Regedit sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, regeditte yaptığım herhangi bi değişiklik pc resetkendikten sonra eski haline dönüyor hiç bir ayar kalıcı olmuyor. Ve internetten bir dosya indirsem bile pc kapatıp açtıktan sonra kayboluyor. (deep freeze vb hiç bir program kullanmıyorum)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle bunun 2 sebebi olabilir.

1. Windows oturum yetkileriniz ki bu durumda yönetici yetkili olmanız gerek ki yaptığınız değişiklikler kayıt olsun. Bunun için bir test yapalım;

CMD yani (Komut İstemi) 'ni yönetici olarak çalıştırın. Başlata yazabilirsiniz. Daha sonra aşağıdaki kodu yazıp ENTER 'a basın.

net user administrator /active:yes

CMD 'yi kapatın ve Başlattan kullanıcı değiştire gelin ve Adminitrator hesabını açın. Değişiklikleri bu hesaptan yapıp PC 'yi yeniden başlatın ve bu hesabı açın bakın ayarlar değişmiş halde duruyormu.

2. olasılık ise ekstra bir yazılım illa antivirüs olmasına gerek yok ekstra başka bir yazılım temizlik yazılımları olabilir veya virüs olabilir sisteme değişiklik yapmanızı engelleyen bir yazılım olabilir. Bunları kontrol edin ve sistemdeki bu tarz yazılımları silin ve virüs taraması yapın.

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1.yolu denedim sorun çözüldü. Teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yalnız bu hala bir sorun bu demek oluyor ki sisteminizde 2. kullanıcı olarak çalışıyorsunuz normalde bu dediğim yöntemi yapmamalısınız. Bu profesyonel kullanım için bir komut yani sistemde her şeyi değiştirebilirsiniz bu yöntem ile ve bu virüs vs. gibi zararlı bileşenleri eğer sisteme sokarsanız sistemdeki her şeye erişebilir demek olur. Yani normal bir kullanıcı oluşturup sınırlı yönetici izinleri almalısınız.

KS

Eyüp Koçak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
W 10 geçeyim ben ozaman artık. Çünkü hala W7 kullanıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu daha iyi olur aslında yeni kullanıcı işi biraz meşakkatli çünkü. Ayrıca daha güncel ve birçok yeni özelliğe ve ekstra daha fazla güvenliğe sahip olursunuz. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri