Ramler 3200Mhz Frekansta Açılışta Reset Atıyor

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta bahsettiğim gibi RAM konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şunu da belirtmeliyim yalnızca XMP açınca değil yalnızca mhz ayarını 3200 ya da 3000 mhz gibi değerlere alınca da kapanıyor. Bir çok şeyi denedim. Öncelikle belirtmeliyim ki RAM’leri tek tek takıp XMP açınca veya manuel olarak 3200mhz alınca bu problem olmuyor. 2 RAM’i aynı anda dual olarak takınca sorun oluyor. Manuel olarakta CL16, 1.35v ve 3200mhz yaptım yine aynı problem.

RAM’ler aynı marka model kit olarak satın aldım zaten. Parçaları ekliyorum, yardımınızı rica ediyorum. Bu arada ram’ler yeni değil eski anakartımda sorunsuz bir şekilde 3200mhz XMP açık kullanabiliyordum. Bir ekleme daha yapayım RAM’ler olması gerektiği gibi 2. Ve 4. Slotlarda takılı ve bahsettiğim reset durumu bilgisayarı ilk açtığımda yaşanıyor. Power tuşuna basıyorum güç geliyor bios ekranı gelmeden 2 saniye kadar güç kesiliyor ve daha sonra 3200mhz değerinde çalışıyor bilgisayar. Herhangi bir oyun ya da stress testi esnasında reset atmıyor.

Ekli dosyalar

• A5A7A35F-6C0A-4F04-877B-B2A2D8C51D3A.png
    A5A7A35F-6C0A-4F04-877B-B2A2D8C51D3A.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 30
  • 8EA1FD09-5DEF-4F92-B6DB-66A9E042F38A.jpeg
    8EA1FD09-5DEF-4F92-B6DB-66A9E042F38A.jpeg
    423.2 KB · Görüntüleme: 26
  • 0A849573-537A-437B-952A-7756D1582C38.jpeg
    0A849573-537A-437B-952A-7756D1582C38.jpeg
    280.9 KB · Görüntüleme: 27
Moderatörün son düzenlenenleri:

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta bahsettiğim gibi RAM konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şunu da belirtmeliyim yalnızca XMP açınca değil yalnızca mhz ayarını 3200 ya da 3000 mhz gibi değerlere alınca da kapanıyor. Bir çok şeyi denedim. Öncelikle belirtmeliyim ki RAM’leri tek tek takıp XMP açınca veya manuel olarak 3200mhz alınca bu problem olmuyor. 2 RAM’i aynı anda dual olarak takınca sorun oluyor. Manuel olarakta CL16, 1.35v ve 3200mhz yaptım yine aynı problem. RAM’ler aynı marka model kit olarak satın aldım zaten. Parçaları ekliyorum, yardımınızı rica ediyorum. Bu arada ram’ler yeni değil eski anakartımda sorunsuz bir şekilde 3200mhz XMP açık kullanabiliyordum. Bir ekleme daha yapayım RAM’ler olması gerektiği gibi 2. Ve 4. Slotlarda takılı ve bahsettiğim reset durumu bilgisayarı ilk açtığımda yaşanıyor. Power tuşuna basıyorum güç geliyor bios ekranı gelmeden 2 saniye kadar güç kesiliyor ve daha sonra 3200mhz değerinde çalışıyor bilgisayar. Herhangi bir oyun ya da stress testi esnasında reset atmıyor.
Anakart Ve Ram kesin bunlar mı?

Anakart DDR5 çünkü

KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hayır efendim DDR5 modeli de var evet fakat dikkat ederseniz ürün başlığında da yazdığı üzre bu D4 yani DDR4 modeli. Takdir edersiniz ki DDR5 olan slota benim ramlerim oturmayacaktır. Ki belirttiğim üzere açılışta reset attıktan sonra bilgisayar açılıyor cpuz üzerinden ve task managerdan da ramlerin 3200mhz çalıştığını görüntüleyebiliyorum

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Hayır efendim DDR5 modeli de var evet fakat dikkat ederseniz ürün başlığında da yazdığı üzre bu D4 yani DDR4 modeli. Takdir edersiniz ki DDR5 olan slota benim ramlerim oturmayacaktır. Ki belirttiğim üzere açılışta reset attıktan sonra bilgisayar açılıyor cpuz üzerinden ve task managerdan da ramlerin 3200mhz çalıştığını görüntüleyebiliyorum
Ulaşabileceğin farklı bir ram var mı elinde, eski anakartında sıkıntı yoksa anakartta sorun olabilir.

Eğer farklı Ram ile sıkıntı yapmıyorsa Ramlerde sıkıntı olabilir, yine elinde varsa farklı anakartta Ramler çalışıyorsa bu seferde anakartta sorun olduğunu anlarız.

Bunları test etme şansın var mı?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416

RAM'leri tek tek takıp frekans açmayı dener misiniz? Bir de 1 ve 3 slotlara takıp denemenizi önereceğim.

KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ulaşabileceğin farklı bir ram var mı elinde, eski anakartında sıkıntı yoksa anakartta sorun olabilir.

Eğer farklı Ram ile sıkıntı yapmıyorsa Ramlerde sıkıntı olabilir, yine elinde varsa farklı anakartta Ramler çalışıyorsa bu seferde anakartta sorun olduğunu anlarız.

Bunları test etme şansın var mı?
En yakın zamanda bunu deneyeceğim aklımda zaten sadece default frekanslarda sorun yapmayınca problemin bios ayarları ile ilgili olduğunu düşündüm e birde bir önceki anakartımda ramler sorunsuz çalışınca doğrudan eledim o seçeneği.

RAM'leri tek tek takıp frekans açmayı dener misiniz? Bir de 1 ve 3 slotlara takıp denemenizi önereceğim.
Ramleri tek tek taktığımda sorunsuz olarak ikiside 3200 mhz’de calısıyor. Hosgorunuze sıgınarak bu bence bios ile ilgili bir durum, cunku reset atınca dogrudan POST işlemine başlıyor. Anakartta led olduğu için anbean görebiliyorum. 1 ve 3’te de denedim onda da sorunsuz açılıyor öyle ki 1 ve 3. Slotta format attım bilgisayara.

Ram’leri kit halinde satın almış olmama rağmen, farklı çipe sahip olabileceklerini düşünüyorum artık. Fakat sonrasında bir önce ki anakartımda hiç bir problem yaşamadığımı hatırlayarak, bunu da es geçiyorum. Ne yapacağımı bilemedim üstadlar

Son düzenleme:
KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Burdayım be burdayım tadında bir yiğit yokmu şöyle çıkagelse

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Bencede sorun bios ta gibi garantisi var ise garantiye gonderebilirsiniz

KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Belki biri okur diye guncelleme yapıyorum hata hala devam ediyor cunku. Şu saat itibari ile sorunun bende ki ram’den kaynaklanmadıgını dogruladım. Zira yeni sipariş etmiş olduğum hyperx renegade dual kit ram elime ulaştı ve aynı sorun devam ediyor.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Belki biri okur diye guncelleme yapıyorum hata hala devam ediyor cunku. Şu saat itibari ile sorunun bende ki ram’den kaynaklanmadıgını dogruladım. Zira yeni sipariş etmiş olduğum hyperx renegade dual kit ram elime ulaştı ve aynı sorun devam ediyor.
Anakarti garanriye yollayin

KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakarti garanriye yollayin
Hocam sadece dual slot takınca yapıyor bunu. Yoksa slotların hepsine tek tek rami takıp xmp açıyorum sorunsuz açılıyor. Anakartın bozuk olmasına mı delalettir bu? Dünde belirttiğim gibi açılışta öyle bir problem yapıyor ama haricinde Windowsa sorunsuz giriyorum oyun ya da testte reset atmıyor mavi ekran vermiyor.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Hocam sadece dual slot takınca yapıyor bunu. Yoksa slotların hepsine tek tek rami takıp xmp açıyorum sorunsuz açılıyor. Anakartın bozuk olmasına mı delalettir bu? Dünde belirttiğim gibi açılışta öyle bir problem yapıyor ama haricinde Windowsa sorunsuz giriyorum oyun ya da testte reset atmıyor mavi ekran vermiyor.
3200mhz de calismais normal degil mi?

KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
3200mhz de calismais normal degil mi?
Calısmaması demek istediniz sanırım evet normal değil ama çalışmıyor değil ki? Sadece power tuşuna bastığım ilk açılışta bios ya da post ekranı gelmeden güç kesiliyor 1-2 saniye sonra tekrar guc geliyor devam ediyor calısmaya suan pc acık 3200mhz’de calısıyor. Beni üzen kısmı bunu her acılısta yapması bu yuzden care arıyorum

KadirhanBal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Selam! şunu bir okusana belki yardımcı olur:

KS

atesumut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4