R7 7700X - 4070 Ti̇ Sistem Için 2K 240Hz Monitör Tavsiye

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Ben hala 2k bir monitör alınması fikrindeyim yanlış hatırlamıyorsam aldığın aoc modeli 10 11k idi üstteki dell ise 13k 13k bütçeye çıkabiliyorsaj 2k ips bir monitör de alabilirsin tabi lory daha iyi bilir @Lory @FatZeus

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Ben hala 2k bir monitör alınması fikrindeyim yanlış hatırlamıyorsam aldığın aoc modeli 10 11k idi üstteki dell ise 13k 13k bütçeye çıkabiliyorsaj 2k ips bir monitör de alabilirsin tabi lory daha iyi bilir @Lory @FatZeus
İps için bütçe çıkmaya gerek yok. Vg27aq var ama agon Va olmasına rağmen daha iyi. Her Va kalitesiz olmuyor

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Bence 4070ti için 2k gerekmiyor. Bütçe yoksa ve genel olarak fps oynuyorsanız zaten 1080p 240,360 daha mantıklı olur kaldıki 4070ti 2k oyunların neredeyse hiçbirinde 240hz veremez 2k 165hz de bakabilirsiniz. Ben 2k 165hz tercih ettim pişman da değilim ama acaba 360hz olsaydı nasıl olurdu diye aklımdan geçmiyorda değil. Bu arada 1080p 24 inch ile 2k 27 inch arasında öyle aman aman bir fark yok bence görüntü kalitesi olarak.
Ben deneyimi yaşama taraftarıyım lakin mantıklı olanı seçmekte durumundayım. Evet çekincem belki 1080 165 Hz oynadığımn için farklı bir hiss yaşayamam olarak düşünmekti. Lakin bunu deneyimlemem beni ekstra 1- 0 öne atmaz diye düşünüyorum. Çünkü sistemin ne kadar iyi olursa olsun rekabetçi oyunlarda iş eline ve koluna bakıyor. Ha 360 hz + katmıyor mu katıyor elbet ama elin kolun olmadığı sürece o deneyimi yaşasan bile sana bi numarası olmuyor. Ömer arkadaşımızın yazdığı gibi düşük fpslerde oyunu belki benden kat kat iyi oynayan arkadaşlar var. Ben hayatım boyunca hiç bir oyunda epik seviyeye gelmedim çok iyi okuyamam eğlenceme bakarım. FPS oyunlarında tryhard oynacağımı düşünmüyorum ama oynamak istiyorum. 360Hz deneyimi güzel ama yarın bir gün gerçekten pişman olmak istemiyorum. Anlık karar verdim aldım sonra düşündüm. Düşündüğüm için gerginleştim iptal etmek için vs yazdım sonra sakinleştim mail ve ticket attım önceki gönderileri ciddiye almayın vs diye. Agon'un 27inçi gelince pişman olur muyum? Sanmıyorum ama lory'nin dediği gibi ileride bu tarz fps oyunlarından sıkılıp farklı şeylere geçiş sağlama ihtimalime karşı 2k 165hz daha mantıklı geldi. Tekrar diyorum umarım pişman olmam .

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
İps için bütçe çıkmaya gerek yok. Vg27aq var ama agon Va olmasına rağmen daha iyi. Her Va kalitesiz olmuyor
Motion blur vs yüzünden öyle dedim bence ips her zaman daha iyi bir seçenek gibi geliyor hani 13e çıkabiliyorsa ips panelli olan 2k da alabilir demek istedim içi daha da rahat eder

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Motion blur vs yüzünden öyle dedim bence ips her zaman daha iyi bir seçenek gibi geliyor hani 13e çıkabiliyorsa ips panelli olan 2k da alabilir demek istedim içi daha da rahat eder
Tabii herkesin görüşü farklıdır ama ben kaliteli Va varken ips tercih etmezdim.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Aldığım monitör de usb giriş yok haparlör yok...
Aşırı üzüldüm de yapacak bir şey yok
Yani saçma ama ya usb girişi olmaması o kadar saçma ki anlatamam
Şimdi laptobu da l masanın diğer tarafına koyacam fare klavye kulaklık kablolu zaten uzat oradan uzatabilirsen aşırı sinirlendim usb girişi koymamak ney monitöre ya
Bu monitöre usb dönüştürücü veya çoğaltıcı takabilir miyim takabilirsem hangi şekilde yani kabloyla takabilirim? Ve normal usb gücü hızı verir mi öneri lazım moral 0

Son düzenleme:

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Aldığım monitör de usb giriş yok haparlör yok...
Aşırı üzüldüm de yapacak bir şey yok
Yani saçma ama ya usb girişi olmaması o kadar saçma ki anlatamam
Şimdi laptobu da l masanın diğer tarafına koyacam fare klavye kulaklık kablolu zaten uzat oradan uzatabilirsen aşırı sinirlendim usb girişi koymamak ney monitöre ya
Bu monitöre usb dönüştürücü veya çoğaltıcı takabilir miyim takabilirsem hangi şekilde yani kabloyla takabilirim? Ve normal usb gücü hızı verir mi öneri lazım moral 0
4 adet USB girişi var.
Kullanmak için içindeki yazıcı kablosunu bilgisayara bağlaman gerek.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
4 adet USB girişi var.
Kullanmak için içindeki yazıcı kablosunu bilgisayara bağlaman gerek.
Benim monitörüm bu değil ki 24G2ZE modeli 😭😭

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
7.5a geldi taksitle. Benim monitör de yok demi USB girişi
Yok gözüküyor ama çok sıkıntı yapma. Mesela bende bir ara laptop ile kullandım monitörün 24g2u ve girisler bol bol vardı ona rağmen hiç kullanmadım, monitöre baktığımda altta kablo görmektense yan tarafta kablo görmeyi tercih ederim.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Ya Aoc markasının bu fiyatta ve özellikte ki bir monitörüne çıkıpta usb girişi bile koymaması o kadar saçma ki yani anlatamam

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Şöyle foto da var hatta.
IMG_20230806_185029.jpg

Ya Aoc markasının bu fiyatta ve özellikte ki bir monitörüne çıkıpta usb girişi bile koymaması o kadar saçma ki yani anlatamam
Bu taksitle kaça geliyor?

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Yok gözüküyor ama çok sıkıntı yapma. Mesela bende bir ara laptop ile kullandım monitörün 24g2u ve girisler bol bol vardı ona rağmen hiç kullanmadım, monitöre baktığımda altta kablo görmektense yan tarafta kablo görmeyi tercih ederim.
Peki monitöre hdmı yada farklı bir girişten USB çoğaltıcı falan takabilir miyim öyle bir şey var mı

Şöyle foto da var hatta.
Ekli dosyayı görüntüle 25399

Bu taksitle kaça geliyor?
Muhtemelen 9a falan 9.200 aşağısına gelir

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Peki monitöre hdmı yada farklı bir girişten USB çoğaltıcı falan takabilir miyim öyle bir şey var mı
Neden öyle yaparsın ki. Monitörde ki girilsri kullanmak için bir tane kablo bağlaman gerek illaki. Yazıcı kablosu o kablo olmadan çalışmaz. Bu yüzden uzun bir çoğaltıcı alıp kullanmak daha iyi olur istediğin yere koyarsın.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Neden öyle yaparsın ki. Monitörde ki girilsri kullanmak için bir tane kablo bağlaman gerek illaki. Yazıcı kablosu o kablo olmadan çalışmaz. Bu yüzden uzun bir çoğaltıcı alıp kullanmak daha iyi olur istediğin yere koyarsın.
Anlamadım

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Senin monitöründe girişler yok. Sen o monitöre giriş yapmak istiyorsun. Bu mümkün olsa bile bu girişleri kullanman için bir kabloya ihtiyacın oluyor yoksa çalışmaz girişler. Bende diyorum ki monitöre giriş yapmaya neden uğraşıyorsun? Al uzun bir tane USB çoğaltıcı koy istediğin yere oraya tak.

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
61
Hocam genel olarak %29 darboğaz gözüküyor 1080p de. 2560*1440 olunca %6.1 gözüküyor bence 2 k 165 hz alsanız daha iyi olur.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Senin monitöründe girişler yok. Sen o monitöre giriş yapmak istiyorsun. Bu mümkün olsa bile bu girişleri kullanman için bir kabloya ihtiyacın oluyor yoksa çalışmaz girişler. Bende diyorum ki monitöre giriş yapmaya neden uğraşıyorsun? Al uzun bir tane USB çoğaltıcı koy istediğin yere oraya tak.
Pahalı olmayan bir usb çoğaltıcı önerebilir misin? 7.500 Tl para veriyorum üstüne bir de usb çoğaltıcı almam gerekiyor niye aoc bu monitöre koymamış :D saçmalık

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri