Ramler 2400Mhz De Çalışıyor

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Merhaba arkadaşlar ramlerim 3200mhz bıostan xmp profilini 1 yaptığımda 3200mhz diyor ama bi üstünde dram status de 2400mhz diyor ne yapmam lazım görev yöneticisinde de 2400mhz diye gözüküyor

KS

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
O zaman ram anakartınla tam uyumlu değil. Elle kendin değerleri girip 3200MHZ yapman gerek. Ramin kendi sayfasın da ve ya anakartın sayfasında girmen gereken değerler yazar
hocam nasıl yapıcağım videosu varmı acaba

KS

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Hocam dediklerimi yap bios pilini çıkar bios sıfırlanır ve yüksek ihtimalle ekran gelir
1dk

Hocam dediklerimi yap bios pilini çıkar bios sıfırlanır ve yüksek ihtimalle ekran gelir
Olmadı tak çıkar yaptım ramleride aynı şekilde pc yi kapatıp yaptım

O zaman ram anakartınla tam uyumlu değil. Elle kendin değerleri girip 3200MHZ yapman gerek. Ramin kendi sayfasın da ve ya anakartın sayfasında girmen gereken değerler yazar
Hocam işlemci fanı ışığı yanmıuor monitöre görüntü gelöiyor ama sadece dell yazısı geliyor ne yapmam lazım

Son düzenleme:

Sincap0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam sakin ol, bios pilini çıkart biraz bekle aynı sekil sistemi tak ve çalıştır. Bios'un sıfırlanıp fabrika ayarlarında sistemin açılması gerekiyor.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,485
1dk

Olmadı tak çıkar yaptım ramleride aynı şekilde pc yi kapatıp yaptım

Hocam işlemci fanı ışığı yanmıuor monitöre görüntü gelöiyor ama sadece dell yazısı geliyor ne yapmam lazım
Hocam yukarıda da yazdım.
Sistemi kapat ve PSU nun tuşundan tüm elektriği kes sonra kasanın Güç tuşuna 15-20 saniye basılı tut bir kaç kezde bas ve Bios pilini çıkar 15-20 dk bekle geri tak

KS

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Hocam yukarıda da yazdım.
Sistemi kapat ve PSU nun tuşundan tüm elektriği kes sonra kasanın Güç tuşuna 15-20 saniye basılı tut bir kaç kezde bas ve Bios pilini çıkar 15-20 dk bekle geri tak
Pc açıkken mi çıkarıyım pili

KS

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Hocam süre doldu psu açık şekilde mi takıyım kapatıp mı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri