Ram seçerken dikkat ettiğiniz bir husus var mı? Özellikle Markada

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Ben 2x8 şeklinde 16GB RAM alacağım daha doğrusu hazır sistem doğrultusunda gösterilene dikkat edeceğim. Fakat bir çok marka var neye dikkat etmem gerekiyor? Belli başlı bir şey var mı? Teşekkürler.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Frekans , CL değeri ve marka önemli. Her markanın kalitesi bir olmuyor. Linki atarsanız seçilebilir güzel Ram var mı bakabiliriz.

KS

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Frekans , CL değeri ve marka önemli. Her markanın kalitesi bir olmuyor. Linki atarsanız seçilebilir güzel Ram var mı bakabiliriz.
Yanıt için teşekkür fakat aklımda hiçbir marka yok. Siz sisteminizde kullandığınız veya önerdiğiniz bir marka var mıdır?

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Ben 2x8 şeklinde 16GB RAM alacağım daha doğrusu hazır sistem doğrultusunda gösterilene dikkat edeceğim. Fakat bir çok marka var neye dikkat etmem gerekiyor? Belli başlı bir şey var mı? Teşekkürler.
Marka,MHz değeri,cl değeri,çip kalitesi gibi etkenler var hocam.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşların dediği gibi değişiyor. Almak istediğinizi sorarsanız yardımcı olan çıkar mutlaka. Sadece intel hız limiti daha düşük diye 3200 en fazla mhz, amd daha yüksek daha iyi olur genelde. CL değeride düşük olması, genelde 16 gibi daha iyi. Fakat bunların hepsi çipe ve diğer etkenlere göre değişir.

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Yanıt için teşekkür fakat aklımda hiçbir marka yok. Siz sisteminizde kullandığınız veya önerdiğiniz bir marka var mıdır?
Önerim şu bugün öğrendim çip kalitesi yönünden iyi bir rammiş bitmeden alın derim.
Kaynak;
@ckribrahim hocam sağolsun bunu tercih edebilirsiniz.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bütçeye göre alternatifler değişir aslında. Yukarda denildiği gibi Crucial Ballistix Ramler çok iyi mesela. Ben bütçem olmadığından XPG aldım ama bu da kötü değil. Ballistix güzel OC desteği sunuyor ve çipi kaliteli.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Çip kalitesi Cl degerleri ve MHz baz alınarak seçilebilir.

Türkiyede yaygın olarak, skyhynix, samsung ve micron çipler bulunur.

Micron genelde crucial ramlerde bulunur, çünkü crucial alt markasıdır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri