R7 7700X - 4070 Ti̇ Sistem Için 2K 240Hz Monitör Tavsiye

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Ben 2k 240 tarzı bir şey geleceğine inanmıyordum zaten gelmedi de. Ama ümit ediyordum. Şimdi akıllarda soru napacam :D
2k 240 bekleme asus modeli iyi gibi duruyor alsana onu lory'e bir sor 10k o 1000 lira düşse 500 bile düşse çok iyi fırsat

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Vg27aqz iyidir alınır 9k ya.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Ben aoc monitörü çektim 7.5a taksitle @Lory

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Vg27aqz iyidir alınır 9k ya.
Kanka valla bilmiyorum ya 165hz ya ondan dolayı. Benim monitörün aynı şekli sadece 2k ips wqhd ya. Çekiyorum kanka o zaman 9k ya yapacak bir şey yok sanırım? 240Hz alacak bizde netice yok gibi benim içim el vermiyor çünkü :D

40 tane stok vardı deli gibi eritiyorlar 27 kaldı

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Ben aoc monitörü çektim 7.5a taksitle @Lory
240hz olan dimi. Hayırlı olsun.
Kanka valla bilmiyorum ya 165hz ya ondan dolayı. Benim monitörün aynı şekli sadece 2k ips wqhd ya. Çekiyorum kanka o zaman 9k ya yapacak bir şey yok sanırım? 240Hz alacak bizde netice yok gibi benim içim el vermiyor çünkü :D
Aslında bu varken onun yüzüne bakılmaz bence ama insan ips istiyor. İps şartsa al gitsin, değilse hafif motion Blur beni rahatsız etmez dersen bunu al gitsin.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41

Aslında bu varken onun yüzüne bakılmaz bence ama insan ips istiyor. İps şartsa al gitsin, değilse hafif motion Blur beni rahatsız etmez dersen bunu al gitsin.
Evet 240 hz 0.5 olanı aldım ama amazonda asus 280hz 1ms monitör var aldığım aynı fiyata fakat pivot vs. yok daha çok kurcalarsam moralim bozulur o yüzden bakmayacağım :D

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36

Kanka nediyorsun napalım şimdi ben senin tavsiyene uyup ona göre hareket edecem 240hz hayal olacak %100. Elimdeki 165 HZ 1080P' yide ikinci monitöre geçirecem elimde dandik 18.5inç 60hz vardı onu da satarım büyük ihtimal.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Kanka nediyorsun napalım şimdi ben senin tavsiyene uyup ona göre hareket edecem 240hz hayal olacak %100. Elimdeki 165 HZ 1080P' yide ikinci monitöre geçirecem elimde dandik 18.5inç 60hz vardı onu da satarım büyük ihtimal.

Bunu düşünebilirsin 2k değil ama iyi monitör

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Kanka @Lory 'e bağlı adam biliyor o derse bunu al bunu alırız en iyi tercih bu olacak derse. Benim aklımda 1080 planlıyordum ama Lory 2K ' nın daha sağlıklı olacağını belirtiyor yani ben konuşmalarda bunu anladım eğer yanlış anlamadıysam :D Genel olarak insanlar 2K ya geçmem gerektiği yönünde söylemlerde bulanıyor ben de kim tuzum var dese salatalığımla koşuyorum galiba üstlerine

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Kanka @Lory 'e bağlı adam biliyor o derse bunu al bunu alırız en iyi tercih bu olacak derse. Benim aklımda 1080 planlıyordum ama Lory 2K ' nın daha sağlıklı olacağını belirtiyor yani ben konuşmalarda bunu anladım eğer yanlış anlamadıysam :D
O sisteme ben de 2k alırdım ama güzel monitör yoksa zamlardan korkuyorsan ve bir şey almam gerekiyor diyorsan bu güzel bir seçenek ben şimdi buraya girip lory nin yazacaklarına da hiç bakmak istemiyorum moralim bozulur diye :D

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
O sisteme ben de 2k alırdım ama güzel monitör yoksa zamlardan korkuyorsan ve bir şey almam gerekiyor diyorsan bu güzel bir seçenek ben şimdi buraya girip lory nin yazacaklarına da hiç bakmak istemiyorum moralim bozulur diye :D
Kanka adam doğru söylüyor doğru yönlendiriyor. Adamın suçu değil ekonominin hıyardan olması. Adam olanı söylüyor bunu alman lazım kardeşim diye alamazsan böyle yap diyor. Benim gönül 2k 240 HZ istiyor ama beynim bu fiyat olmaz diyor yapma. Bir de bizim evdekiler sağlam bullylerler beni yok monitöre nasıl bu kadar para verirsin işte bilmem ne filan. Daha 65k ya sistem aldım onu sindiremiyorlar :D

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Kanka adam doğru söylüyor doğru yönlendiriyor. Adamın suçu değil ekonominin hıyardan olması. Adam olanı söylüyor bunu alman lazım kardeşim diye alamazsan böyle yap diyor. Benim gönül 2k 240 HZ istiyor ama beynim bu fiyat olmaz diyor yapma. Bir de bizim evdekiler sağlam bullylerler beni yok monitöre nasıl bu kadar para verirsin işte bilmem ne filan. Daha 65k ya sistem aldım onu sindiremiyorlar :D
Bana da annem 5.5k verdi 2k ben 7.5 aldım ama koyuyor işte kendi paramı kazanmayınca :D

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Bana da annem 5.5k verdi 2k ben 7.5 aldım ama koyuyor işte kendi paramı kazanmayınca :D
Kanka ben kazanıyorum noluyor. Başımda bitiyor herkes onu alma bunu alma baskı var. Diyom ya sindiremiyorlar bir şey almamı pahalıdan. Bir şey alınca bu sefer hani bize bir şey yok falan :D

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Evet 240 hz 0.5 olanı aldım ama amazonda asus 280hz 1ms monitör var aldığım aynı fiyata fakat pivot vs. yok daha çok kurcalarsam moralim bozulur o yüzden bakmayacağım :D
O asusta titreme sorunları fln var zaten. Aoc daha iyi.
Bence agonu al geç.
Kanka @Lory 'e bağlı adam biliyor o derse bunu al bunu alırız en iyi tercih bu olacak derse. Benim aklımda 1080 planlıyordum ama Lory 2K ' nın daha sağlıklı olacağını belirtiyor yani ben konuşmalarda bunu anladım eğer yanlış anlamadıysam :D Genel olarak insanlar 2K ya geçmem gerektiği yönünde söylemlerde bulanıyor ben de kim tuzum var dese salatalığımla koşuyorum galiba üstlerine
Evet sistemin 2k için daha uygun. 1080p de darboğaz gibi durumlar yaşayabilirsin.

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
O asusta titreme sorunları fln var zaten. Aoc daha iyi.

Bence agonu al geç.

Evet sistemin 2k için daha uygun. 1080p de darboğaz gibi durumlar yaşayabilirsin.
Cano IPS alsak mı nediyorsun çorba oldu benim kafam Agon VA panelmiş galiba

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Cano IPS alsak mı nediyorsun çorba oldu benim kafam Agon VA panelmiş galiba
Evet Va panel ama çok kaliteli bir paneli ve aoc nin özel arka aydınlatmalarından var. Bu sayede ips leri renk kalitesi konusunda eziyor ve Va da oluşan ghosting, black smearing gibi sorunlar oluşmuyor. Sadece hafif motion Blur var oda hard FPS ci değilsen sorun olmaz.

Şimdi 3 seçeneğin var.

32 inç olan renk konusunda çok başarılı bir monitör. Onun dışında merak ettiğin şeyi sorabilirsin.

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Evet Va panel ama çok kaliteli bir paneli ve aoc nin özel arka aydınlatmalarından var. Bu sayede ips leri renk kalitesi konusunda eziyor ve Va da oluşan ghosting, black smearing gibi sorunlar oluşmuyor. Sadece hafif motion Blur var oda hard FPS ci değilsen sorun olmaz.

Şimdi 3 seçeneğin var.

32 inç olan renk konusunda çok başarılı bir monitör. Onun dışında merak ettiğin şeyi sorabilirsin.
Bence asusu al geç 1k cepte kalır hem de ıps

KS

FatZeus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36

Şimdi 3 seçeneğin var.

Asusa nediyorsun @Lory titreme olayı nasıl oluyor videoyla anlayabileceğim bir şey mi ?

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Asusa nediyorsun @Lory titreme olayı nasıl oluyor videoyla anlayabileceğim bir şey mi ?
O dediğim 280hz Asus. Attığım farklı.
Ama attığımda overshoot var biraz.
3l100h928zd31 (1).png

Overshoot ters ghosting gibi bir şey.

Bence asusu al geç 1k cepte kalır hem de ıps
Evet ama agona göre çok eksiği var bence. Mesela kontrast noktasında agon 4000:1 iken Asus 1250:1, Asus ta overshoot biraz fazla var, agonda motion Blur fazla yok. Renk gamları birbirine benzer. Asusu üstün gördüğüm tek nokta görüş açısı oda büyük bir fark değil.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri