Ümit Oçak' Alıntı:met 61' Alıntı:Şunları yapabilirsin.
1.pubg de ne kadar ayar varsa hepsini fulle. AA,AF hepsini sona çek. DSR yi de açılıyorsa,aç.
E.kartının yükü artacak,işlemcinin yükü düşecektir haliyle.
Bu şartlarda bi bak,işlemci kullanımı yine yüksek olacakmı.
2.CS GO gibi işlemci gücü fazla istemeyen bi oyunda dene. Bakalım,işlemci kullanımı yine yüksek olacak mı.Yükselirse,fps düşmeleri de beraberinde olacakmı.
Eğer işlemci kullanımı yükselmez ve ani fps düşmeleri,gpu kullanım düşmeleri olmazsa,o zaman değerlendirilmesi daha basit olacak.
Hocam dediğiniz gibi yaptım biraz daha stabil oldu ara ara saniyelik %78 %80 olup tekrardan %95-99 seviyelerine geliyor ekran kartı kullanımı...bu şekilde cpu kullanımı çevresel faktörlere göre %80 %85 maksimum gözlemlediğim ev içerisinde bu %50-60 lara düşüyor.
Söylemiş olduğunuz gibi tüm ayarları ultra ayarlara çektim..
https://hizliresim.com/r52aOV
met 61' Alıntı:Ümit Oçak' Alıntı:Hocam dediğiniz gibi yaptım biraz daha stabil oldu ara ara saniyelik %78 %80 olup tekrardan %95-99 seviyelerine geliyor ekran kartı kullanımı...bu şekilde cpu kullanımı çevresel faktörlere göre %80 %85 maksimum gözlemlediğim ev içerisinde bu %50-60 lara düşüyor.
Söylemiş olduğunuz gibi tüm ayarları ultra ayarlara çektim..
https://hizliresim.com/r52aOV
Evet tahmin ettiğim gibi olmuş. İşlemci kullanımı düşüyor ve e.kartı kullanımı artış gösterebiliyor.
Pubg ,yüksek işlemci isteyen bi oyun. Minumum işlemci ,4 çekirdek i5 4430 .Anakrtın biraz daha iyi bi çipset olsaydı,değiştirirdik işlemciyi.
Yani işin esası,hiç bi zaman bi işlemcinin oyunda yüzde 100 lere dayanarak çalışması öngörülmez ve istenen bi olay değildir.
Ümit Oçak' Alıntı:met 61' Alıntı:Evet tahmin ettiğim gibi olmuş. İşlemci kullanımı düşüyor ve e.kartı kullanımı artış gösterebiliyor.
Pubg ,yüksek işlemci isteyen bi oyun. Minumum işlemci ,4 çekirdek i5 4430 .Anakrtın biraz daha iyi bi çipset olsaydı,değiştirirdik işlemciyi.
Yani işin esası,hiç bi zaman bi işlemcinin oyunda yüzde 100 lere dayanarak çalışması öngörülmez ve istenen bi olay değildir.
Peki anakart ve işlemci tavsiyesi verecek olsanız ne önerirsiniz.İleride ekran kartını upgrade etmeyi düşünüyorum gtx 1070ti gibi ne önerirsiniz ileri vadede işimi görecek şekilde ?
Ümit Oçak' Alıntı:Bu dediniz amd islemci benim i5 7400den performans olarak iyimi ?