartına aktarınca dengelenmiş bir nebze. Ama RAM kullanımın sınıra dayanmış oda ani Drop yapabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri