pubg hata

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
met 61' Alıntı:
8 gb olması gerektiğini zaten daha önce bende yazmıştım. AMA ddr2 bi ramede 300 küsur,gerçekten çok para.
Bi de yeni alacağı sıfır 4 adet ramde ,uymayabilir. Bu tip eski sistemlerde, ram hassasiyeti her zaman var çünkü.

Kendi bilir.

Uyum sorunu hakkında haklı olma ihtimalin yüksek ancak Kingston her sistemde çalışır sorun olacağını hiç sanmıyorum. Zaten her halükarda bu tarz bir RAM harcaması yapacak yani tamamen bütçe meselesi senin dediğin gibi kendi tercihi.

Kubilay Güler' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Uymama olasılığıda var %50 ihtimal yani. Her halükarda sistemi komple değiştirmeyecekse yapacağı tek yatırım RAM odaklı olacak ki 8 GB RAM bu sistem için çok üst düzey kalıyor ama GT 1030 ile oynadığı oyunlar için 8 GB RAM şart.

aynen hocam sistemi komple değiştirmiycem rami yükseltmek baya bi idare eder zaten benide ama 300 tl ddr2 ram için biraz fazla değil mi ? c5 falan ondan anlamadığımdan tam bi yorumda yapamıyorum ama en iyisi bu olucaksa razıyım hocam

Sen 2 GB RAM al ve dene önce sonra sistem rahatlar ve sorun azalır yada çözülürse duruma bakarız. CL değeri RAM 'de ki gecikme süresidir ve farklı gecikme sürelerine sahip RAM 'leri hiç çalışırken görmedim ve çalışabilir mi bilemiyorum. Tavsiyem ya riske girmeden GSKILL Value DDR2-800Mhz CL5 2GB DIMM - 160,19 TL bu RAM 'i al yada biraz riske gir ve Kingston 2GB 800MHz DDR2 Ram (KVR800D2N6/2G) CL6 - 1.8V - 89,00 TL bu RAM 'i al.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu ram sanırım c5 ve uyumlu gibi duruyor bi bakar mısınız 
https://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-800mhz-ddr2-ram-kvr800d2n6-2g-p-BD72719

GmPZEV.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CL5 ler daha pahalı mı oluyor ? bu arada eski sistemden bi kaç ram buldum hızları 667 mhz falan ama ddr2 2gb var sanırım onuda ekleyip 6gb ram yapsam mı ama mhzsi 800den düşücek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kapasitesi önemli frekans bir miktar düşsün dert değil deneyin bakalım 2 RAM bir şey değişterecek mi.

CL değeri düşük oldukça RAM işlem hızı o kadar artar yani CL değeri düşük olan RAM iyidir fiyatı etkiler bu değer.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
2 GB  In bile faydası olur. Hemen dene.
 İşlemciye overclock yapacaz ,hepsinden sonra.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam 2 gb taktım lobiye falan bile 40 saniye önceden bağlanıyorum artık baya bi hızlandı yüklenmeler falan ama fpsde çok az bi şey düşüş oldu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
FPS düşüşün Frekansa bağlı olmuştur yani sen aynı değerlerde 4 GB daha RAM eklersen sorununun büyük bir kısmı çözülecek.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
FPS düşüşün Frekansa bağlı olmuştur yani sen aynı değerlerde 4 GB daha RAM eklersen sorununun büyük bir kısmı çözülecek.

aynen hocam 667 mhz 2gb ekledim o yüzden hepsi 667 ye düştü diğer 800lüklerde ama böyle iyi gibi ya sanırım ram almayı düşünmüyorum ama 300 400 arası acaba işlemci falan mı baksam diye düşündümde sanırım ana kartımın uyumlu olduğu en iyi işlemci bu i3 i5 bi işlemci için anakartıda değişmem gerekçek sanırım (anakart: gigabyte EP35C-DS3R)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM işi önemli Ekran Kartı ve İşlemcinin tüm hesaplamaları önce RAM 'den geçer ve RAM ne kadar fazla ve hızlı ise o kadar iyi sonuçlar alırsın. Sen sistemine 800 Mhz CL5 1.8V 2GB yada 4GB RAM ekle sorunun çoğu kaybolur.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM işi önemli Ekran Kartı ve İşlemcinin tüm hesaplamaları önce RAM 'den geçer ve RAM ne kadar fazla ve hızlı ise o kadar iyi sonuçlar alırsın. Sen sistemine 800 Mhz CL5 1.8V 2GB yada 4GB RAM ekle sorunun çoğu kaybolur.

o öylede ama işlemci ekran kartını tam verimi ile besliyemiyor sanırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Evet, daha öncede yazdım. MSI Afterburner yazılımı işlemcinin ekran kartına %20 kadar darboğaz yaptığını gösteriyor. Biraz O.C. ile bunu büyük oranda çözersin.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet, daha öncede yazdım. MSI Afterburner yazılımı işlemcinin ekran kartına %20 kadar darboğaz yaptığını gösteriyor. Biraz O.C. ile bunu büyük oranda çözersin.

met61 adlı kullanıcıda oc diyor ama bu yanma olayı falan ısınma şeyleri onlar korkutuyor beni ne kadar bi yüzdelik oc yapmalıyım sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2.50 Ghz işlemciniz normalde bunu 3.00-3.50 arasında bir yere çıkartırsanız darboğaz vs. kalmaz. Doğru bir şekilde yapılırsa hiçbir sorun olmaz. Ancak işlemcinizin soğutucusuda önemli eğer çok dandik bir soğutuysa bu hızlara ısınmadan çıkaramazsınız.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Uyduruk ,2 gb ,farklı ram ,uyum sağlamış.Demekki uyabiliyormuş. Fazla para harcamadan , 4 gb ilave ile de dene.Ram sorunun ,yazdığım birinci sorunun idi.

Ramlerin, hazır olunca ararsın. İşlemcini overclock yapacağız,nasip ise.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Uyduruk ,2 gb ,farklı ram ,uyum sağlamış.Demekki  uyabiliyormuş.  Fazla para harcamadan , 4 gb ilave ile de dene.Ram sorunun ,yazdığım birinci sorunun idi.

Yukardaki mesajını atlamışım .Sıcaklık çekinceni. Haklısın.Bu benim için sorun değil tabi ki. Bu işi ,20 yıldır yapıyorum. :)

Ama çok tereddütün varsa,ram ile zaten biraz rahatlıyacaksın,böyle de kalabilir,fakat ekran kartın çok kısıtlanıyor.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
 Yukardaki mesajını atlamışım .Sıcaklık çekinceni.  Haklısın.Bu benim için sorun değil tabi ki. Bu işi ,20 yıldır yapıyorum. :)
 Ama çok tereddütün varsa,ram ile zaten biraz rahatlıyacaksın,böyle de kalabilir,fakat ekran kartın çok kısıtlanıyor.

ya benimde bi deneyesim var ama işlemci soğutucusunun ne olduğuna ancak kasayı açıp ordan mı bakmam gerekiyor ? bir de 2 yıl önce 2. el almıştım bu kasayı bi kaç şeyini değiştirdim işlemciye ve soğutuculara hiç ellemedim sadece güç kaynağının fanını ve dıştaki camın orda bi fan vardı o kırıldı onu değiştirdim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Soğutucuya bi bak. Büyük ihtimal stok soğutucu olabilir.
Öyleyse ,ortalama 3,0 GHZ ye kadar   kadar toleransı var ,işlemci için.

KS

Kubilay Güler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Soğutucuya bi bak. Büyük ihtimal stok soğutucu olabilir.
Öyleyse ,ortalama 3,0 GHZ ye kadar   kadar toleransı var ,işlemci için.

nerden bakabilirim ?

--
bunun gibi bir şey baya bi büyük 
gr2M45.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri