R5 5600X sistemde RAM'ler 3000 MHz oluyor ama 3200 olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-Kenway

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Herkese iyi akşamlar.

Hazır sistemi bugün teslim aldım. Sorunum başlıkta yazdığı gibi, RAM'lerim 3000 MHz oluyor ama 3200 olarak değiştirip kaydet ve çık yapınca sistem kendisini 3 defa kapatıp açıyor, sonra hata ekranı geliyor ve sonra tekrar BIOS'a girmek zorunda kalıyorum.

3000 MHz olarak ayarladığım zaman sistem hiçbir şekilde kendisini kapatıp açmadan problemsiz bir şekilde restarttan sonra Windows sorunsuz bir şekilde açılıyor ve RAM'lerim 3000 MHz oluyor. Bu işlemi ilk defa yaptığımı belirtmek isterim.

Sistem özellikleri:

ASUS TUF Gaming B550 Plus Wi-Fi
ASUS TUF 3060 Ti.
R5 5600X 3.7
Kingston HyperX 3200 MHz.

Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi belleklerinizi DUAL Channel yani çift kanal yuvalarına taktığınızdan emin olun. Bu yuvalar anakart kitapçığında belirtilir.
İkinci olarak anakartınızın BIOS 'unu güncel değilse güncelleyin.

KS

-Kenway

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi belleklerinizi DUAL Channel yani çift kanal yuvalarına taktığınızdan emin olun. Bu yuvalar anakart kitapçığında belirtilir.
İkinci olarak anakartınızın BIOS 'unu güncel değilse güncelleyin.

Sistem ilk elime ulaştığında hiç açmadan önce HDD bağladım (Toshiba P300) sistemi çalıştırdıktan sonra hiç bir görüntü vermedi ve aynı şekilde tekrarlamaya devam etti. Çözüm olarak başka bir monitör bağladım ve yine görüntü vermedi son çare olarak destek ekibi ile konuşarak benden RAM yuvalarını 2 ve 4 slotlarından 1 ve 3 slotları ile değiştirmem söylendi yaptım ilk seferde olmasa da 2. açılışta monitörüme görüntü geldi.

Son olarak şuan mevcut 1 ve 3 slotlarına takılı RAM'leri 2 ve 4 slotlarına değiştirmem tekrardan görüntü vermeme sorunu oluştura bilir mi ve hata almadan 3200 frekansına çıkabilir miyim ? Şuan hala daha 3000 MHz olarak kullanmaktayım.

Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorunsuz bir DUAL Channel kullanım senaryosu için bellekleri çift kanal yuvalarına takmanız gerekiyor. Şuan çift bellek kullanmanızın sadece kapasite anlamında bir katkısı var sisteminize. Performans kaybınız söz konusu ve bu şekilde kullanmanın bir anlamı yok. XMP açıyorsunuz 3200MHz hıza almaya çalışıyor bellekleri ancak DUAL Channel soketlerinde olmadığınız için o bellekleri eşleyemiyor. Çalıştırabildiği minimum frekansa düşüyorsunuz. Manuel OC ile belki 3200MHz hızında çalıştırabilirsiniz ancak zaten DUAL Channel soketlerinde olmadığı için bellekler 3000 veya 4000MHz bir fark oluşturmayacak. Eğer anakartınızda bir sorun varsa garantiye yollayın yada kullandığınız diski servise verin veya değiştirin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri