Yardım Rami Birinci Sökete Takinca Çökmesi

IsoOguz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba iyi günler. 1 ay önce MSI A520M-A PRO MAX anakart aldım. 16 GB da ram aldım 2. Sökette kullanıyordum. Aynı Ram dan 1 tane daha aldım. İki ram olunca mavi ekran veya çökme sorunu yaşıyordum. Biraz uğraşmam ile birlikte sorunun ram dan değil de anakart dan olduğunu anladım. İlk aldığım rami 1. Sökete takınca bilgisayar çöküyor kendini yeniden başlatıyor. 2. Sökette bir ay kadar kullandım. Hiç mavi ekran veya çökme almamıştım ve sanırım xmp açık iken yapıyor bu sorunu. Mem test de xmp açık iken ve iki ram takılı iken memtest86 dondu. Ayni şekilde iki ram takılı xmp kapalı yaptım sıkıntı cikmadi. Amazon üzerinden aldım iade suresi geçti. Garantiye yollamayı düşünüyorum. Garantiye yollamadan bu sorunu halledebilir miyim. Benim tahminin ramin birinci slotunda sıkıntı var.

Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
459
RAM ların tam olarak marka ve modelleri nedir?

memtest 86 ile test tamamlandı mı? sanıyorum sonuna kadar gitmiş sorun -error görmemişsiniz.

Farklı zamanlarda aynı, marka, motomot bütün özellikleri aynı olsa da sıkıntı çıkarma ihtimali olabliyor . Üretici farklı zamanlarda işine gelen- uygun chipler kullanıyor. Bu sebeple chip farklılıkları varsa uyuşmazlık sorun çıkma ihtimali doğuyor.

Her iki soket dolu. (Şöyle soketler boş iken hafif bir temizlik-soket yuvalarının içi )
xmp kapalı bu durumda maviekran-restart verdi mi *

Sıkıntı çıkarmamışsa, bu frekansın üzerine biostan kademe kedeme elle çıkarak ta bakabilirsiniz.. sorun çıkarmayacak frekans noktasına kadar.........

İşlemci soğutucu vidalama işlemci üzerindeki kısım. Bir de bu vidalamalar çok-çok sıkı olmasın. Ne çok sıkı, ne çok gevşek.
AMD de sırf bu sebepten ram konusunda sıkıntı yaşayanlar olmuştu. Birkaç yerde rastladım..

KS

IsoOguz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam modeli Kingston KF432C16BB/16TR 16GB ilk 1 ay önce sistem topladığımda aldım. Yeni rami de geçen hafta aynı model aynı yerden aldım. Yeni rami takana kadar mavi ekran çökme vb yaşamadım. İlk aldığım Ram 2. Sökette takılıydı. Yeni rami taktım 15 dk sonra mavi ekran vb. Yaşadım. İlk önce sorunun ram dan olduğunu düşündüm memtest86 yaptım. İlk yaptığımda 1 saat sonra donmuş olarak buldum. Sonra internetten araştırdım. Xmp kapalı yapın yazıyordu xmp kapalı yaptım memtest başarıyla bitti . Ve error vermedi. Bugün aklıma takıldı ve sadece eski aldığım rami diğer slota taktım. Bir modül taktım. Aynı şekilde de onda mavi ekran verince sorunun ram değil anakart olduğunu anladım. 1. Slot a ram taktığım zaman mavi ekran ve çökmelerle karşılaştım. Daha yeni yaptığım testde. Yeni aldığım rami 2. Slot a taktım ve onunla oyun oynadım çökme vesaire olmadı. Kısaca 1. Slot a taktığım zaman çöküyor sistem. Garantiye yollamaktan başka bir çözüm yolu var mı diye sizlere sormak istedim

Aşağıya görsel bırakıyorum. Görselde xmp kapalı iki ram takılı şekilde yapılmıştır

Ekli dosyalar

• 20250328_180332.jpg
    20250328_180332.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 4

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
171
Eski ram ile yeni ram bios tan çalışma değerlerini aynı yapmayı dene. Muhtemelen farklı değerlere sahipler.

KS

IsoOguz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yok hocam iki ramda aynı model aynı numaraları mevcut.

Tekrar çift slot yaptım bu kez cpu ışığı yanıyor bilgisayar açılmıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri