Ram frekansı yükseltince mavi ekran veriyor

BringThaNoize

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi İtopya'dan aldım. Hazır olarak gelen profili kullanınca mavi ekran alıyorum. VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR hatası. 2133 MHz ile çalışıyor RAM'ler. Manuel olarak frekans yükseltme konusunda bilgim sıfır.
Ryzen 5 1600 AF.
8+8 G.Skill Ripjaws V kırmızı 3000 MHz.
GTX 1650.
WD SN550 500GB SSD.
650W PSU.
ASUS Prime B450M-K 2 anakart.

minidump dosyası

851z8a9.PNG

KS

BringThaNoize

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ahmet.karakaya' Alıntı:
Biostan xmp ayarini acacaksiniz sadece 3000 mhz olur

İşte benim dediğim de o. Asus anakartta xmp diye bir şey göremedim. Ayarlanmiş olan hazır bir profil ile 3000 mhz yapıyorum ama bu da mavi ekran vermesine sebep oluyor.

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BringThaNoize' Alıntı:
ahmet.karakaya' Alıntı:
Biostan xmp ayarini acacaksiniz sadece 3000 mhz olur

İşte benim dediğim de o. Asus anakartta xmp diye bir şey göremedim. Ayarlanmiş olan hazır bir profil ile 3000 mhz yapıyorum ama bu da mavi ekran vermesine sebep oluyor.

öyle yapma xmp ayarı olması lazım

BringThaNoize' Alıntı:
Sistemi İtopya'dan aldım. Hazır olarak gelen profili kullanınca mavi ekran alıyorum. VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR hatası. 2133 MHz ile çalışıyor RAM'ler. Manuel olarak frekans yükseltme konusunda bilgim sıfır.
Ryzen 5 1600 AF.
8+8 G.Skill Ripjaws V kırmızı 3000 MHz.
GTX 1650.
WD SN550 500GB SSD.
650W PSU.
ASUS Prime B450M-K 2 anakart.

minidump dosyası

851z8a9.PNG

D.O.C.P diye bir seçenek olması lazım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ASUS anakartlarda XMP ayarının adı DOCP olarak geçiyor. XMP ayarı için DOCP profilini seçin ve böyle kaydedip çıkın.

KS

BringThaNoize

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ASUS anakartlarda XMP ayarının adı DOCP olarak geçiyor. XMP ayarı için DOCP profilini seçin ve böyle kaydedip çıkın.

Evet bu şekilde yapıyorum zaten. Normalde hazır bir profil var ezmod'da docp profile 1 diye. Kendim manuel olarak docp açıp rami 3000 mhz yaptım ama aynı durum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Manuel derken? Normalde sadece profil seçersiniz hepsi bu frekans seçmesiniz. Eğer sorun yaşıyorsanız belleğinizin gecikme değerlerine bakın ve o gecikmeleri manuel olarak DOCP olmadan 3000MHz ile beraber RAM manuel OC işlemi ile siz elden girin. Voltajını ayarlamayı unutmayın o belleğin o frekans için kaç V verdiğine bakın sitesinden. 1.35V genelde kullanılan DDR4 bellek frekansı ama yine de bakın siz.

KS

BringThaNoize

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Manuel derken? Normalde sadece profil seçersiniz hepsi bu frekans seçmesiniz. Eğer sorun yaşıyorsanız belleğinizin gecikme değerlerine bakın ve o gecikmeleri manuel olarak DOCP olmadan 3000MHz ile beraber RAM manuel OC işlemi ile siz elden girin. Voltajını ayarlamayı unutmayın o belleğin o frekans için kaç V verdiğine bakın sitesinden. 1.35V genelde kullanılan DDR4 bellek frekansı ama yine de bakın siz.

1.35 evet. Zaten hepsi otomatikte. Profil olarak 3000 mhz olan profil var dediğin gibi. Ama işte o profil ile mavi ekran veriyor. Manuel olarak 2933 yaptım. Bu sefer de days gone oynarken oyunan atmaya başladı. Diğer oyunlarda bir sorun göremedim henüz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Manuel girin değerleri. Belleğinizin sitesinden kod numarası ile bakın, orada CL değerlerini göreceksiniz o değerleri manuel gireceksiniz ve 1.35V ile 2933MHz yada 3000MHz hızında böyle deneyeceksiniz. Sonuçları paylaşırsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri