R7 7700X - 4070 Ti̇ Sistem Için 2K 240Hz Monitör Tavsiye

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
o değil benim şu an kullandığım monitörde ghosting varmış foto çektimde hiç farketmemişim ben qowıejqw

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
o değil benim şu an kullandığım monitörde ghosting varmış foto çektimde hiç farketmemişim ben qowıejqw
Benim laptopta da vardır muhtemelen dsfdskfmsd ya o kadar incik boncuk bilen farkeden insanlar değiliz almışken iyisini alalım diye araştırıyor dikkat ediyor test ediyoruz yoksa alır oynarız test etmeden sadedce ölü piksel fln olur anca

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Yani sanırım 80 derece üstünü görmedim bugün öyle tft falan oynadım 75 80 arası. Monster notebook ondan dolayı ısınıyor biraz havalarda aşırı sıcak malum. Cevap verdiğin yoruma ekleme yaptım okursan sevinirim. Bu uygulama GSYNC pendelum demo uygulaması. Nvida denetim masasında gsync açık freesync premium da arayüzde açık fakat uygulamada sağ üstten gsynce tıklayamıyorum gsync çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağım?Ekli dosyayı görüntüle 25455
Monitörde ve Radeon software de açık yazıyorsa açılmıştır.

Valorant oynarken kafasına sıktım ölmedi oldu mu hiç :D

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Monitörde ve Radeon software de açık yazıyorsa açılmıştır.

Valorant oynarken kafasına sıktım ölmedi oldu mu hiç :D
İşlemci ekran kartı nvida monitörde ve nvida denetim masasında açık görünüyor

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36

Ekli dosyalar

• blurtest.jpg
    blurtest.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 11
  • ghost test.jpg
    ghost test.jpg
    135.3 KB · Görüntüleme: 13
KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Ağa monitör gözüme çok garip gözüküyor. 27 inç olduğu için mi bilemedim. Diğer monitörümde oyun daha canlı gözüküyormuş gibi duruyor bunda ince ayarmı çekmem gerekiyor bilmiyorum(1080P'deymiş düzeldi gibi bilmiyorum). HDR'ı DisplayHDR olarak açtığımda oynadığım oyunda görüntü bulanık tarzında görünüyor.(1080P'deymiş düzeldi gibi bilmiyorum)

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Ağa monitör gözüme çok garip gözüküyor. 27 inç olduğu için mi bilemedim. Diğer monitörümde oyun daha canlı gözüküyormuş gibi duruyor bunda ince ayarmı çekmem gerekiyor bilmiyorum(1080P'deymiş düzeldi gibi bilmiyorum). HDR'ı DisplayHDR olarak açtığımda oynadığım oyunda görüntü bulanık tarzında görünüyor.(1080P'deymiş düzeldi gibi bilmiyorum)
27 inç 1080p için bence biraz az ama alışırsın çünkü daha büyük ekrana geçtiğin için alışma sürecin olacaktır ben bile şuan 23.8e alışmaya çalışıyorum laptoptan sonra canlılık ayarını da doygunluğu arttırıp yapabilirsin nvida denetim masasında vibrance ayarını %75e çek

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
27 inç 1080p için bence biraz az ama alışırsın çünkü daha büyük ekrana geçtiğin için alışma sürecin olacaktır ben bile şuan 23.8e alışmaya çalışıyorum laptoptan sonra canlılık ayarını da doygunluğu arttırıp yapabilirsin nvida denetim masasında vibrance ayarını %75e çek
Kanka bilmiyorum çok garip hissetiriyor 2k ya çektim oyunuda ne biliyim ya. Diğer monitör sanki daha parlak canlı gibi duruyor ama çözemedim ayar mı yapmak lazım ne yapmak lazım acaba

Monitör'ün ara yüzünden parlaklığını vesairede açamıyorum kitli alan dokunamıyorum niyeyse

Diğer monitörde renkler daha canlı duruyor niyeyse yardımcı olabilir misiniz? bu işin içinden çıkamıcam gibi duruyor sanırım

Son düzenleme:

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Evet ghosting yok. Dediğim gibi motion Blur var.

Hdr açmamalısın.

İstediğin ayarı kendin yapabilirsin. Sonuçta herkesin göz zevki farklıdır.

Kanka bilmiyorum çok garip hissetiriyor 2k ya çektim oyunuda ne biliyim ya. Diğer monitör sanki daha parlak canlı gibi duruyor ama çözemedim ayar mı yapmak lazım ne yapmak lazım acaba

Monitör'ün ara yüzünden parlaklığını vesairede açamıyorum kitli alan dokunamıyorum niyeyse

Diğer monitörde renkler daha canlı duruyor niyeyse yardımcı olabilir misiniz? bu işin içinden çıkamıcam gibi duruyor sanırım
Kilitli olması normal değil. G menü uygulamasını indirmeyi dener misin.

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
İndirdim bir saniye monitör ayarlarını düzeltecem nvdiadan oynamıştım

İnce ayar ne yapmam gerekiyor var mı önerebileceğin yoksa benim gözüme göre mi sürekli kurcalamam gerekecek

Son düzenleme:

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
İndirdim bir saniye monitör ayarlarını düzeltecem nvdiadan oynamıştım

İnce ayar ne yapmam gerekiyor var mı önerebileceğin yoksa benim gözüme göre mi sürekli kurcalamam gerekecek
Gözüne göre yap. Sıfırlama seçeneği var zaten.

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Gözüne göre yap. Sıfırlama seçeneği var zaten.
Alışmamış şeyde don durmazmış onun hissiyatını mı yaşıyorum ben acaba çözemedim. Evet renkler bunda daha canlı duruyor gibi ama parlaklığım iyi mi değil mi çözemiyorum :D

Ekli dosyalar

• new2.png
    new2.png
    872 KB · Görüntüleme: 12

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Bu canlılık değil ki. İps glow ve gri ye benzeyen siyah, beyazlar. Ben sağda daha kaliteli bir görüntü görüyorum açıkçası.
Alışmamış şeyde don durmazmış onun hissiyatını mı yaşıyorum ben acaba çözemedim. Evet renkler bunda daha canlı duruyor gibi ama parlaklığım iyi mi değil mi çözemiyorum :D

Birde iPhone larda sabitleme olayı vardı. Android bir cihaz varsa onla dener misin?

Son düzenleme:
KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
kanka deneyimde sanki konstrastta mı sorun var bir şeylerde var gibi normal gözükmüyen bir şey var gibi. Forumun arka grileri net giri değilde glowlu gibi dediğin gibi

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
kanka deneyimde sanki konstrastta mı sorun var bir şeylerde var gibi normal gözükmüyen bir şey var gibi. Forumun arka grileri net giri değilde glowlu gibi dediğin gibi
Onu ips için dedim. Şuan sağdakinde sıkıntı yok gibi duruyor, kontrast yerinde. Tabii eskiden farklı panele sahip bir ekran kullandığın için ilk başta alışamaman normal.

Bu arada ne kalitesiz ips miş o. Beyazları bile maviye çevirmiş. Modeli ne?

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Xiaomi red mi note 9 dan çektim bak bi istersen @Lory

Ekli dosyalar

• new22.jpg
    new22.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 11

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
İstersen kalibrasyon için kullanılan renk ayarlarını paylaşabilirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri