RAM YÜKSELTME

masterWick

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. ben 8gb olan ram'imi 12 gb ye yükseltmek istiyorum. pc prog. okuyorum ve ileride yazılım müh. e geçeceğim. yeni bir bilgisayar almadan bu bilgisayarın bana yeteceğini düşünüyorum. laptopumun özellikleri; 
- intel i5 2450m 2.50GHz işlemci
-nVidia GT GeForce 540 m 2 GB ekran kartı
-8GB ddr3 1333 hz ram
-toshiba 500 gb 5400 rpm harddisk

özelliklerin bana yeteceğini düşünüyorum ve şuan zaten yetiyor. oyun olarak cs:go da 50 fps alıyorum(sadece cs oynuyorum onda fps artsa  yeter)
sorum şu;
-ram alırken neylere dikkat etmeliyim?
-12 ye yükseltmek mantıklı mıdır?
- +önerileriniz
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şuan kullandığınız RAM 'in Frekans, CL ve Voltaj değerlerine göre aynı değerlerde bir RAM almanız yeterlidir. 8GB üzeri içinizi fazlasıyla görür ki 12GB sorun değil yapılabilir. 2 bellek yaptığınızda DUAL Channel özelliği devreye gireceği için bir miktar FPS artışınız olacaktır. CPU-z yazılımından Memory ve SPD sekmelerinden SS paylaşın bizimle size aynı özelliklerde bellek önerisi yaparız.

KS

masterWick

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şuan kullandığınız RAM 'in Frekans, CL ve Voltaj değerlerine göre aynı değerlerde bir RAM almanız yeterlidir. 8GB üzeri içinizi fazlasıyla görür ki 12GB sorun değil yapılabilir. 2 bellek yaptığınızda DUAL Channel özelliği devreye gireceği için bir miktar FPS artışınız olacaktır. CPU-z yazılımından Memory ve SPD sekmelerinden SS paylaşın bizimle size aynı özelliklerde bellek önerisi yaparız.

cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. CPU-Z değilde ben aida64 extreme var ondan koyuyorum
--> ram özellikleri <-- link
laptopumda 2 tane 4 gb var
1333mhz 
ddr3
ilgili rami bulabilirseniz  çok müteşekkir kalırım.
ayrıca ileriki dönemlerde benim için daha iyi olur değil mi? çünkü bazı forumlarda 12 ye çıkarmanın gereksiz olduğunu söylüyorlar

ugur.gozaydin' Alıntı:

SPD
MEMORY
BUYRUN CPU-Z den de resimleri ekledim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizde M2S4G64CB8HG5N-CG kodlu 1333MHz CL9 1.5V bellekler var. Sizde bu özelliklerde bir RAM alabilirsiniz marka model önemsiz değerler aynı olsun yani 1333Mhz CL9 1.5V olsun yeterlidir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri