RE: ryzen 1300x rx570

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
70 derece olup fan dönmüyorsa sıkıntı var ekran kartında sen garanti işini ara bir konuş nasıl oluyor sonra yolla garantiye.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ekran kartı kullanmıyor bir türlü nasıl desem gpu 0 cpu 6 hep neden acaba fan dönüyor 37 derecede bile acaba neden olabilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kart arızalı olabilir emin değilim ama anakart olsaydı kart hiç çalışmazdı. PSU olsaydı kart arıza verirdi görüntü gelmezdi, sürücü değil format bile attın geriye bir tek kartın kendisi kaldı sorun var belli. BIOS 'u güncellemeyi denedinmi birde onu dene. Anlatmıştım nasıl yapıldığnı.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kart arızalı olabilir emin değilim ama anakart olsaydı kart hiç çalışmazdı. PSU olsaydı kart arıza verirdi görüntü gelmezdi, sürücü değil format bile attın geriye bir tek kartın kendisi kaldı sorun var belli. BIOS 'u güncellemeyi denedinmi birde onu dene. Anlatmıştım nasıl yapıldığnı.

bios nasıl onu şimdi güncellicem f24 indiriyim demi birde sorun olmaz demi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynen anlattığım gibi yaparsan sorun olmaz.
Tekrar bırakıyorum nasıl yapıldığını.
F24 son sürüm onu kur https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-...rt-dl-bios bu bağlantıdan Europe sürümü indir ve boş bir USB içinde ki A320MS2H.F24 bu dosyayı at. USB FAT32 olsun en mantıklı format budur. USB 'yi PC 'ye takınca sağ tıkla USB 'ye biçimlendir de Dosya sistemini fat32 yap başka bir ayarına dokunma biçimlendir hepsi bu kadar. Sonra dosyayı at ve PC 'yi yeniden başlat ve GIGABYTE anakartlarda Q-Flash ile BIOS güncellenir yeniden başlatınca Q-Flash 'a girmek için END tuşuna bas bir kaç defa BIOS 'a girer gibi sonra Q-Flash açılacak ve bu kısımda Update BIOS 'a tıkla ve burada USB bellek ve içindeki BIOS dosyası görünecek BIOS dosyasına tıkla ve ileri ikonuna tıkla sonra güncelleme işlemi başlayacak ve tamamlanınca kendisi sistemi yeniden başlatacak hepsi bu kadar. Önemli bir uyarı BIOS güncelleme sırasında hiçbir işlem yapma sisteme ve sakın gücü kesme BIOS güncellemesinde bir sorun olursa sistem açılmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı kullanımınız %0 ama FPS 'te sorun yok ekran kartınızın algılamasında bir sorun var yada çalışmasında belli. Sürücü, Windows güncellemeleri tamam format attınız kartı söktünüz taktınız yine sorun devam ediyor tek sorun donanımsal yada algılama sorunu. BIOS algılamada bir sorun varsa çözer ama yoksa sorun kart arızalı olabilir. Birde BIOS güncelledikten sonra ekran kartı yazılımını indirip deneyin http://www.sapphiretech.com/catapage_tech.asp?cataid=291&lang=eng bu bağlantıdan son sürümü indirin v6.6.0 sürümü son sürüm yazılımı kurun PC 'yi yeniden başlatın sonra yazılımı açın alta indirin ve deneyin.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı kullanımınız %0 ama FPS 'te sorun yok ekran kartınızın algılamasında bir sorun var yada çalışmasında belli. Sürücü, Windows güncellemeleri tamam format attınız kartı söktünüz taktınız yine sorun devam ediyor tek sorun donanımsal yada algılama sorunu. BIOS algılamada bir sorun varsa çözer ama yoksa sorun kart arızalı olabilir. Birde BIOS güncelledikten sonra ekran kartı yazılımını indirip deneyin http://www.sapphiretech.com/catapage_tech.asp?cataid=291&lang=eng bu bağlantıdan son sürümü indirin v6.6.0 sürümü son sürüm yazılımı kurun PC 'yi yeniden başlatın sonra  yazılımı açın alta indirin ve deneyin.

bios güncelledim bu programı indirdim programda napmam lazım trixx olan öyle kalsın mı

yok hocam bios da yaptık ama hala aynı galiga kart arızalı arızalı kart benimi bulur neden test edip yollamazsınız ki anlamıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartın performansını ölçelim birde bakalım kartta bir sorun varmı anlarız. https://benchmarks.ul.com/3dmark#windows bu bağlantıdan 3D Mark yazılımını indir ve kur sonra yazılımı kurunca Time Spy , Fire Strike ve Stress Tests yap sonuçları bildir bakalım kartın performansı ile ilgili sorun varmı test esnasında HWMonitor yazılımı ile ekran kartı sıcaklığınıın ortamalasını ve fanların hangi durumda devreye girip girmediğini not al. O Trixx yazılımında bir şey yapmana gerek yok o standart modda ekran kartına ayar çeker ilk açılışta zaten ellemene gerek yok bir ayara.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kartın performansını ölçelim birde bakalım kartta bir sorun varmı anlarız. https://benchmarks.ul.com/3dmark#windows bu bağlantıdan 3D Mark yazılımını indir ve kur sonra yazılımı kurunca Time Spy , Fire Strike ve Stress Tests yap sonuçları bildir bakalım kartın performansı ile ilgili sorun varmı test esnasında HWMonitor yazılımı ile ekran kartı sıcaklığınıın ortamalasını ve fanların hangi durumda devreye girip girmediğini not al. O Trixx yazılımında bir şey yapmana gerek yok o standart modda ekran kartına ayar çeker ilk açılışta zaten ellemene gerek yok bir ayara.

hocam ücretli bu fre var ama steamdan inmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Preset 1080 FHD 'ye tıkla çıkan pencerede GO de o test yapacak sonucu SUBMİT de ve bir internet penceresinde sonuç çıkacak paylaş bakalım ne dğerler aldın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Senin Puan baya düşük çıktı. RX 570 'in ortalaması 5.000 Puan ile 5.700 arasında Furmark scor tabelasında sende baya düşük puan senin kartta bir sorun var belli.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Senin Puan baya düşük çıktı. RX 570 'in ortalaması 5.300 Puan ile 5.700 arasında Furmark scor tabelasında sende baya düşük puan senin kartta bir sorun var belli.

kart arızalı yani şimdi geri gönderirsem halledip yollarlar demi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Valla testlere baktım 5.000 puan altında alan yok kartta sorun var gibi sen garantiye yolla zaten her şeyi denedik sistemde yazılımsal bir sorun yok donanımsal olarak RAM vs. kontrol ettik PSU yeterli ki zaten bu hazır sistem kullanan çok bu sistemi bu tarz sorun yaşayan yok birtek kartta sorun olabilir artık başka açıklaması yok.

Birde kartı CineBench ile test etsene. Open GL (Ekran Kartı için) ve diğer İşlemci testlerinide yap.

Birde bu linkten https://store.steampowered.com/app/496100/3DMark_Time_Spy_benchmark/ 3dmark time spy indir ve https://store.steampowered.com/app/402290/3DMark_Fire_Strike_benchmarks/?l=turkish buradanda 3dmark fire strike indir testleri paylaş.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Valla testlere baktım 5.000 puan altında alan yok kartta sorun var gibi sen garantiye yolla zaten her şeyi denedik sistemde yazılımsal bir sorun yok donanımsal olarak RAM vs. kontrol ettik PSU yeterli ki zaten bu hazır sistem kullanan çok bu sistemi bu tarz sorun yaşayan yok birtek kartta sorun olabilir artık başka açıklaması yok.

Birde kartı CineBench ile test etsene. Open GL (Ekran Kartı için) ve diğer İşlemci testlerinide yap.

Birde bu linkten https://store.steampowered.com/app/496100/3DMark_Time_Spy_benchmark/ 3dmark time spy indir ve https://store.steampowered.com/app/402290/3DMark_Fire_Strike_benchmarks/?l=turkish buradanda 3dmark fire strike indir testleri paylaş.

hocam onları indirebilmem için 50 tllik olan 3dmark almam lazım indirmiyor yoksa opengl falan açmıyor pc bu sistem açmıyor diyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ücretsiz link attım sana. Steam 'de ki linkler ücretsiz var ayrıca CineBench ücretsiz o yazılımıda indir açılır oda nasıl bu sistem açmıyor diye hata mı veriyor.

KS

Mustafa Krtaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ücretsiz link attım sana. Steam 'de ki linkler ücretsiz var ayrıca CineBench ücretsiz o yazılımıda indir açılır oda.

hocam zaten steamdan giriyorum indirmiyor 3d ücretli olan almadan indirmiyormuş cinebench yükledim oda açmıyor tepki yok birde bu ekran kartına overlock yapıp denesek mi sence ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri