Ram Kapasitesi Bilgisayar Kullanımını Nasıl Etkiler?

Walterwhite36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar. Ben 4 gb RAM'i olan laptopumu 8 GB'a çıkarmayı düşünüyorum da. 16 veya 12 GB yapmaya gerek var mıdır? RAM'i yükseltmem bilgisayarın nelerini hızlandırır? GB'ın ve MHz'nin yüksek olması neleri etkiler? Günlük kullanımda veya oyunda vs.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Normal Google kullanımı için 4 de yeterli diye düşünüyorum , 8 yapmak pek fark yapmaz ama arka arkaya daha fazla uygulama veya sekme kaldırabilir çünkü tarayıcılar çok Ram kullanıyor. Oyunda ise 4 GB Ram genelde hep yetersiz kalır ve drop sıkıntısı yaşatır. 8 GB Ram günümüzde yine oyunlar için düşük kalıyor ama drop sorununu azaltır yada ortadan kaldırır. En az 8 GB Ram kullanılmalı diye düşünüyorum.

KS

Walterwhite36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Normal Google kullanımı için 4 de yeterli diye düşünüyorum , 8 yapmak pek fark yapmaz ama arka arkaya daha fazla uygulama veya sekme kaldırabilir çünkü tarayıcılar çok Ram kullanıyor. Oyunda ise 4 GB Ram genelde hep yetersiz kalır ve drop sıkıntısı yaşatır. 8 GB Ram günümüzde yine oyunlar için düşük kalıyor ama drop sorununu azaltır yada ortadan kaldırır. En az 8 GB Ram kullanılmalı diye düşünüyorum.
anladım hocam teşekkür ederim. Zaten çok güçlü bir bilgisayar değil de günlük kullanım için kasma donmayı azalmada 8 GB RAM ile 12 GB arasında falan çok fark olur mu diye merak ediyordum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
anladım hocam teşekkür ederim. Zaten çok güçlü bir bilgisayar değil de günlük kullanım için kasma donmayı azalmada 8 GB RAM ile 12 GB arasında falan çok fark olur mu diye merak ediyordum.
4+8 Olacak ise bence 8 GB Ram olması daha mantıklı olur. Arada fark olmayabilir neredeyse.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri