Push Pull

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DaDaSKoPaT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam Olsun Öncelikle..
Arkadaşlar Kasam COOLER MASTER  H500P Mesh, Ön Tarafa 3 Tanede Corsair LL140 Fan Takılı , 240 Sıvı Soğutucu Kullanıyorum Üst Taraf Pleksi Olduğu İçin  Ön Tarafa Taktım Sıvı Soğutucuyu.
Ön Tarafta, Dışardan  İçeri Çekicek Durumda LL140 Fanlar Takılı Arkasına Radyatör Ve 2 Tane Daha  Kendı Fanı Takılı Oda İçeri Doğru Havayı Çekmekte,
 Acaba Bu Doğru Pozisyonmu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sıvı soğutma fanları ile kasadaki önde olan fanlar ile yine önde olan sıvı soğutmadaki fanlar eğer aynı değil. Bu 2 sorun yaratacaktır. Birincisi fanların devir ayarları ve hava baskı şiddetleri aynı olmadığından dengesiz bir hava akışı ve hafiften türbülans olacaktır. Buna bağlı diğer sorunda şu oluyor yetersiz radyatör soğutma. Yani dizayn doğru ama aynı fanlar olsaydı bu durum mantıklı olurdu. Söylediğim sebeplerden dolayı genel olarak sistem bu şekilde kalabilir ama 100% verimli bir durum değil bilginiz olsun.

KS

DaDaSKoPaT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıvı soğutma fanları ile kasadaki önde olan fanlar ile yine önde olan sıvı soğutmadaki fanlar eğer aynı değil. Bu 2 sorun yaratacaktır. Birincisi fanların devir ayarları ve hava baskı şiddetleri aynı olmadığından dengesiz bir hava akışı ve hafiften türbülans olacaktır. Buna bağlı diğer sorunda şu oluyor yetersiz radyatör soğutma. Yani dizayn doğru ama aynı fanlar olsaydı bu durum mantıklı olurdu. Söylediğim sebeplerden dolayı genel olarak sistem bu şekilde kalabilir ama 100% verimli bir durum değil bilginiz olsun.

Anladım Hocam Saoğasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri