RAM HATASI

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus Z170 Pro Gaming anakart var. 2 gün önce sahip olduğum 2133Mhz rami sattım 8gb yetersiz geliyordu. Ardından bugün 8gb 3200mhz 2 tane ram aldım eve geldim güzel bir şekilde ramleri düzgünce taktım fakat açınca ekran gelmedi. XMP desteği var fakat biosa giremiyorum açmak için biosa girmem gerek fakat eski ramde elimde yok ne yapıcağımı bilmiyorum. Ortada kaldım ramleri tek tek de denedim yine açılmıyor. Lütfen yardım edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yeni aldığınız RAM 'leriniz çok büyük ihtimalle anakartınızın destek listesinde yok yani anakart RAM 'leri tanımıyor. RAM modelinizi yazın bakalım destek listesinde var mı, varsa BIOS güncellemesi ile çözülecektir ancak RAM veya CPU olamadan çoğu anakart BIOS güncellemesi yapamaz. Anakartınız döneminin üst seviye anakartlarından ama bu özellik yok görünmüyor.

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 3200MHz Ram HX432C18FB2/8
Ram modeli bu şimdi baktım destek listesinde yok ama hiç bir şekilde çalıştırma şansım yok mu? At çöpe gitsin yapmak istemiyorum ya

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM destek listesinin güncelleme tarihi 2017/12/29 ama son BIOS dosyanız 2018/05/25 bu tarihte çıkmış ve son 3 BIOS güncellemeniz 2018 tarihli %99 bu BIOS güncellemeleri ile RAM 'iniz destek listesine eklenmiştir. Yani BIOS güncellemeden bir şey yapamazsınız. Keşke RAM 'i satmadan BIOS sürümünüzü güncelleseydiniz. Bir PC tamircisine gitmeniz gerek o BIOS 'u günceller ve RAM 'i takıp çalıştırır çok büyük ihtimalle. Yada çevrenizde arkadaşınız vs. varsa bir DDR4 RAM bulmaya çalışın belki uyumlu çalışan bir DDR4 RAM bulabilirsiniz ve bu sayede BIOS 'u güncelleyebilirsiniz.

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım çok saolun eğer ddr4 ram bulup bios güncellersem sorun çözülür mü? Yani ramler çalışır değil mi? İade etmeyi bile düşündüm yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mehmet Eyüp' Alıntı:
Anladım çok saolun eğer ddr4 ram bulup bios güncellersem sorun çözülür mü? Yani ramler çalışır değil mi? İade etmeyi bile düşündüm yani.

%99 dedim yanılma payı var çalışmayabilir ama dediğim gibi Destek listesi 2017 tarihli ama son 3 BIOS güncellemeniz 2018 tarihli yani destek listesine RAM eklemesi tapılmıştır %99 ama kesin diyemem. İsterseniz iade edin destek listesinden bir ürün alın isterseniz DDR4 bir RAM bulun çevrenizden yada PC tamircisine götürün BIOS güncellendikten sonra çalışacak mı bakın. Kesin bir durum yok yani deneme yanılma.

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz anlıyorum ama iade kabul ederler mi bir fikrim yok kutusunu açtım çünkü denemek için işte benim saflığım birazda insan bir bakar uyumlu mu değil mi? Kendi ramimi satınca dedim alıyım bari lazım oluyor bilgisayar anakart 3200 destekliyor diye sipariş ettim fakat durum ortada ne yapıcam hiç bir fikrim yok şuanda. Dışarıdaydım heycanla geldim taktım ramleri işte ama .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
14 Gün sorunsuz iade hakkınız var yasalar böyle işliyor almama ihtimalleri yok iade edebilirsiniz. Hatta internet alışverişlerinde hiçbir ekstra bir şey belirtmeden iade edebiliyorsunuz.

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama ürün kutusunu açtım öyle bir sorun var işte denedim ramleri.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mehmet Eyüp' Alıntı:
Ama ürün kutusunu açtım öyle bir sorun var işte denedim ramleri.

Kutusunu açmanız önemsiz bir detay, anlattım ya 14 gün koşulsuz iade hakkınız var. Aldığınız yere iade talebinde bulunun ve ürünü paketine koyup gönderin.

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır öyle yapıcam iade formunu yolladım onay gelsin göndericem ürünleri. Önerebileceğiniz ram var mı rica etsem?

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kusura bakma bir sorum daha olacak. Şimdi uyumlu 3000mhz ram alsam yine bios güncellemesi yapmam lazım mı?

KS

Mehmet Eyüp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uyum listesinde olsa bile XMP ayarı var mhz artırmak için onu açmam lazım değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mehmet Eyüp' Alıntı:
Uyum listesinde olsa bile XMP ayarı var mhz artırmak için onu açmam lazım değil mi?

XMP ayarını her türlü açacaksınız bu işlem RAM frekansını firmanın desteklediği hıza çekmek için kullanılan en basit işlemdir, bunda bir sıkıntı yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri