PUBG FPS SORUNU (DAR BOĞAZ)

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Discord ta kullanıyorum oyun oynarken dediğiniz gibi ram kullanımı 7500 mb kadar yaklaşıyor buda etkileyen sebeplerden birisi oluyor mu ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ümit Oçak' Alıntı:
met 61' Alıntı:
Şunları yapabilirsin.

1.pubg de ne kadar ayar varsa hepsini fulle. AA,AF hepsini sona çek. DSR yi de açılıyorsa,aç.
 E.kartının yükü artacak,işlemcinin yükü düşecektir haliyle.
 Bu şartlarda bi bak,işlemci kullanımı yine yüksek olacakmı.

2.CS GO gibi işlemci gücü fazla istemeyen bi oyunda dene. Bakalım,işlemci kullanımı yine yüksek olacak mı.Yükselirse,fps düşmeleri de beraberinde olacakmı.

Eğer işlemci kullanımı yükselmez ve ani fps düşmeleri,gpu kullanım düşmeleri olmazsa,o zaman değerlendirilmesi daha basit olacak.

Hocam dediğiniz gibi yaptım biraz daha stabil oldu ara ara saniyelik %78 %80 olup tekrardan %95-99 seviyelerine geliyor ekran kartı kullanımı...bu şekilde cpu kullanımı çevresel faktörlere göre %80 %85 maksimum gözlemlediğim ev içerisinde bu %50-60 lara düşüyor.

Söylemiş olduğunuz gibi tüm ayarları ultra ayarlara çektim..

https://hizliresim.com/r52aOV

Evet tahmin ettiğim gibi olmuş. İşlemci kullanımı düşüyor ve e.kartı kullanımı artış gösterebiliyor.

Pubg ,yüksek işlemci isteyen bi oyun. Minumum işlemci ,4 çekirdek i5 4430 .Anakrtın biraz daha iyi bi çipset  olsaydı,değiştirirdik işlemciyi.

Yani işin esası,hiç bi zaman bi işlemcinin oyunda yüzde 100 lere dayanarak çalışması öngörülmez ve istenen bi olay değildir.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ümit Oçak' Alıntı:
Hocam dediğiniz gibi yaptım biraz daha stabil oldu ara ara saniyelik %78 %80 olup tekrardan %95-99 seviyelerine geliyor ekran kartı kullanımı...bu şekilde cpu kullanımı çevresel faktörlere göre %80 %85 maksimum gözlemlediğim ev içerisinde bu %50-60 lara düşüyor.

Söylemiş olduğunuz gibi tüm ayarları ultra ayarlara çektim..

https://hizliresim.com/r52aOV

Evet tahmin ettiğim gibi olmuş. İşlemci kullanımı düşüyor ve e.kartı kullanımı artış gösterebiliyor.

Pubg ,yüksek işlemci isteyen bi oyun. Minumum işlemci ,4 çekirdek i5 4430 .Anakrtın biraz daha iyi bi çipset  olsaydı,değiştirirdik işlemciyi.

Yani işin esası,hiç bi zaman bi işlemcinin oyunda yüzde 100 lere dayanarak çalışması öngörülmez ve istenen bi olay değildir.

Peki anakart ve işlemci tavsiyesi verecek olsanız ne önerirsiniz.İleride ekran kartını  upgrade etmeyi düşünüyorum gtx 1070ti gibi ne önerirsiniz ileri vadede işimi görecek şekilde ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
INTEL 'de i5 8400 ile GTX 1080 'e kadar çıkabilirsin. AMD kanadında R5 2600 ile ama AMD yeni işlemcileri çıkacak bu sene bu yüzden AMD alınmamalı beklenmeli. Ayrıca RTX 2060 ile GTX 1070 Ti arasında fark yok FPS olarak ve fiyatlarıda aynı yani GTX serisi artık aralarında fiyat farkı ciddi yok ise tercih edilmemeli.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ümit Oçak' Alıntı:
met 61' Alıntı:

Peki anakart ve işlemci tavsiyesi verecek olsanız ne önerirsiniz.İleride ekran kartını  upgrade etmeyi düşünüyorum gtx 1070ti gibi ne önerirsiniz ileri vadede işimi görecek şekilde ?

İşlemcileri sağlam tutmakta, her zaman fayda var diye her daim söylerim,forumda.  :(

E. Kartını daha epey kullanırsın.Mevcut GTX kartın,AMD RX 570 ayarı ve iş görecek bi kart.

Şu an en mantıklı hareket ,halen para ederken elindeki 7400 ve anakartı sat.Epey para eder. Üzerine cüzi bi ilave ile,şu ikiliyi  al.

7ded5ce42f3.png

Şayet bütçende ,problem yoksa,ryzen 2600 de olabilir.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İslemcim kably lake bu anakartin kaby lake bios sürü yani 7.jenerasyon sürümü sanırım sonrada eklenmiş acaba böyle bi sorun olabilirmi anakartim 6.jenerasyon destekledigi icin islemci sorununu bu yüzden yasiyor olabilirmiyim sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartın Gigabyte GA h110m S2 ve 6./7. jenarasyon işlemcileri destekliyor destek ile alakalı bir sorun değil. Anakartın en düşük seviye bir anakart bu işlemci beslemesinde sorun yaratabilir ki işlemcin bir miktar darboğaz yaratıyor zaten. Anakartı ve İşlemciyi satıp Ryzen 2500X + B450 anakartı alabilirsin.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu dediniz amd islemci benim i5 7400den performans olarak iyimi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2500X daha güncel bir işlemci olduğundan dolayı i5 7400 'den %8-10 civarı oyunda %15 civarı RENDER aşamasında ve %10 civarıda masaüstünde daha performanslı bir işlemeci. Alınabiliyorsa R5 2600 alabilirsin buda Çekirdek sayısı ve Cache belleğinin fazla olmasından dolayı bu 2 işlemciden daha iyi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Power Target yazan Ekran Kartın gücünün 100% 'üne ulaşamış ve fazlasını istemiş bunu söylüyor. Diğerleri önemli değil burada.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Power target ,ekran kartının çektiği/ihtiyacı olan maximum elektrik gücünün ,yüzde ile  ifadesi.
 Overclock yaparsan, yüzde 100 ün üzerine çıkarman gerekir.
 Normal kullanımda zaten yüzde yüzdür.Düşürürsen,kartın gücünü/performansını  frenlersin.

KS

Ümit Oçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki olması gereken nedir 100de100 mü olması gerek yoksa defaultta daha farklımı ben pcyi 2.el aldığım için net olarak bilmemekdeyim bu bilgileri aydınlatabilirseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
100% zaten olması gereken sınır O.C. işinde o değere ufak artılar ile %105 yada %110 gibi arttırırsınki verdiğin O.C. frekkansına çıkabilsin kart. Dert edilecek bir durumun yok şuan.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sen hiçbi şeye müdahale. etmiyeceksin . Herşey olduğu gibi kalacak. O zaten, yüzde yüzdür,yazdığım gibi.  Ekran kartını overclock yapmak istersen ,overclock programında, bu power target skalası vardır. İşte o zaman ,bu skalayı yüzde yüzün üzerine çekmen gerekir. 

Ki,bunu yapmakla,ekran kartının emebileceği gücün sınırlarını arttırmış,buna imkan sağlamış olursun Overclock başarımını ,müsbet yönde etkilemiş olursun. :cool:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri