RAM CL değeri farklılıkları hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

recepburakk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba sistemimde takılı 1 adet adata xpg 3000 mhz cl16-18-18 ram vardı. Ben 1 tane daha ram almak istedim aynı ram'den sipariş verdim cl16-20-20 ram geldi. Acaba bir sıkıntı çıkartırmı? 2 ram'de dual channel olarak 3000mhz hızında çalışırmı ? Ramlerin ikiside 1.35v ile çalışıyor. Anakartım b450mk. Teşekkürler..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk CL değeri yani 16 verisi önemli olandır. Diğerlerini anakart otomatik eşitler genelde ki ASUS anakart kullanıuyorsunuz sorun olmaz 99% ihtimalle. XMP açmayı deneyin sorun yaratmaz ise ki olmayacağını düşünüyorum bir problem yoktur.

KS

recepburakk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İlk CL değeri yani 16 verisi önemli olandır. Diğerlerini anakart otomatik eşitler genelde ki ASUS anakart kullanıuyorsunuz sorun olmaz 99% ihtimalle. XMP açmayı deneyin sorun yaratmaz ise ki olmayacağını düşünüyorum bir problem yoktur.

cevabınız için teşekkürler xmp açmak nedir bu işlerden pek anlamıyorum ben biraz daha açarak yardımcı olabilirmisiniz

ram'in standart mhz'sini , biostan arttırmaktan mı bahsediyorsunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DDR4 RAM 'ler 2133 MHz baz hızda çalışırlar. Firmalar RAM 'lere hazır OC profilleri koyarlar ki zaten o OC profili hızını yazıp satarlar ürünlerini. Siz 3000 MHz RAM almışsınız anakartınız ASUS marka ki aşağıdaki ayarları BIOS üzerinden yaparsanız 3000 MHz hız ile bu RAM 'ler eşlenik sorunsuz çalışacak mı görebilirsiniz.

BIOS 'a girip D.O.C.P ayarını bulup anasayfada olur genelde Disable yazan ayara tıklayıp Profili seçin ve F10 tuşuna basıp ayarlarınızı kaydedip çıkın. Bakalım RAM 'ler eşlenik çalışacak mı. Sistem 1-2 defa yeniden başlayabilir sonrasında Windows açılması gerek. Eğer sistem döngüye girerse yani sürekli yeniden başlayıp açılırsa o zaman RAM ler çalışmıyor eşlenik demektir yada Windows değilde BIOS u geri açarsa çalışmıyor demektir.

Bu arada teknik bilginiz yoksa büyük ihtimalle anakartınızın BIOS 'u eskidir onuda güncellemek iyi olacaktır bilginiz olsun. O konuda size facebook üzerinden yardımcı olurum daha hızlı ve net olur. Beni ekleyebilirsiniz. https://www.facebook.com/ugur.baki.g

KS

recepburakk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
DDR4 RAM 'ler 2133 MHz baz hızda çalışırlar. Firmalar RAM 'lere hazır OC profilleri koyarlar ki zaten o OC profili hızını yazıp satarlar ürünlerini. Siz 3000 MHz RAM almışsınız anakartınız ASUS marka ki aşağıdaki ayarları BIOS üzerinden yaparsanız 3000 MHz hız ile bu RAM 'ler eşlenik sorunsuz çalışacak mı görebilirsiniz.

BIOS 'a girip D.O.C.P ayarını bulup anasayfada olur genelde Disable yazan ayara tıklayıp Profili seçin ve F10 tuşuna basıp ayarlarınızı kaydedip çıkın. Bakalım RAM 'ler eşlenik çalışacak mı. Sistem 1-2 defa yeniden başlayabilir sonrasında Windows açılması gerek. Eğer sistem döngüye girerse yani sürekli yeniden başlayıp açılırsa o zaman RAM ler çalışmıyor eşlenik demektir yada Windows değilde BIOS u geri açarsa çalışmıyor demektir.

Bu arada teknik bilginiz yoksa büyük ihtimalle anakartınızın BIOS 'u eskidir onuda güncellemek iyi olacaktır bilginiz olsun. O konuda size facebook üzerinden yardımcı olurum daha hızlı ve net olur. Beni ekleyebilirsiniz.  https://www.facebook.com/ugur.baki.g

Teşekkür ederim dediğinizi yaptım rami takıp biosu açtığım zaman zaten daha önceki ram'im için yaptığım xmp ayarı hala aynıydı 3000mhz gözüküyordu. ramleriminde 16gb çıktığını gördüm. onaylayıp kaydettiğimde sistem hiçbir döngüye girmeden direk açıldı. Siz söyledikten sonra farkettim biosumuda güncellememişim şimdi onu güncelleyeceğim teşekkür ederim ilginize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri