pubg hata

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu konuyu hangi başlık altında açacağımı tam kavrıyamadım burası iyidir diye düşündüm.

sorunum şudur ki pubg oynuyorum parçalarım ;

LlZE5J.png

5aL21M.png

ve sorunumda 

1- uçağa geç yetişiyorum ortalara geldiğinde falan bağlanabiliyorum bazen erken bağlanıyom değişiyo
2- şu resimdeki gibi evler geç yükleniyor atladığımda 
r56RbB.png

çözümü için işlemci veya ram almam lazım mı parçalarımı attım anakarta falan uyumlu en az bütçe ile nasıl bu sorunu giderebilirim ? en uygun ucuz ve bu sorunu çözebilcek parçaları bulabilir miyim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcin GT 1030 için bile çok düşük sebebinin çoğu işlemci ile alakalı tahminim. MSI Afterburner ile oyun için işlemci ve ekran kartı kullanımınız % (yüzdelik) olarak ve RAM ve FPS durumunuda gösteren bir kaç SS paylaşır mısın.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Elindeki işlemci eski, ama sağlam bi işlemci Tek kusuru saat hızının düşük kalması bu sistem için.2,5 ghz.
 3,0 ghz civarı stok soğutucu ile çıkması lazım.

Epey farkeder. Mutlaka denemelisin.

Birde, çok önemli olan, ram miktarın. 4 gb ram ile bu iş olmaz . Bi 4 gb daha attınmı,makinanı sende tanııyamazsın .

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Doku yüklenmeleri gecikmesi,donma,kilitlenme ramden.
 Minimum gereksinim, pubg de 8 gb.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bu sorunu bizzat kendim yaşadım sorun işlemci değil sorun disk hocam. Diski değiştirdim sorunu çözdüm. İşlemcim ve ekran kartım birbirine darboğaz yapabilecek ürünler değillerdi ancak sizdeki şekil oluyordu. En son yolu ssd almakta buldum. Aldığım günden beri rahatım

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Bu sorunu bizzat kendim yaşadım sorun işlemci değil sorun disk hocam. Diski değiştirdim sorunu çözdüm. İşlemcim ve ekran kartım birbirine darboğaz yapabilecek  ürünler değillerdi ancak sizdeki şekil oluyordu. En son yolu ssd almakta buldum. Aldığım günden beri rahatım

benim sistemde de aynı sorun mudur ? işlemci düşük kalmasından olmuyo mu yani ssd alsam düzelir mi ? 
elimde 300 - 400 arası bütçe var bunla güzel bi ssd var mıdır bu sorundan kurtulcak? ama işlemcidensede en azından biraz daha iyisi olan bi işlemci var mıdır anakartla uyumlu sistemde başka parça değiştirme zorunda kalmıcağım.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
SSD den önce ram alman gerekiyor. 4 GB ram ile ,bi yere varamazsın,maalesef.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şuan ki ramlerim 2x 2gb ddr2 1066 mhz ve anakartımda 4 tane ddr2 ram(max 8gb) desteği 2 tane ddr3 ram (max 4gb) desteği bulunuyor. zamanında ram hakkında bi forum açmıştım ve ddr3 almak yerine 4 gb ddr2 daha tavsiye edilmişti kaça mâl olur peki bu ram almak işi ? bir de ddr2 sıfır var mıdır yoksa da 2. eli ama sağlam ve uygun var mıdır piyasada ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anakartının DDR 3 DESTEĞİNE Bİ BAKAYIM,YAZACAĞIM.

ddr3 olarak yazdığın gibi anakartın max. bellek desteği 4 GB . Yani işe yaramaz.

8 GB olarak DDR 2 Desteği var. 1066 bulmadım. 800 de olur.Netten alırsan ,15 günde iade hakkın var. Neden dersen ,eski anakrtlarda bellek uyum sorunu çıkma ihtimali var. Kingstonlar pek uyum sorunu çıkarmaz ,ama yine de belli olmaz.Toplam 150 tl bi şey tutacak.

2.ellere de bakabilirsin. Ama aynı şehirden,elden al. Sorun olursa,iade ederim diyebilirsin böylece.

Geriyekalan paraylada , SSD yi de, alabilirsin.120 gb ucuz SSD ler var.

https://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-800mhz-ddr2-ram-kvr800d2n6-2g-p-BD72719

https://www.sinerji.gen.tr/wd-120gb-green-okuma-540mb-yazma-465mb-sata-ssd-wds120g2g0a-pmu407160

İşlemcini de biraz overclock yaparız.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O.C. işe yarar RAM 'de ama önce sonuçlara bir bakalım MSI Afterburner ile ne darboğazı yaşıyorsun tam olarak.

programdan tam anlamadığım için yapabildiğim kadar ssler aldım buyrun.
(bu arada bunlar en iyi değerler pcyi yeni açtım , solo girdim sanhok mapi ve discord falanda açık değildi normalde duo - squad ve discord olunca daha da düşebiliyo değerler [sanhok dışındaki maplerde zaten yerlerde sürünüyo artık])

P1nDjO.jpg

qdjvzd.jpg

QLv2jy.jpg

XM96Z3.jpg

dv8B9D.jpg

ADnzjv.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu sonuçlar 2 sorunu gösteriyor. 1. si RAM 'iniz yetersiz ve diğeri ise Ekran Kartınıza işlemciniz %20 civarında darboğaz yapıyor bu yüzden FPS 'iniz ortalama %20 civarı düşük. RAM almak ile başlayabilirsiniz. 3.8 GB ortalama RAM kullanıyor oyun sisteme RAM kalmıyor ani Drop veya yükleme gecikmesi gibi durumlara sebeb olur bu.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sonuçlar 2 sorunu gösteriyor. 1. si RAM 'iniz yetersiz ve diğeri ise Ekran Kartınıza işlemciniz %20 civarında darboğaz yapıyor bu yüzden FPS 'iniz ortalama %20 civarı düşük. RAM almak ile başlayabilirsiniz. 3.8 GB ortalama RAM kullanıyor oyun sisteme RAM kalmıyor ani Drop veya yükleme gecikmesi gibi durumlara sebeb olur bu.

hocam anakartımla uyumlu 4gb ddr2 ram söyleyebilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şuan kullanıdğınız RAM 'lere bakmak gerek. CPU-Z yazılımını indirin ve Memory kısmı ve SPD kısmından RAM 'inizin slotunu seçip 2 ekranında SS 'ini paylaşın aynı RAM özelliklerde RAM olmak zorunda.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şuan kullanıdğınız RAM 'lere bakmak gerek. CPU-Z yazılımını indirin ve Memory kısmı ve SPD kısmından RAM 'inizin slotunu seçip 2 ekranında SS 'ini paylaşın aynı RAM özelliklerde RAM olmak zorunda.

pbXbgL.png

ramlerim slot 2 ve slot 4 e takılı ve hızları ramin üstünde bizzat kendim baktım 1066 mhz yazıyordu

k9G9km.png

NnlnqP.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM 'lerinizin modeli OCZ markasından OCZ2RPR10662G 1066 Mhz frekansa sahip ama 800 Mhz hızda çalışıyor anakartınızda ve CL5 gecikmesine sahip 1.8V bir RAM kiti. Aynı değerlerde bir RAM bakacağız.

Kingston 2GB 800MHz DDR2 Ram (KVR800D2N6/2G) CL6 - 1.8V - 89,00 TL - Bu RAM 'i buldum ve CL değeri bu RAM 'de CL 6 ama sende ki RAM CL 5 buda uyumsuz demek.

GSKILL Value DDR2-800Mhz CL5 2GB DIMM - 160,19 TL - CL 5 buldum ancak fiyatı 2 kat daha pahalı ve bu mantıkla gidersek bundan 2 adet alacaksanız ve 320,38 TL ödeyeceksiniz. Önceki bıraktığım CL6 Kinston RAM 'den 4 adet alırsanız yine 8 GB RAM 'iniz olacak ve 356,00 TL ödeyeceksiniz. Bence mantıklı olan önceki bıraktığım KINGSTON RAM 'den 4 adet almak ve elinizdekileri satmak.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bu sisteme, 300 tl üzeri ram için çok.
 Önce dediğim ucuz kingston 2 ram ile denemekte fayda var.
 Zamanında farklı ramleri çok kullandık makinalarda,. Uyabilir de.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Uymama olasılığıda var %50 ihtimal yani. Her halükarda sistemi komple değiştirmeyecekse yapacağı tek yatırım RAM odaklı olacak ki 8 GB RAM bu sistem için çok üst düzey kalıyor ama GT 1030 ile oynadığı oyunlar için 8 GB RAM şart.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
8 gb olması gerektiğini zaten daha önce bende yazmıştım. AMA ddr2 bi ramede 300 küsur,gerçekten çok para.
Bi de yeni alacağı sıfır 4 adet ramde ,uymayabilir. Bu tip eski sistemlerde, ram hassasiyeti her zaman var çünkü.

Kendi bilir.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Uymama olasılığıda var %50 ihtimal yani. Her halükarda sistemi komple değiştirmeyecekse yapacağı tek yatırım RAM odaklı olacak ki 8 GB RAM bu sistem için çok üst düzey kalıyor ama GT 1030 ile oynadığı oyunlar için 8 GB RAM şart.

aynen hocam sistemi komple değiştirmiycem rami yükseltmek baya bi idare eder zaten benide ama 300 tl ddr2 ram için biraz fazla değil mi ? c5 falan ondan anlamadığımdan tam bi yorumda yapamıyorum ama en iyisi bu olucaksa razıyım hocam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri