Ram Mhz artmıyor ve Valoran Van-83 hatası

playersk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Benim 2 tane sorunum mevcut. Sizlere danışmak istedim
Hyperx savage 8 gb 2666 mhz ramim var. Anakartımda Asus x570-p. Ram default olarak 2133 mhzde çalışıyor. BIOSa girip DOCPden Profile 1i yani 2666mhzyi seçtiğimde ekrana görüntü gelmiyor, klavyeye elektrikte gitmiyor doğal olarak BIOSa giremiyorum. BIOSu resetleyip bu sefer DOCPden Profile 2yi yani 2400 mhzyi seçtiğimde ekrana görüntü geliyor ve ram 2400 mhzde çalışıyor. Bunu 2666 mhz yapmanın bir yolu var mı? Manuel olarak 2666 yaptığımda da olmadı.
2.olarak Anakartın BIOS sürümünü(4021) yeni güncelledim. Valorantı indirip kurduğumda oynaya basıyorum ancak oyun açılmıyor. Oyna tuşuna bastıktan sonra orası şeffaf oluyor 2-3 saniye sonra tekrar aktif oluyor. Ama oyun açılmıyor. Program ekle veya kaldırdan riot vanguardı kaldırıp girdiğimde ise;

şu resimdeki VAN-83 hatasıyla karşılaşıyorum. Riot vanguard tekrar kuruluyor, bilgisayarı yeniden başlatıyorum ama başa dönüyorum. Bunun da bir çözümü var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
NOT: Valorant ve Vanguard'ı silip tekrar yükledim. Olmadı
Hizmetlerde bulunan VCGyi açtım yine olmadı.
8ciehz7

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Ram Mhz artmıyor ve Valoran Van-83 hatası

Belleğinizi manuel OC ile 2666Mhz yapabilirsiniz. Yani DOCP profilini aktif etmeyeceksiniz değerleri manuel gireceksiniz.

Aldığınız VAN-83 hatası sunucu erişimi hatası olarak geçiyor. 2 ihtimal var ya banlandınız yani sunucuya erişiminiz yok yada sistemsel veya servis sağlayıcınız odaklı bir sıkıntı yaşıyorsunuz. CGNAT sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Araştırın derim.

KS

playersk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: Ram Mhz artmıyor ve Valoran Van-83 hatası

ugur.gozaydin' Alıntı:
Belleğinizi manuel OC ile 2666Mhz yapabilirsiniz. Yani DOCP profilini aktif etmeyeceksiniz değerleri manuel gireceksiniz.

Aldığınız VAN-83 hatası sunucu erişimi hatası olarak geçiyor. 2 ihtimal var ya banlandınız yani sunucuya erişiminiz yok yada sistemsel veya servis sağlayıcınız odaklı bir sıkıntı yaşıyorsunuz. CGNAT sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Araştırın derim.

Değerleri manuel olarak girdiğimde de 2666 mhzde görüntü alamıyorum.

VAN-83 hatasını şu şekilde alıyorum. Riot Vanguardı kaldırıp oynaya bastığımda oyun açılıyor öyle VAN-83 hatası alıyorum. Sonra oyunu kapatıyorum, oyna butonu yerine güncelle butonu çıkıyor. Güncelledikten sonra yeniden başlatıyorum ve oynaya bastığımda o buton 1-2 saniyeliğine şeffaf olup tekrar eski haline dönüyor ve oyun hiçbir şekilde açılmıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Frekans ve voltaj değerini manuel girin ama CL yani Timing değerlerini otomatikte bırakıp deneyin.

Vallahi Valorant oyunundan anlamam. Araştırdım ve bu 2 sonuca çıkıyor tüm çözüm önerileri yabancı kaynaklarda. O yüzden bu konuda size pek faydam dokunmayacak gibi duruyor.

KS

playersk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin' Alıntı:
Frekans ve voltaj değerini manuel girin ama CL yani Timing değerlerini otomatikte bırakıp deneyin.

Vallahi Valorant oyunundan anlamam. Araştırdım ve bu 2 sonuca çıkıyor tüm çözüm önerileri yabancı kaynaklarda. O yüzden bu konuda size pek faydam dokunmayacak gibi duruyor.

Manuel olarak aynı aşağıdaki gibi yaptım. Acaba işlemcimden kaynaklanan bir şey mi var 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

İşlemciniz ne model ki? X570-P ile düşük sınıf CPU kullanmıyorsunuzdur diye sormadım. Büyük ihtimalle belleğiniz AMD ile uyumsuz belleklerden birisi bu yüzden sorun yaşıyorsunuz.

KS

playersk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz ne model ki? X570-P ile düşük sınıf CPU kullanmıyorsunuzdur diye sormadım. Büyük ihtimalle belleğiniz AMD ile uyumsuz belleklerden birisi bu yüzden sorun yaşıyorsunuz.

Ryzen 5 1600 AF 12nm şimdilik bunu kullanıyorum. Ramde hyperx savage cl13 2666mhz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Yok işlemci kaynaklı değil. Büyük ihtimalle anakart RAM frekansı seçiyor bu bellekle.

KS

playersk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin' Alıntı:
Yok işlemci kaynaklı değil. Büyük ihtimalle anakart RAM frekansı seçiyor bu bellekle.

Yapabileceğim bir şey var mı peki

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Belleğinizin OC ayarlarının detaylı yapılması gerek. İyi bir OC ayarı ile 2666MHz hızda çalıştırılabilir hatta belki 3000-3200MHz hızda ama işten biraz anlıyor olmak gerekiyor.

KS

playersk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin' Alıntı:
Belleğinizin OC ayarlarının detaylı yapılması gerek. İyi bir OC ayarı ile 2666MHz hızda çalıştırılabilir hatta belki 3000-3200MHz hızda ama işten biraz anlıyor olmak gerekiyor.
Yardımcı olabilir misin peki

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

OC işi risktir. Ben size bu konuda yardımcı olurum sonra bir sıkıntı olur RAM bozulur sorumlusu ben olurum. Detaylı RAM OC rehberlerine bakın ve nasıl OC yapılıyormuş RAM için bunu öğrenin. Birisi size şu değerleri gir derse de girmeyin her bellek , anakartta ve işlemcide aynı değerler çalışmaz. Siz dene yanıl ile RAM 'in o sistemde çalışacağı frekansı bulacaksınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri