Ram Nasıl Takılır?

AkifErdem

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Merhaba arkadaşlar. Apu sistemime bir adet daha 8gb ram aldım. Rami kendim takabilirmiyim? takınca biosdan vs. bi ayar yapmam lazımmı? (eski ramin aynısı). Bu ram performansımı ne kadar artırır almakla iyi etmişmiyim sizce? her türlü eleştiriye vs. açığım yanıtlarınız beni çok mutlu eder şimdiden teşekkür ederim.

İşlemcim R5 Pro 4650g
Anakart: MSİ B450 a pro max

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhaba arkadaşlar. Apu sistemime bir adet daha 8gb ram aldım. Rami kendim takabilirmiyim? takınca biosdan vs. bi ayar yapmam lazımmı? (eski ramin aynısı). Bu ram performansımı ne kadar artırır almakla iyi etmişmiyim sizce? her türlü eleştiriye vs. açığım yanıtlarınız beni çok mutlu eder şimdiden teşekkür ederim.

İşlemcim R5 Pro 4650g
Anakart: MSİ B450 a pro max
Takabilirsiniz basit işlem. Soket yerini açıp doğru yönde üstüne getirip hafif basıtıtdığınız zaman oturur. Youtube videolarında da var. Ayar yapmanız gerekmiyor sadece xmp biostam kontrol edebilirsiniz. Ram slotu 1 takılıysa diğer bire takılmalı 1 boş aralıkla yani.
Almakla iyi yaptınız. %20 den fazla performans artışı olması muhtemel.

KS

AkifErdem

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Hocam bıos girip xmp kapatın sonra bilgisayarı kapatın ve ram'i takın sonrasında bıos tekrar girip xmp açın.
bide hocam birşey sorabilirmiyim benim inventustan aldığım sistemin ram

XPG AX4U320088G16A-SR30 bu 3200 88g16 a yazıyor​

XPG Gammix D30 AX4U32008G16A-SR30 bu ise yeni aldığım 8g 16 a yazıyor yanlış mı yazılmış yoksa yanlış model mi bi sıkıntı çıkar mı?​

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri