R3 3200G vs R3 2300x

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hangisi hem rx570nitro + ile darboğaz yapmayacak hemde kaliteli

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size bir önceki konunuzda anlatmıştım 2300X daha yetenekli bir işlemci ama ikiside darboğaz vs. yapmaz hangisini alabilirseniz onu tercih edin.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben karar verdimde r5 2600 alıcam

birde benim sistemi toplamam 3 4 ay olucak ekran kartı antistatik poşet ile gelmedi o beklerken sıkıntı olur mu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
R5 2600 güzel tercih. Ekran kartının üzerindeki statik poşet statik elektrikten etkilenmesin diye ve insanlardan olur genelde. Tedbir olsun diye bileğinize plastik bir bileklik yada eldiven takarak karta dokunun yada plastik terlik girin çıplak ayak ile veyahut çıplak ayak ile tüylü bir halıda gezinin biraz sonra karta dokunun bu işlemler üzerinizdeki statik elektriği alır. Sıkıntı olmaz ama tedbir olsun diye böyle yapabilirsiniz.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamam teşekkürler

peki durduğu yerde sıkıntı olur mu kendini bozar mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yusuf Kaçar' Alıntı:

Bileşenler gayet iyi ve yeterli FPS olarak RX 570 kartından sonuna kadar yararlanabilirsiniz bir sorun yok.

Kasa için bir önerim seçtiğiniz kasada FAN yok esktra minimum 3 fan almanız gerek ve bence değiştirin kasayı.

Aerocool Engine RGB - 329,54 TL - 1 RGB ve 1 normal fan yani 2 adet FAN ile geliyor yan kapağı temperli cam ve sadece 120mm en küçük boyutlu sıvı soğutma desteği var.

Dark Diamond - 295,94 TL - 4 Adet kırmızı LED fan ile geliyor. Kapağı cam değil plastic ama daha dolu bir paket. 120mm ve 240mm sıvı soğutma desteği var.

Dark Guardian - 427,10 TL - 4 Adet anakartlar ile kontrol edilebilen RGB FAN ile geliyor. Ön tarafı komple mesh bu sayede hava akımı çok üst düzey. 120mm/240mm/280mm/360mm yani piyasadaki tüm hazır sıvı soğutmaları destekliyor. Temperli cam yan kapağıda var çok dolu bir paket.

Dark Prestige - 470,82 TL - 2 Adet 20cm ve 1 adet 12cm anakart ile kontrol edilebilen RGB fan yani toplamda 3 adet RGB fan ile geliyor. Öndeki fanlar efsane büyük olması hem daha sessiz olmasını sağlıyor hemde daha fazla hava akışı olmasını sağlıyor. 3 tarafı Temperli CAM ve 120mm/240mm/280mm/360mm yani piyasadaki tüm hazır sıvı soğutmaları destekliyor. Bayağı iyi bu kasada.

Seçtiğin kasaya fan alıp bu paralara çıkacaksın zaten ben yerinde olsam DARK Guardian yada Prestige kasalarından birisi alırdım.

PSU olarak ise seçtiğin ürün gayet kaliteli ve güzel bir ürün aynı paraya 600W alabilirsiniz yine kaliteli bir markadan.

CoolerMaster 600W Elite v3 - 323,38 TL

Yada 63 TL daha ver Sharkoon 750W WPC Serisi 80+ Bronz - 390,11 TL bu PSU 'yu al ilerisi için çok daha iyi bir tercih.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Prestige o arkada kablolar vardı onlar beni korkutuyor ilk defa kendim PC toplayicam nasıl olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RGB kontrolcü onlar çok kolay o iş korkacak bir şey yok. Keşke her kasadan çıksa o kontrolcü çok önemli bir şey. Fanları ona bağlıyorsunuz ondan gelen bir kabloyuda anakarta hepsi bu kadar RGB kontrolünü bu şekilde tek merkezden kontrol edebiliyorsunuz.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben diamond alıcam galiba çok güzel duruyor

https://www.sinerji.gen.tr/dark-diamond-usb-30-atx-mid-tower-kasa-pmu418291
buradan alsam sıkıntı olmaz heralde daha ucuza

birde bu soruyu son kez sorucam ekran kartı girişi sağlamdır kolay kolay bozulmaz mesela anakarta grişi bir kısmı girip çıktı biraz sürtüldü fln bir şey olmamıştır değil mi biraz korkuyorumda

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ne dersniniz peki ekran kartının girişi bozulmamıştır heralde

biraz evhamlıyım galiba

statik elektrik ekran kartını hemen mi bozar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın aynı konuları tekrar tekrar konuşuyoruz konu gereksiz uzuyor. Size detayları anlattım bozulma vs. olmamıştır büyük ihtimalle o girişi bozmak zor içiniz rahat olsun. Statik elektrik olayı anlattım zaten ekstra kartı bozabilir evet ama bozmayadabilir net bir olay değil. Sizin alacağınız 2 önlem var birincisi karta dokunurken statik elektrik için anllattıklarımı yapın ikincisi kartı nemli ortamda saklamayın normal hava alan bir odada ve rutubetli bir alanda olmasın yeter.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri