Ram kac ghz yardımcı olurmusunu

Sergen1912

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
0C75DDBA-A7C5-4861-AC2E-773D417DE184.jpeg

Ramım kac mhz oldugunu bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz 8 gb bi ram saha almak istiyorum ama yanlış almak istemıyorum

KS

Sergen1912

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1050 ti gaming x 4 gb var ekran kartı işlemcim i5 7500 anakart asus primbe b 250 m plus mM2 jameson ssdi 256 ve 8 gb hyperion knigston fury ram var 2400 mhz sence 8 gb daha takviye etsem 16 gb olursa bilgisayar daha fazla verim alırmıyım 20 30 fps etkilermi bence etkiler diye düşünüyorum fikriniz nedir merak ediyorum şimdi tesekkür ederim.

İnternette o kod ile aratınca 2400MHz olduğu çıkıyor.
1050 ti gaming x 4 gb var ekran kartı işlemcim i5 7500 anakart asus primbe b 250 m plus mM2 jameson ssdi 256 ve 8 gb hyperion knigston fury ram var 2400 mhz sence 8 gb daha takviye etsem 16 gb olursa bilgisayar daha fazla verim alırmıyım 20 30 fps etkilermi bence etkiler diye düşünüyorum fikriniz nedir merak ediyorum şimdi tesekkür ederim.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796

ETKİLEMEZ

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
8x2 Olursa oyunlarda işinize yarar. Çok fark etmez ama yeni oyunlar fazla Ram kullanıyor diye biliyorum ve 8 GB Ram drop yapabilir. 30 FPS kadar etkileyeceğini sanmam ama drop olursa önüne geçecektir.

KS

Sergen1912

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartımla işlemcim iyi diye düşünüyorum senin fikrin nedir orta seviye değilmi ? Ve ozaman 8 gb bosuna ram almıyım

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Hocam ram al performans artar cok drop girer 8gb da.
Suan Cs bile oynarkan 8gb ramim 6.5-7 Gb kullaniyor.
Ve 8gb drop yaptigi icin o gosterilen fps i alamazsin drop dan

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Ekran kartımla işlemcim iyi diye düşünüyorum senin fikrin nedir orta seviye değilmi ? Ve ozaman 8 gb bosuna ram almıyım

Ne kadara alacaksınız?

Performans artışı olur. Ama her oyunda +30 FPS alırsın diyemeyiz.
Değerler oyundan oyuna değişir. Yani genel olarak bir miktar FPS artışı olacaktır diyebiliriz.
Ama FPS'ten ziyade sistemde biraz rahatlık olur. Uygulama/Oyunlarda RAM'den yana sıkıntı yaşamazsınız.
Çünkü RAM yetersiz kaldığında işlemler askıya alınabiliyor. Programlar vs. bazen işlem yaparken donabiliyor.

KS

Sergen1912

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ne kadara alacaksınız?

Performans artışı olur. Ama her oyunda +30 FPS alırsın diyemeyiz.
Değerler oyundan oyuna değişir. Yani genel olarak bir miktar FPS artışı olacaktır diyebiliriz.
Ama FPS'ten ziyade sistemde biraz rahatlık olur. Uygulama/Oyunlarda RAM'den yana sıkıntı yaşamazsınız.
Çünkü RAM yetersiz kaldığında işlemler askıya alınabiliyor. Programlar vs. bazen işlem yaparken donabiliyor.
Evet dediğin bazen oluyor takılıyor knighst valaront oynuyorum bende bazen hissediyorum kısacası ben 8 gb daha takviye ediyim doğrumu

Hocam ram al performans artar cok drop girer 8gb da.
Suan Cs bile oynarkan 8gb ramim 6.5-7 Gb kullaniyor.
Ve 8gb drop yaptigi icin o gosterilen fps i alamazsin drop dan
Evet bazen anlık droplar oluyor dediğim doğru 8 gb ram takviyesi yapsam sistem rahatler ve ozaman görünen fpsı daha iyi alırım

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Evet dediğin bazen oluyor takılıyor knighst valaront oynuyorum bende bazen hissediyorum kısacası ben 8 gb daha takviye ediyim doğrumu
Evet bazen anlık droplar oluyor dediğim doğru 8 gb ram takviyesi yapsam sistem rahatler ve ozaman görünen fpsı daha iyi alırım

Tavsiyem, pahalı bir ürün almayın. Aynı model de olsa ne kadar az masraf, o kadar iyi.
Almadan önce foruma danışın, akakçe gibi yerlerden fiyatlara ve indirimlere bakın derim.

hüsoouuee

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
54
Yani 8 gb aynı ramden takviye yapsam hicmi bir değişim olmaz daha iyi olmazmı yani 16 gb ?
hocam oyun oynarken sürekli oyununuz anlık takılıp drop yiyorsanız bu ram yetmemezliğinden kaynaklanır 8gb ram alırsanız daha rahat akıcı bir şekilde oynarsınız ama siz direk 30 fps yükselmek istiyorsanız ekran kartı ve işlemciye yönelmeniz lazım

hocam mesela valorant oynarken yüksek fs almanıza rağmen oyun takılır ve 40 50 fpsmiş gibi hissedersiniz 8gb ram ilave ederseniz daha akıcı olur ve gerçek fpsyi hissedersiniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri