Ram seçimi

Ömər Rəsul

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba. Size bir sorum olucaktı. Güçlü bir sistem toplamak istiyorum bi ramde takılı kaldım 32gb ve ya 64 olacak ama 4 tana 8 lik ve ya 4 tane 16lık istiyorum bu clside düşük olan 3600mhzlik ram varmı? Şu an bakıyorum corsair vengeance rgb proya bir tane var cl 18 3600 mhz hem 4x16 hemde 4x8 versiyonu. Bunu tavsiye ediyomusunuz? Almalımıyım?
sistem bu olucak:ASUS CROSSHAİR VIII FORMULA
ASUS ROG STRİX RADEON RX5700 XT OC
AMD RYZEN 9 3950X
GIGABYTE AORUS NVMe GEN 4 500GB-X2
ASUS ROG RYUJIN 360
480GB HYPERX FURY RGB
bir şey eklenmelimi değiştirilmelimiyim ne önerirsiniz sistem hakkında onuda yazarsanız sevinirim. bi sorum daha var. bu amd sisteme rtx ekran kartı takmak oluyomu rtx 2080ti oc 11 gb edition fiyatına göre bilmiyorum değiştirmek istiyorum eğer oluyosa hangisi daha makul ve fiyatına göre performanslı. hem oyun oynyacam bu pcde hem render yapıcam hemde programlama öğrenicem. bunlar için bu sistem makulmu çevaplarsanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CL16 yukarısına bellekte bakmayın derim. Düşük CL değeri Mhz kadar önemlidir. Özellikle iş yüklerinde size avantaj sağlarlar CL18 değeri size iş yüklerinde dezavantaj getirecektir. GSkill Trident Z Neo ürünlerine bakabilirsiniz. 8 GB 3600 Mhz CL16 direkt Ryzen 3000 serisi destekli modülleri piyasada var. 16 GB olan kit 900 TL civarında olması gerek.

2 adet 500 GB NVME yerine 1 adet 1 TB alın derim. Bant genişliğnizi boşa ikiye bölmeyin. Ayrıca sıvı soğutucu gereksiz pahalı bir model olmuş bence SilverStone PF360 alın. ASUS ürünün OLED ekranı o soğutucuyu gereksiz pahalı yapıyor. Size önerdiğim SilverStone ürün ile aralarındaki sıcaklık farkı 2-3 derece değmez o kadar yüksek fiyatları vermeye. Ayrıca alternatif yine daha ucuza CoolerMaster MasterLiquid ML360R ürünü yada  indirimdeyken https://www.itopya.com/cooler-maste...lver-edition-rgb-360mm-islemci-sivi-sogutucu/ bu ürünü alın derim. Soğutucu başlığında kullanılan Metal rakorlar sıcaklığı olumlu derecede düşürüyor.

Birde anakart çok gereksiz pahalı bir seçim olmuş. Ayrıca uygun bir model değil özel sıvı soğutmalara özel bir model seçmişsiniz.

Asus ROG Strix X570-E Gaming - 2.164,04 TL / MSI MEG X570 UNIFY - 2.369,77 TL / Asrock X570 Taichi - 2.316,43 TL bu 3 anakart 3950X ile çok iyi çalışabilir OC dahi sorunsuz yapılabilir. Hiç o kadar para vermenize gerek yok. Bu 3 modelden en iyisi hangisi derseniz ASUS ve MSI model VRM kontrolcüsü olarak yarışıyorlar AsRock model oda bayağı güçlü ama onun kontrolcüsü global premium ürünlerden değil.

Az daha çıkarsanız gerek yok ama çıkarsanız Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero - 3.032,70 TL yada Gigabyte Aorus X570 Master - 3.086,04 TL bu ürünü alabilirsiniz. ASUS ürünün birde Wifi versiyonu var ama piyasada bulamadım. Kaliteli bir Wifi modülü 200 TL kadar sonradan alınabilir dert değil. Bu 2 üründen hangisi iyi dersen tartışılır ama ASUS biraz daha öne geçiyor diyebilirim.

Buradan performanstan taviz vermeden artan parayı ekran kartına aktarıp 2080 Ti alabilirsiniz. MSI GeForce RTX2080Ti Gaming X Trio - 10.155,74 TL yada kasanızda ekstra sıvı soğutma için yer varsa Gigabyte GeForce RTX2080Ti Aorus Xtreme Waterforce 11G - 11.251,25 TL bu ürünü alabilirsiniz. Son ürün kartınızı cidden düşük sıcaklıklarda kullanmanıza yarayacak bir kart.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri