Yardım Ram Mhz Seçimi İşlemci / Anakart

KAPTANN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhaba,

Ram seçiminde MHZ değeri olarak, anakartın mhz değerine göre mi yoksa işlemcinin mhz değerine göre mi seçim yapmak gerekiyor?

Anakarta göre seçim yapman gerekiyor diyende var, İşlemciye göre seçim yapman gerekiyor diyende.

Anakart: Asus B650E-E
İşlemci: Ryzen 5 7600X

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
her ikisine göre de değil mhz değeri ram'in performansını yani hızını belirler yüksek mhz alırsan tabi ki etkisini görürsün anakartlarda max desteklenen mhz değeri vardır onun üstünü geçmemeye çalış yeter mesela imzamda gözüküyor benim 4600mhz destekliyor anakartım
buradan seçim yapabilirsin 6000mhz aşağısı ya da yukarısı da tabi bütçene göre değişebilir

furkandemirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Merhaba,

Ram seçiminde MHZ değeri olarak, anakartın mhz değerine göre mi yoksa işlemcinin mhz değerine göre mi seçim yapmak gerekiyor?

Anakarta göre seçim yapman gerekiyor diyende var, İşlemciye göre seçim yapman gerekiyor diyende.

anakartın mhz hızı anakarta takabileceğin max mhz hızlı rami gösteriyor 5333 mhz hızlı bir anakartın varsa max 5200 mhz bir ram takabilirsin.

KS

KAPTANN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
her ikisine göre de değil mhz değeri ram'in performansını yani hızını belirler yüksek mhz alırsan tabi ki etkisini görürsün anakartlarda max desteklenen mhz değeri vardır onun üstünü geçmemeye çalış yeter mesela imzamda gözüküyor benim 4600mhz destekliyor anakartım
Sizin işlemciniz 3200mhz destklerken anakartınız 4600mhz destekliyor. 3600mhz almanızın nedeni nedir? Şuandan sorunsuz bir şekilde herhangibir oc işlemi yapmadan 3600mhz değerini elde edebiliyormusunuz?

anakartın mhz hızı anakarta takabileceğin max mhz hızlı rami gösteriyor 5333 mhz hızlı bir anakartın varsa max 5200 mhz bir ram takabilirsin.
Evet max 6400mhz destekliyor anakartım, ama ben buna gidipte 6400mhz veya 6000mhz bir ram taktiğımda, işlemci 5200mhz desteklediği için bu +6000mhz yi kullanmama izin verecek mi yoksa max 5200 mü kullanabilirsin diyecek?

Anakarta bağlı fakat anakartlardaki en yüksek MHZ genelde tek slot ram için
Sorduğum çoğu yer işlemciye göre seçim yapman gerekiyor dedi, yani max 5200mhz işlemcinin desteklediği değer.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Sizin işlemciniz 3200mhz destklerken anakartınız 4600mhz destekliyor. 3600mhz almanızın nedeni nedir? Şuandan sorunsuz bir şekilde herhangibir oc işlemi yapmadan 3600mhz değerini elde edebiliyormusunuz?

Evet max 6400mhz destekliyor anakartım, ama ben buna gidipte 6400mhz veya 6000mhz bir ram taktiğımda, işlemci 5200mhz desteklediği için bu +6000mhz yi kullanmama izin verecek mi yoksa max 5200 mü kullanabilirsin diyecek?

Sorduğum çoğu yer işlemciye göre seçim yapman gerekiyor dedi, yani max 5200mhz işlemcinin desteklediği değer.
5200MHZ üstü kullanabilirsin işlemci desteği EXPO , XMP gibi otomatik yapılan OC desteği oluyor

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
alakası yok her türlü destekliyor oc işlemine tabii tutmadan bu işlemci ile 6600mhz'li hazır sistemler gördüm hiçbir performans kaybı yaşanmıyor dediğim gibi anakart tarafı önemli zaten alacağınız ram DDR5

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Merhaba,

RAMın 4400mhz destekler anakartında 4400Mhz destekler ayarları yaparsın ama işlemcin 3600Mhz desteklıyorsa zaten işlemcinin okuyacağı veri hızı 3600mhz olacağı icin bütün uğraş bosa gider ve bütün sistem 3600mhz değerinde calışır. ana bileşen işlemcidir. veri işlemci okur işlemcinin hızı esas alınır. oc yaparak işlemciyi 4000mhz cıkarırsın o zaman 4000mhz de veriyi okur. bu kadar basit

KS

KAPTANN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
5200MHZ üstü kullanabilirsin işlemci desteği EXPO , XMP gibi otomatik yapılan OC desteği oluyor
alakası yok her türlü destekliyor oc işlemine tabii tutmadan bu işlemci ile 6600mhz'li hazır sistemler gördüm hiçbir performans kaybı yaşanmıyor dediğim gibi anakart tarafı önemli zaten alacağınız ram DDR5
RAMın 4400mhz destekler anakartında 4400Mhz destekler ayarları yaparsın ama işlemcin 3600Mhz desteklıyorsa zaten işlemcinin okuyacağı veri hızı 3600mhz olacağı icin bütün uğraş bosa gider ve bütün sistem 3600mhz değerinde calışır. ana bileşen işlemcidir. veri işlemci okur işlemcinin hızı esas alınır. oc yaparak işlemciyi 4000mhz cıkarırsın o zaman 4000mhz de veriyi okur. bu kadar basit

Ben bu ramlerden birini aldığımda işlemci veya anakart tarafında sorun yaşamam o zaman öylemi?
Ve bu belirtilen 6000mhz 'yi stabil bir şekilde kullanabilirim?

Bu 2 ram modeli arasından hangisini önerirsiniz?
Tak çalıştır özelliği renegate modelinde yok diye yazıyor, bu özellik benim bir işime yarayacak mı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    26.4 KB · Görüntüleme: 9

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Ben bu ramlerden birini aldığımda işlemci veya anakart tarafında sorun yaşamam o zaman öylemi?

Tak çalıştır özelliği renegate modelinde yok diye yazıyor, bu özellik benim bir işime yarayacak mı?

1.

Asus yazmış kullanabileceğini sıkıntı olmaması gerekiyor

KS

KAPTANN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
1.

Asus yazmış kullanabileceğini sıkıntı olmaması gerekiyor

CL Değeri için 1. dediniz sanırım.

32'den başlıyor 38-38-38 olarak devam ediyor .
Diğerleri 40-40 olarak gidiyorda, 40 ile 38 arasında çok bir değer oynuyor mu?
İlk baştaki değer mi geçerli oluyor? Diğer değerler ne için kullanılıyor?

Ekli dosyalar

• 11.png
    11.png
    26.1 KB · Görüntüleme: 8

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893

işlemcin 5200 mhz max alacagın değer 5200mhz. oc yaaprsan arttırabilirsin

KS

KAPTANN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Evet. EXPO ile max 5200MHZ alabileceksin 6000 için elle değer girmek gerek.

Beast olan modelde tak çalıştır özelliği varmış, kontrol ettiğimde bu özellik alınabilecek en yüksek mhz değerine otomatik olarak çıkıyormuş.
CL32 olan modelde de elle değer girişi yapabiliyoruz değil mi?

EXPO olup olmamasının avantajı veya dezavantajı nedir?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Beast olan modelde tak çalıştır özelliği varmış, kontrol ettiğimde bu özellik alınabilecek en yüksek mhz değerine otomatik olarak çıkıyormuş.
CL32 olan modelde de elle değer girişi yapabiliyoruz değil mi?

EXPO olup olmamasının avantajı veya dezavantajı nedir?
Expo XMP gibi açıyorsun değerler otomatik giriliyor. CL32 olan modelde elle değer girebilirsin asusun sayfasındaki değerler girilmeli

5200MHZ üstü için EXPO olup olmaması fark etmiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri