Ram slotları açılmıyor !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Raziel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar sistemimde 8 gb ram vardı bi 8 daha alıp 16 yapmak istedim bugün geldi ram kasanın içini açıp rami takmak istediğim zaman ram slotlarının yukarıdaki kolu açılıyor ama aşağıdaki kolu açılmıyor aşağıya üst yani açılan kol da bir şey yokta aşağı açılmayan kısımda beyaz bi metal var sanki yardımcı olurmusunuz ?

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim bildiğim ram slotlarının alt kısımı açılmaz üst tarafı açılır ram in ilk altını hafif takarın sonra üstünü bira bastırınca açtığın tırnakta kendiliğinden kapanır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tek taraflı kilit mekanizması anakartlarda uzun zamandır kullanılan bir yöntemdir. Diğer taraftaki çentiği açın ve sabit tarafa belleği hafif eğimli şekilde koyup çentik tarafından ve sabit taraftan bastırın. Çentikli taraf kilitlediği zaman işlem tamamdır.

KS

Raziel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tek taraflı kilit mekanizması anakartlarda uzun zamandır kullanılan bir yöntemdir. Diğer taraftaki çentiği açın ve sabit tarafa belleği hafif eğimli şekilde koyup çentik tarafından ve sabit taraftan bastırın. Çentikli taraf kilitlediği zaman işlem tamamdır.

Evet Hocam dediğiniz gibiymiş takana kadar ecel terleri döktüm zarar vermemek için ne gerek varmış iki tarafıda açık olsaymış keşke 1 saniyelik işi uzattım baya. Teşekkür EDERİM.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hareketli parça sorununu ortadan kaldırmak için alınmış bir tedbir. O kilit yerleri yerlerinden çıkabiliyor ve kaybolabiliyor.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri