Rampage Rapido Plus Semi Mechanica Alınır Mı?

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese selam. Hem oyun hem de iş (Photoshop, After Effects, Blender; Illustrator vs.) için kullanabileceğim fiyat/performans bir klavye arıyorum.

Bu klavyeyi almayı düşünüyorum, Rampage RAPIDO PLUS Semi Mechanical Sese Duyarlı Rainbow Işıklı Makrolu Gaming Klavye

Klavyenin PC Hocası tarafından incelemesi, PC Hocası YouTube - Sese Duyarlı Klavye İncelemesi - Rampage RAPIDO

Bu da ürünün linki, Rampage RAPIDO PLUS Semi Mechanical - 205 TL

Bütçem: En fazla 300 TL. Onun da değmesi gerekiyor. Normalde Logitech Mk295 - 250 TL almayı düşünüyordum ama kablosuz olduğu için vazgeçtim oyunlardaki performans yüzünden.

Beklentilerim:  - ÇOK SES YAPMAMALI
                        - Sayı tuş takımı olmalı.
                        - Kısayol multimedya tuşları olmalı.
                        - Türkçe karakter destekli olmalı.
                        - "Enter" tuşu büyük olmalı.

Rampage bu beklentilerimi karşıladığı için dikkatimi çekti. Fiyatı da uygun geldi açıkçası. Klavye white switch mi bilmiyorum ama sessiz olduğu söyleniyor.

Bunun haricinde önerebileceğiniz bir klavye var mı? Mekanik, membran veya başka bir tür klavye olabilir. Beklentilerimi karşılasın yeterli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Logitech K280E - 255 TL - Sessiz tam bir iş odaklı klavye. Düşük profil tuşlar ve hafif yapı. Üründeki tek eksi şey tuşlarda aydınlatma yok buda gece kullanımında biraz sorun yaratabilir.

MSI Vigor GK30 - 279 TL - Yine olabildiğince sessiz bir üründür. Önerebileceklerim arasında 2. sırada. Ayrıca MSI Vigor GK30 Türkçe RGB Gaming Combo Set - 359 TL mouse ile beraber 359 TL fiyata alabiliyorsunuz aynı ürünü.

XPG Infarex K10 - 303 TL - MSI ürüne alternatif önerebileceğim bir üründür. Bir tık daha başarılı diyebilirim.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Logitech K280E - 255 TL - Sessiz tam bir iş odaklı klavye. Düşük profil tuşlar ve hafif yapı. Üründeki tek eksi şey tuşlarda aydınlatma yok buda gece kullanımında biraz sorun yaratabilir.

MSI Vigor GK30 - 279 TL - Yine olabildiğince sessiz bir üründür. Önerebileceklerim arasında 2. sırada. Ayrıca MSI Vigor GK30 Türkçe RGB Gaming Combo Set - 359 TL mouse ile beraber 359 TL fiyata alabiliyorsunuz aynı ürünü.

XPG Infarex K10 - 303 TL - MSI ürüne alternatif önerebileceğim bir üründür. Bir tık daha başarılı diyebilirim.

Sadece klavye alacağım. XPG için Türkçe inceleme videosu bulamadım ama inceledim yine de. Fiyatına değeceğine pek emin olamadım. MSI için ise de benzer düşüncelerim var. Arada 80 TL fark var (Güven vermeyen bir sitede hem de) Rampage ile. Trendyol'da 300 TL. Arada ciddi bir fiyat farkı var. Yine de MSI almak daha mı mantıklı?

Logitech K280E de çok mantıklı geliyor. Ama şu yönden bir soru işareti oluştu kafamda, oyunlarda rahat edebilir miyim o klavye ile. Şu an Logitech ve Rampage arasında kaldım. Rampage %51 ağır basıyor ama.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürünleri verdiğim siteler güvenilir siteler o konuda bir soru işaretiniz olmasın. Güvenilmez yerlerden ürün önerisi yapmam. XPG ürün ile MSI ürün denk sayılırlar ama bir tık daha iyi dedim zaten XPG için genel olarak aynılar.

Logitech için ürünü bir oyuncu klavyesi değil.

Rampage vs. gibi markaları bu ürünler ile kıyaslamayın.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ürünleri verdiğim siteler güvenilir siteler o konuda bir soru işaretiniz olmasın. Güvenilmez yerlerden ürün önerisi yapmam. XPG ürün ile MSI ürün denk sayılırlar ama bir tık daha iyi dedim zaten XPG için genel olarak aynılar.

Logitech için ürünü bir oyuncu klavyesi değil.

Rampage vs. gibi markaları bu ürünler ile kıyaslamayın.

Peki bunların hepsinin arasından logitech hariç ses şiddetleri aynı mıdır? Beyaz switch sanırım hepsi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bildiğimiz mebran yapıda ürünler. Öyle bir switch türü yok bu klavyelerin. Ses olarak klavye sesi işte tuşa bastığınızda belli bir ses elbette çıkıyor ama öyle mekanik klavyelerdeki gibi şiddetli değil tabi. Logitech ürün başka o üründe mebran ama düşük profil ve olabildiğince sessiz olması için biraz daha uğraşılmış.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bildiğimiz mebran yapıda ürünler. Öyle bir switch türü yok bu klavyelerin. Ses olarak klavye sesi işte tuşa bastığınızda belli bir ses elbette çıkıyor ama öyle mekanik klavyelerdeki gibi şiddetli değil tabi. Logitech ürün başka o üründe mebran ama düşük profil ve olabildiğince sessiz olması için biraz daha uğraşılmış.

Tavsiye ettiğiniz MSI vigor gk30 aklıma en yatan klavye oldu. Şu an için tekrar bu konuyu açtığımı düşünün ve bunlardan başka tavsiye ettiğiniz klavye var mı? Hepsiburada 50 Tl indirim çeki var onu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Bir diğer sorum ise red switch ve membran klavye arasında ne kadar bir ses farkı vardır? Red switch veya sessiz olan başka bir switchli klavye almak mantılı mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Red en sessislerinden birisidir ses olarak sorun yaratacağını düşünmüyorum eğer çok ses hassaslığınız yoksa. Bir bakayım hepsiburada.com adresine başka ne önerebilirim.

James Donkey 610S Rainbow Aydınlatmalı Black/Brown Switch İngilizce Q Oyuncu Mekanik Klavye - 299 TL - Bu üründe Brown yani kahverengi anahtarlar var buda Red gibi gayet sessiz yapıda. İncelemesi pek yok bu videoyu buldum sesi bir dinleyin bu klavyeyi öneririm.

Düzeltme: İlla HB'den olmak zorunda değil, max bütçem 300 civarı. Her site olabilir ama önerdiğiniz klavye HB'de de varsa ve 50 TL inndirim ile uyguna geliyorsa o da olur. Ses konusuna biraz takığım ama membran ile red, brown, black arasında çok fark yoksa mekanik alacağım varsa membran alacağım. Ben de biraz araştırayım ses düzeylerini. Hep laptop kullandığım ve masaüstüne geçmeye hazırlandığım için kıyas yapmakta çok zorlanıyorum maalesef.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GamePower Ogre Rgb Red Switch - 310 TL   veya   GamePower Ogre Rainbow Red Switch - 268 TL  (GittiGidiyor 30 TL indirim kuponum var) almayı düşünüyorum. "Enter" tuşu büyük olan sürümde kronik sorunların çoğu kalkmış diyorlar. O yüzden bu modele yöneldim.
Beklentilerim: ​
- Red Switch olmalı.​
- Numpad (Sayı tuş takımı) olmalı.​
- Bilek desteği olmalı.​
- Kısayol multimedya tuşları olmalı. Bu kısayollar illa harici bir tuş olmak zorunda değil. "F" tuşlarında da yer alabilir. ​
- Türkçe karakter destekli olmalı.​
- "Enter" tuşu büyük olmalı.​
Yukarıda belirttiğim modellerden birinin o fiyatlara alınması sizce mantıklı mı? Bunların haricinde önerdiğiniz mekanik klavye var mı?

Aktif bir konunuz varken benzer bir konu açmak forum kuralları gereği yasaktır. Bu sorunuzu buradan yanıtlayacağım.

Bahsettiğiniz klavye alınır sorun yok.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
GamePower Ogre Rgb Red Switch - 310 TL   veya   GamePower Ogre Rainbow Red Switch - 268 TL  (GittiGidiyor 30 TL indirim kuponum var) almayı düşünüyorum. "Enter" tuşu büyük olan sürümde kronik sorunların çoğu kalkmış diyorlar. O yüzden bu modele yöneldim.
Beklentilerim: ​
- Red Switch olmalı.​
- Numpad (Sayı tuş takımı) olmalı.​
- Bilek desteği olmalı.​
- Kısayol multimedya tuşları olmalı. Bu kısayollar illa harici bir tuş olmak zorunda değil. "F" tuşlarında da yer alabilir. ​
- Türkçe karakter destekli olmalı.​
- "Enter" tuşu büyük olmalı.​
Yukarıda belirttiğim modellerden birinin o fiyatlara alınması sizce mantıklı mı? Bunların haricinde önerdiğiniz mekanik klavye var mı?

Aktif bir konunuz varken benzer bir konu açmak forum kuralları gereği yasaktır. Bu sorunuzu buradan yanıtlayacağım.

Bahsettiğiniz klavye alınır sorun yok.

GP'ın kronik sorunu devam ediyor diyorlar. Rampage Rmk-Gx9 Pulsar - 310 TL bunu da tavsiye ettiler. Sizce ne yapmalı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yeni ürün ailesinde de sorun yaşayanlar gördüm bende ama bu sefer azınlıkta olan bir durum yani kronik denemez. Bulduğunuz Rampage ürün alınabilir ama bence daha önce önerdiğim James Donkey 610S Rainbow Black/Brown Switch - 299 TL ürünü alıp geçin. İncelemesi pek yok bu videoyu buldum sesi bir dinleyin bu klavyeyi öneririm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri