RAM ÖNERİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar herkese merhaba iyi forumlar.Ram konusu hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Hali hazırda ki Ram 'im G skill tridend z 8*2 16gb 3000 mhz ram. Uğur bey sizin bazı önerilerinizde şunu yazdığınızı gördüm. Amd platform ve ryzen 3bin serisi için corsairin 8*2 3600 mhz Ramlerının işlemcı için tam  performans vereceğini belirtiniz.Sizce ben elımdeki halı hazırda bulunan Ramlari değişeyim mi? çok bir fark olur mu 3000 mhz ye göre.???Yoksa şu yoklukta değmez mi eğer bariz bir fark yoksa. Bu arada anakartım x570 işlemcım ryzen 3800x. Şimdiden çok teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oyuna göre değişir durum ama ortalama 10 FPS artış olacaktır. 3000 MHz RAM iniz var eğer bu RAM CL olarak 14-15 veya 16 gibi bir şey ise alacağınız 3600 MHz RAM de en düşük 16 veya 17 olursa bu aradaki fark frekans ve CL değeri sebebiyse 3600 MHz RAM lehine ortalama işlemcinin ve RAM in önemli olduğu oyunlarda doğrudan 10 FPS kadar artı sağlar. Ama masraf yapmaya ille gerek yok bütçe varsa değiştirin yoksa kalsın.

Bir şey daha var elinizdeki RAM modeli DRAM kalitesi olarak premium segmentte yani OC yaparak 3600 MHz hıza çıkartılabilir ufak bir ince ayar gerekecektir ama yapılabilir. Eğer isterseniz bana facebook üzerinden ulaşın yardımcı olurum.

KS

Ekrem_Abi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
teşekkür ederim

Ekrem_Abi' Alıntı:
Arkadaşlar herkese merhaba iyi forumlar.Ram konusu hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Hali hazırda ki Ram 'im G skill tridend z 8*2 16gb 3000 mhz ram. Uğur bey sizin bazı önerilerinizde şunu yazdığınızı gördüm. Amd platform ve ryzen 3bin serisi için corsairin 8*2 3600 mhz Ramlerının işlemcı için tam  performans vereceğini belirtiniz.Sizce ben elımdeki halı hazırda bulunan Ramlari değişeyim mi? çok bir fark olur mu 3000 mhz ye göre.???Yoksa şu yoklukta değmez mi eğer bariz bir fark yoksa. Bu arada anakartım x570 işlemcım ryzen 3800x. Şimdiden çok teşekkür ederim

cevap yazayım derken bır ust msjda sanırım bır hata yaptım sımdıden özur dılerım. Enes hocam cevapladıgınız ıcın tesekkur ederım. Ugur hocam ben facebook malesef kullanmıyorum. Msı dragaon center uzerınden ıslemcıye ve ekran kartına cok guzel oc secenegı sunmuş lakın ram ıcın bole bısı soz konusu degıl en azından program uzerınden ben goremedım.(sızın cevabınıza karsılık bunu yazmadım yanlıs anlamayın sız oc oluyor dıyorsanız oluyordur) nasıl yapabılır hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS üzerinden yapabilirsiniz. Çok kullanmıyorum ama bana isterseniz Twitter adresimden @ugur_gozaydin ulaşabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri