M2ssd kullanmayi tercih ediyorum
2x 16gb ram
Uyumlu olsun yeterli benim için
2x 16gb ram
Uyumlu olsun yeterli benim için
ugur.gozaydin' Alıntı:Bir bütçe belirtmeniz gerekiyor.
Ekran kartsizda olabilir tabiki dediginiz gibi piyasa çökük durumda elden birşey gelmiyor apu sistem kuracağım sanirim bende ryzen kac öneriyorsunugur.gozaydin' Alıntı:Piyasayı biliyorsunuz değil mi? Ekran kartı yok piyasada ki olanlarında fiyatları uçmuş durumda. Yani ekran kartı olacaksa istediğiniz bileşenler olmayacak sistemde hazır sistem önereceğim çünkü? Yok ekran kartı olmasına gerek yok onu sonra piyasa rahatlayınca alırım derseniz o zaman ekran kartsız öneri yapabilirim tabi.
Uyar tabiki cok minnettar kalırım parcalari belirledikten sonra yavas yavas almak kalıyor bana fazla agir oyunda oynamayacagim dediginiz gibi çok mantıklı geldi banada suan cidden ekran kartı fiyatlari çok uçuk fiyatlarda sifirdan bilgisayar toplanir o parayaugur.gozaydin' Alıntı:APU sisteme gerek yok size 400-600 TL 'lik görüntü alabileceğiniz bir sistem önerisi yaparım. İleride ekran kartlarının fiyat ve stok sorunu düzeldiğinde bir ekran kartı takabilesiniz diye işlemciyi yüksek tutacağım ki INTEL yada AMD gibi bir ayrım yapmadan alabileceğiniz en iyi sistemi önermeye çalışacağım şimdilik. Size uyarsa tabi?
Çok teşekkür ederim beklemekteyimugur.gozaydin' Alıntı:Önerinizi yapacağım.
Bana vakitini ayırdığın için çok teşekkür ederim parçaları özenle seçmişsin dediğin gibi ahh keske fiyatlar düşsede hemen ulaşsak hayallere ama ne yapalım herkesin kendi derdi oluyor elden birşeyde gelmiyor tekrardan ellerin dert görmesin bana vakitini ayirdigin için çok teşekkür ederim bana önerdiğin bileşenleri zamanla almayi düşünüyorumugur.gozaydin' Alıntı:CPU : Intel Core i5 10400F - 1.199 TL - 6 çekirdek 12 izlek bir işlemcidir ve AMD R5 3600XT işlemcisi ile denk sayılır hatta bir tık daha iyi sonuçlar verebiliyor oyunlarda. Fiyat olarak şuan oldukça avantajlı bu yüzden AMD önermiyorum. Bu işlemci RTX 3070 kartına kadar kullanılabilir.
Soğutucu : Raijintek AIDOS 4 - 147 TL - İşlemcinin stok soğutucusu 5 para etmez o yüzden iyi bir F/P oranı yüksek soğutucu gerekiyor ki önerim çok iyidir.
MB :
MB : NOT: İleride RAM takviyesi yapılabilsin diye 4 soket desteğine sahip F/P oranı yüksek ürünler önerdim ki ikisi de ciddi indirimde.
RAM : Crucial Ballistix 8GB 2666MHz CL16 - 335 TL 2 adet 670 TL - 16GB günümüzde oyun ve iş deneyimi için yeterli bir miktar. Zaten kolay yükseltilebilir bir bileşen abartıp diğer bileşenlerden kısmanın pek mantığı yok. NOT : Kutusuz yazıyor merak etmeyin bu bellek kiti her yerde kutusuz satılıyor. Yine sıfır aynı garantiye sahip. Zaten Z serisi anakart veya i7/i9 işlemci yoksa 2666MHz üzerine hiçbir şekilde çıkamıyorsunuz RAM hızı olarak ama bu sorun değil yine AMD alternatifinden hızlı bir sistem alıyorsunuz. Bu belleği önermemin sebebi ise çok kolay daha yüksek frekanslara OC edilebilmesidir. İleride i7/i9 veya Z serisi bir anakart alırsanız yada başka bir sistem RAM 'i değiştirmeden frekansı manuel OC ile yükseltebilirsiniz.
SSD : Sandisk Ultra 3D 500GB M.2 SSD - 489 TL
Kasa : Rampage Private - 335 TL - Siz bunu istiyorsunuz diye başka öneri yapmıyorum ki zaten F/P oranı iyi duruyor bu fiyata başka öneri yapamam sanırım.
PSU :
GPU : MSI GT 1030 Aero ITX 2G - 899 TL - F/P oranı iyidir. GT 1030 2021'de 20 Adet Oyun Testi bu video kafanızda bir fikir oluşturur. ileride kart alana kadar idare eder.
- XPG Pylon 550W 80+ Bronze - 549 TL - RTX 3060 kartına kadar bazı 3060 Ti ve dengi kartlara kadar kullanılabilir.
- High Power Element BR 650W 80+ Bronze - 546 TL - RTX 3070 ve dengi kartlara kadar kullanılabilir.
- Zalman GigaMax 750W 80+ Bronze - 694 TL - RTX 3070 ve dengi kartlara kadar kullanılabilir.
Monitör :
Toplamda minimum 6.478 TL yapıyor. Daha ucuza iyi bir sistem önerisi yapmak isterdim ama en iyi önerim bu olacak size.