R5 1600 ve RX 570 sistem bir anda gitti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Baki Çetinkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4 ay önce sistem toplamıştım bu gün dragon Center'dan ses ve BIOS güncellemesini yüklerken içinde Win 8.1 ISO olan flaşımı temizleyeyim dedim. Flaşı takmam ile birlikte bilgisayar dondu ekranda hareket vardı ama fare klavye çalışmıyordu bir 5 dakika bekledim ama düzelmedi bende reset attım. Reset atınca DEBUG LED'de CPU ışığı yandı sonra söndü ama ne monitöre ekran geliyor ne de fare klavye ye güç gidiyordu. BİOS'U sıfırlamak bir çare olur mu acaba? Büyük ihtimal BİOS gitti. Ekran kartını değiştirip denedim sonuç aynı. 

Sistem bilgileri:
CPU: AMD Ryzen 5 1600
MB: MSI B450M PRO-VDH Plus
RAM: Corsair 8 GB 3000MHz DDR4
Ekran kartı: MSI RX570 Armor 4 GB
256 GB Corsair M.2 SSD
1TB Seagate Barracuda 7.2K RPM HDD
Windows 10 Pro

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncelleme işlemi sürerken sisteme müdehale edilmez tamamen klavye mouse ve tüm işlemleri bırakmanız gerekir ve elektrik kesintisi vs. hiç bir şey olmaması gerekir. Siz USB bellek takıp BIOS güncellemesi sırasında ekstra bir işlem başlatmışsınız oda sistemi kilitlemiş ve sonra el ile sistemi kapatmışsınız oda BIOS 'a hasar vermiş. Sıfırlamak işe yaramayabilir servisten başka çözüm yolu yok büyük ihtimalle ama yineden Clear CMOS deneyin işe yararsa ne ala yaramaz ise servise gönderin anakartı.

Bu Resim linkine tıklayın ve anakartınızda JBAT1 adlı 2 pinli soketi bulun. Bu soket sıfırlama işlemi için kullanacağınız pinlere sahip. Şimdi sistemi kapatın güç kablosunu çekin ve bu 2 pini elektrik akımı geçiren bir metal ile tornavida olabilir 10 sn. kadar birleştirin ve sonra kabloyu ve tüm her şeyi toparlayıp sistemi açın açılırsa sorun çözülmüştür açılmaz ise servis yolu gözüktü size.

KS

Baki Çetinkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS güncelleme işlemi sürerken sisteme müdehale edilmez tamamen klavye mouse ve tüm işlemleri bırakmanız gerekir ve elektrik kesintisi vs. hiç bir şey olmaması gerekir. Siz USB bellek takıp BIOS güncellemesi sırasında ekstra bir işlem başlatmışsınız oda sistemi kilitlemiş ve sonra el ile sistemi kapatmışsınız oda BIOS 'a hasar vermiş. Sıfırlamak işe yaramayabilir servisten başka çözüm yolu yok büyük ihtimalle ama yineden Clear CMOS deneyin işe yararsa ne ala yaramaz ise servise gönderin anakartı.

Bu Resim linkine tıklayın ve anakartınızda JBAT1 adlı 2 pinli soketi bulun. Bu soket sıfırlama işlemi için kullanacağınız pinlere sahip. Şimdi sistemi kapatın güç kablosunu çekin ve bu 2 pini elektrik akımı geçiren bir metal ile tornavida olabilir 10 sn. kadar birleştirin ve sonra kabloyu ve tüm her şeyi toparlayıp sistemi açın açılırsa sorun çözülmüştür açılmaz ise servis yolu gözüktü size.

Yaptım, herhangi bir gelişme yok. Servis yoluna hazırlık bundan sonrası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS hasar almış geçmiş olsun. Bundan sonra size tavsiyem BIOS üzerinden güncelleme yapın ve güncelleme sırasında sisteme müdahale etmeyin.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri