Ram Yükseltme Hakkında Destek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Merhaba, Aşağıda bilgilerini ve görsellerini paylaştığım diz üstü bilgisayarıma ram takviyesi yapmak istiyorum. Biraz araştırma yaptığımda 4 GB DDR4 1600 mhz ram takılı olduğunu gördüm. 1600mhz 4 yada 8 gb ram bulamıyorum. Alacağım ram için fikir ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum. 

V110-15AST Laptop (Lenovo) - Type 80TD
Makine türü modeli:80TD0058TX

FTlBi8.jpg
CXXj61.jpg
ema4Ox.jpg
McXqtI.jpg

bjS3i6.jpg
hudcwq.jpg
RoD3FY.jpg
voS4pf.png

KS

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
ugur.gozaydin' Alıntı:
1600mhz CL11 bir RAM iniz var ama SPD sekmesinden dolu slotu seçmediğiniz için alt frekansları ve voltaj değerini göremedim resimlerde onuda paylaşın.

Eğer 1.35V bir RAM ise aşağıdaki RAM leri alabilirsiniz.

G.Skill 4GB DDR3L 1600MHz CL11 1.35V - 179 TL

G.Skill 8GB DDR3L 1600MHz CL11 1.35V - 340 TL

SPD sekmesindeki seçeneklerin hepsi boş. Mevcut ram anakart'a gömülü. Ayrıca belirttiğiniz ram'lar DDR3. Benim ram ise DDR4 bir sorun olmaz mı ? Cevap için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM 'in DDR4 olduğunu atlamışım resimlerde çok ufak bir alanda görünüyor. Sorun olur tabi linkleri yenileyeceğim.

Piyasada DDR4 1600Mhz RAM bulamadım sizde zaten aramışsınız. Gömülü RAM olduğundan dolayı büyük ihtimalle özel üretim bir RAM yani satışı yok bu özelliklerde. Normalde RAM 'ler baz bir frekansta çalışırlar ve RAM aldğınızda ilk olarak bu RAM bu en alt frekansta çalışır. Normalde CL değeri ve voltajı aynı olsun yeterli alın en alt frekansta sorunsuz çalışır derdim ama şöyle bir sorun var ki sizin sistemdeki DDR4 RAM baz DDR4 frekansından çok daha düşük. DDR4 için baz en düşük RAM frekansı 2133 Mhz hızıdır sizin RAM 1600 Mhz gibi DDR3 RAM frekansı yapısında olduğundan sisteminize DDR4 1600 MHz harici bir RAM takmanız pek mümkün değil. Yani sorunsuz çalışır mı emin değilim. Bence bir PC tamircisine gidip deneme yaptırın işe yararsa ona göre RAM alırsınız.

KS

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Bayramdan sonra önce Lenovo firması ile irtibata geçerim. Olmazsa dediğiniz gibi yaparım. [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]İlginiz için teşekkür ederim. [/font]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri