Red Dead Redemption 2 Kasma Sorunu

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar

Birkaç ay önce Steam indirimlerinde Red Dead Redemption 2 satın aldım. İndikten sonra ayarları yaptım ve oynamaya başladım. Oyunda bir sıkıntı yoktu ve sabit 50- 60 FPS oynuyordum ta ki bazı nedenlerden dolayı format atana kadar. Format attıktan sonra oyunu tekrar indirdim ve geçen sefer yaptığım ayarları tam olarak hatırlamasamda hemen hemen aynısını yaptım fakat oyun çok kasıyor. Binaların içinde 30 -35 FPS alırken açık dünyaya çıktığında 10 -15'e kadar düşüyor. Kendi sistemimle optimize ayar videoları izledim, aynı ayarları yaptım fakat yine de kasıyor. İsteyene yaptığım grafik ayarlarını detaylıca atabilirim. Yardım ederseniz çok memnun olurum.

Sistemim:
RTX 3060
Ryzen 7 5800H 3.20 GHz
8 GB RAM

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürücülerinizi eksiksiz kurduğunuza emin misiniz? Birde 8 GB RAM kullanıyorsunuz iyi bir ayar gerekiyor bu oyun için bellek miktarını düşürmek adına.

KS

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan merhabalar

Sürücülerin eksiksiz kurulduğundan emin oldum fakat oyun hala kasıyor. RAM'ın yetersiz olduğunun farkındayım fakat format atmadan önce de 8 GB RAM vardı ve 60 fps oynayabiliyordum. Ayarları biraz daha düşürdüm fakat hala daha kasıyor, daha fazla düşürmek istemiyorum çünkü RTX 3060 ve R7 5800H gibi bir sistemin oyunu medium ayarlardan daha iyi ayarlarda oynatabileceğini düşünüyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Arama sekmesine MSConfig yazın ve sistem yapılandırmasına basınız karşınıza gelen pencereden Önyükleme + Gelişmiş Seçenekler + İşlemci Sayısı tikin açın ve en yüksek hangisi ise ona basınız ve uygula deyip kapatınız.

Tekrardan arama sekmesine grafik ayarları yazınız ve açınız ondan sonra ise oynadığınız oyunları göz at seçeneğine basıp ekleyiniz ve eklediğiniz oyunların üstüne basıp + seçenekler + yüksek perf. tikini açınız ve kaydet deyip diğer oyunlara da aynı şekil uygulayınız.

KS

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediklerinizi yaptım fakat en fazla 3-4 FPS arttı. Benchmark testi yaptığımda ise ortalama 45, en düşük 28 fps veriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazın güç seçenekleri yüksek performansta mı kontrol edin. Konum : Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri

Ayrıca oyun RTX 3060 ile mi çalışıyor bunu kontrol edin. Windows Ayarları > Sistem > Ekran > Grafik Ayarları > Göz at seçeneğinden oyunu başlatan EXE dosyasını seçin ve Ekle seçeneğine basın. Listeye eklenen oyuna tıklayın ve Seçenekler bölümüne basın. Listeden RTX 3060 kartını Yüksek Performans için seçin ve Kaydet seçeneğine bason.

KS

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güç seçeneklerini nasıl yüksek performansa alabilirim? Bende yalnızca dengeli gözüküyor. Bu arada oyun RTX 3060 ile çalışıyor.

KS

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çözdüm nasıl değiştirildiğini fakat bir nihai bir de yüksek performans var hangisini seçmeliyim?

KS

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güç planını yüksek performansa çektim ve tekrar denedim, Benchmark yaptığımda yine hemen hemen aynı sonuçları gördüm. Hala FPS düşük.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 seçimde olur ama Nihai en yüksek performans içindir. Sorun başka bir şeyden bence. Farklı bir oyunda deneme yaptınız mı? Oyuna özel mi anlayalım en azından.

KS

MasaLambasi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Format attıktan sonra CS;GO ve Skyrim oynadım. CS;GO'da FPS genel olarak 100 civarında Skyrim'de ise 80-90 civarında.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri