Ramler uygun mudur ?

Emrah Meydan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Hocam bir sualim olacaktı eğer cevaplayabilirseniz sevinirim. Bende gskill in 8 gb 3200 mhz ram i var. Alacağım ram ise (Adata XPG Gammix D10 8GB(4x2) 3000MHz) fiyatı çok uygun geldi indirimleride kaçırmak istemedim. Sorum şudur ki sistemimde bi uyumsuzluk olur mu ? Tek 8 ve çift slot ram bi sorun çıkartır mı ?[/font]

KS

Emrah Meydan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8 gb ramim var 4x2 ram takarsam bir sorun olur mu markalar farklı mhz değerleri farklı. Uyumsuzluk olur mu yani

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
8 gb g skillin yanına 8 gb a data takmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Anakartlara farklı ram takmak genel olarak tavsiye edilmez,.uyum sorunu yaşama ihtimaliniz var. Ama, yüzde 100 diye, de bi şey yok.,

Eğer iade etme imkanınız varsa,alın deneyin derim,bu durumda.

4x2 şeklinde imiş. Yukarad yazdıklarım geçerli. Bir de 3 ram olacağı için anakartın dual kanal çalışma özelliği olmaz. Bu da makinanın genel performansında yaklaşık yüzde 5 civarı bi kayıp demek.  Mümkünse ,tek 8 alın, yani Dual kanal çalışsın.
 Ama şimdid e dual kanal çalışmıyor. Bunu da bilgi olarak söyliyeyim. Tek ram olduğu için.

KS

Emrah Meydan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KDV indirimlerinden yararlanıyım dedim 8 gb yerine 4 gb gskill 3200 mhz ram aldım yanlışlıkla. Asıl derdim o zaten şimdi ben 4 gb rami takarsam 12 gb olacak ileride bi tane daha aynı marka ve modelden ram alırsam herhangi bir uyumsuzluk olur mu sistemde. Bu arada anakartım asus rog b350-f gaming

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anladım. Bu aldığın bi tak bakalım gelince. UYUM sorunu olmazsa kullanırsın.
 12 gb az değil. lla 16 gb şu an için şart değil zaten. 8 gb ın üzerinde olsun ,kafi.

Yani şu an hedefin, bu gelen ramin uymasına odaklansın.

16 GB a  tamamlamayı şu an için hedef alma. çÜNKÜ BU İŞ DEDİĞİM GİBİ HİÇ BELLİ OLMAZ. bU TAKTIĞIN UYUM SAĞLAR,3 GÜN SONRA AYNI RAMDEN Bİ TANE DAHA ALIP TAKARSIN, 3.SLOTA GEÇTİĞİN İÇİN HERŞEY BOZULUP,UYUMSUZLUK SORUNU ÇIKABİLİR.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri