RENDER ağırlıklı AMD sistem tavsiyesi

emrergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Bir süredir her platformda ürün karşılaştırmaktan kafam iyice karıştı. Aşağıda belirttiğim sistem için olumlu ve olumsuz yorumlarınıza ihtiyacım var. Sistem parçalarından bazıları hakkında sorularım var bunları o madde altında parantez içinde yazıyorum, şimdiden destek için teşekkürler.

Anakart : MSI x570 Pro Carbon Wifi modeli
İşlemci: Ryzen5 3600X  (depolama gibi bazı parçalardan kısıp R7 3700X almak daha mı mantıklı?)
Ekran Kartı: MSI GTX2070s 8GB TRI modeli var aklımda ancak EVGA gtx2070s xc önerildi msi yerine bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba? Ağırlıklı olarak grafik programları (adobe,3d vs) kullanacağım için gtx2070x tercih ettim. Nvidia yerine AMD daha sağlıklı olur diyenler de oldu ancak emin olamadım)
Ram: 2x32 gb 'lık ram almak niyetindeydim ancak stok bulamama konusunda gözümü korkuttular biraz. anakartın 4 slotunu da 16lık ram ile doldurmak istemediğim için 32lik bakıyorum, bu konuda marka model önerilerine açığım)
Sıvı Soğutma : (ilk aşamada olmasa da yakın gelecekte OC düşündüğüm için sıvı soğutma için öneri alabilirim, örneğin tek fanlı yada çift fanlı, marka-model gibi) (ortalama 500-700 TL)
Kasa ve Psu: bu konuda hala araştırmalarım sürüyor ancak ortalama kaç watt psu önerirsiniz?
Monitör: 27" bi monitör almak niyetindeyim ancak HD yada FHD yetersiz kalır gibi geliyor 27"de min 2k daha verimli olur diye düşünüyorum. düşük ms aralığına sahip önerilere açığım bu konuda da.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Render ağarlıklı bir sistem için ekran kartı gereksiz yüksek bir model ve anakart gereksiz pahalı. 3700X bir işlemci RTX 2060 Super yada RX 5700 XT olan bir sistem daha iyi olur Render ve iş odaklı bir sistem için. Seçtiğiniz bileşenler için ciddi revizyon gerek bütçeniz nedir?

Ayrıca türkiye şartlarında 32 GB tek modül bellek kiti bulmanız çok ama çok zor ki bildiğim yok zaten. AMD Ryzen 3000 bir sistemin iş ve oyun odaklı en hızlı çalıştığı RAM frekansı 3600 MHz ve CL16 gecikmesinden yukarı olmamalı ki piyasada sadece bu özelliklerde 8 GB modüller var.

KS

emrergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar ilgin için teşekkürler, öncelikle monitör klavye mouse dahil max 15k bütçe belirledim yani donanım için ortalama 12-13k, extra durumlar haricinde üstüne çıkmak istemiyorum pek.anakart seçim sebebim öncelikle max 128 gb ram desteği vermesi ve ARGB desteği idi, ancak daha uygun modelleri de var, hangi anakartı önerirsin acaba? Render dışında oyun ve yayın içinde kullanacağım için aslında 2070s oc tercih etmiştim RTX2060s gibi bi karta çekersem eğer ekran kartı bütçesini işlemciye yatırmayı düşünürüm hemen. R7 yada R9 olarak değiştirebilirim.

Ram konusunda da bende araştırdığımda Tr stoklarında bulamadım, 16x4 3600 mhz cl 16 olarak hangi marka model önerirsiniz acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
16 GB 3600 Mhz CL16 bellek kiti ülkemizde yok maalesef baktım. CL18 buldum iş odaklı biraz gecikme yaratır CL16 kite göre ama 3200 hızdan iyidir CL18 3600 Mhz değeri.

Anakart olarak ise seçtiğiniz model zaten sorunlu bir model VRM yani işlemci güç bileşenleri kanadı fazla ısınan ve dalgalanan bir model MSI anakartlarda bu sorunların olmadığı 4 model anakart var ki onlardan sadece en düşüğü 2000 TL üzerinden başlıyor sonrası giderek yükseliyor. X570 çipsetlerinin en güçlüsü ve en uygun fiyatlısı ASUS X570 TUF Gaming Plus modeli ki bu anakart cidden güçlü bir model. 3950X işlemcisine bu düzeyde bir anakarta ile OC yapılabilen ve bunun altında başarıyla kalkan tek anakart. Abartmıyorum herkes bu kanıda yabancı kaynakların hepsinden araştırabilirsiniz isterseniz ki ben bu anakart dahil X570 anakartların her detayını ciddi ciddi araştırdım bu konuda bana güvenebilirsiniz ki zaten bu zaman kadar pek çok sistem önerdim tek sorun yada şikayet almadım.

Size değiştirilebilir parça listesi olan birkaç sistem sunacağım.

Sistem 1 : 3700X + X570 Gaming X + RX5700 XT + 32GB(4x16) 3600 MHz CL18 RAM + XPG 1 TB AS40G M.2 SSD + 750W 80+ Gold PSU + Kasa + UX200 120mm Hava Soğutma - 12.860,11 TL

Sistem 2 : 3700X + X570 Gaming X + RTX 2070 Super + 32GB(4x16) 3600 MHz CL18 RAM + XPG 1 TB AS40G M.2 SSD + 750W 80+ Gold PSU + Kasa + UX200 120mm Hava Soğutma - 13.488,31 TL

Sistem 3 : 3700X + X570-PLUS Wifi + RTX 2060 Super + 32GB(4x16) 3600 MHz CL18 RAM + XPG 1 TB AS40G M.2 SSD + 750W 80+ Gold PSU + Kasa + UX200 120mm Hava Soğutma - 13.175,75 TL

Sistem 4 : 3700X + X570-PLUS Wifi + RX5700 XT + 32GB(4x16) 3600 MHz CL18 RAM + XPG 1 TB AS40G M.2 SSD + 750W 80+ Gold PSU + Kasa + UX200 120mm Hava Soğutma - 13.448,26 TL

Sistem 5 : 3700X + X570-PLUS Wifi + RTX 2070 Super + 32GB(4x16) 3600 MHz CL18 RAM + XPG 1 TB AS40G M.2 SSD + 750W 80+ Gold PSU + Kasa + UX200 120mm Hava Soğutma - 13.958,09 TL

NOT 1: Anakart seçimi Güç Kaynağı seçimini etkiliyor. X570 anakartların çoğu 8 Pin işlemci güç girişine ek olarak 4 pin yada 8 Pin giriş daha istiyor ama piyasadaki Güç Kaynaklarının 90% kadarı hatta belki daha fazlası sadece 1 adet 8 Pin işlemci güç girişi desteğine sahip. Hatta çoğu pahalı güç kaynakları dahil. Fazladan işlemci güç girişi desteği olan modellerde 800 TL bandından başlıyor yani PSU seçimi anakart seçimine bağlı bütçeyi yukarı çekiyor mecburen. Ben çok kaliteli 2 PSU modeli kullandım anakarta bağlı değişiyor demiştim gerekli olanı kullandım anakartına göre.

NOT 2 : İlk 2 sistemde Gaming X adlı Gigabyte marka anakart kullandım. Bu anakart hem daha uygun fiyatlı hemde 1 adet 8 pin işlemci güç girişi istiyor yani piyasadaki tüm güç kaynakları ile uyumlu. Buna bağlı güç kaynağınıda kaliteli ama 1 adet 8 pin işlemci girişine sahip bir güç kaynağı ile değiştirdiğimde ciddi anlamda bütçe aşağı çekilmiş oldu bu sayede daha üst düzey bir ekran kartı kullanabildim. Bu anakartın 1 eksisi var oda VRM yani işlemci beslemekten sorumlu bileşenleri biraz daha zayıf bu bağlamda bu anakart ile 3900X ve 3950X bu işlemcilere OC pek önermem. İleride değişim yaparsanız diye söylüyorum yoksa 3700X için sorun yok. Belki 3900X bir nemze OC olabilir ama 3950X fazla gelir bu anakarta OC olarak tabi. OC için bu söylediklerim yoksa düz OC olmadan tüm AMD işlemcileri sorunsuz kullanılabilir bu Gaming X anakartı sorun yok bunda.

NOT 3 : Seçtiğim tüm bileşenler marka ve model olarak hiçbir eksisi olan yada kötü sayılacak ürünler değiller. Eğer ben bu markayı hiç duymadım vs. derseniz bilginiz olsun diye söyledim. Örneğin Palit markası dünyanın en eski markalarından birisidir MSI markasından sonra. Palit 1988 yılında kurulmuş ve pek çok alanda bileşen üretimi yapan en eski ve sağlam firmalardan birisidir. MSI markasıda bilindik markalardan en eskisidir 1986 yılı kuruluşlu. Bir diğer marka ise XPG markası Adata firmasının 2. markasıdır ki Adata firması dünyada yarı iletken üretimi yapan sayılı büyük şirketlerden birisidir. Samsung, Micron, SK Hynix , Qualcomm vs. gibi pek çok firma yarı iletken pazarındadır Adata firmasıda bunlardan birisi. Yani önerdiğim markaların hepsi sağlam markadır içiniz rahat olsun ki ben bu konuda çok ince eleyip sık dokurum.

Sistemlerde değiştirebileceğiniz bileşen önerilerim aşağıda.

Anakart : Zaten yazdım anakart konusu hakkındaki gerekli şeyleri ama aradaki fiyat farkını yazayım şöyle ki ASUS ürünün Wifi olmayan versiyonu 1600 TL küsür Wifi olan versiyon 1700 TL civarında ki ben onu kullandım iki ASUS arasında sadece Wifi farkı var oda anakartlar arasında 100 TL küsür bir fark oluşturuyor. Gigabyte Gaming X anakartı ise 1350-1400 TL fiyata sahip ki buda ASUS düz modelden 260 TL ve Wifi modelden ise 370 TL küsür daha ucuz yapıyor onu. Buna bağlı olarak aşağıdaki PSU modelide değiştiği için fiyat 500 TL küsür kadar aşağı çekiliyor. 

Güç kaynağı : Anakarta bağlı ihtiyaçtan dolayı PSU seçimi değiştiği için ben ASUS model anakartta bulabildiğim en sağlam ve en uygun fiyatlı PSU modelini kullandım oda CORSAIR RM850 850W 80+ GOLD modeli ve bu model 800 TL küsür fiyata sahip. Anakart Gigabyte model seçilince PSU modelini buna uygun kaliteli ama kablo olarak ASUS model ile uyumsuz High Power 750W Performance GD 80+ GOLD model ile değiştirdim ki bunun fiyatı 600 TL küsür. 2 PSU arasında 200 TL kadar fark oluyor. Bu model Gigabyte ile hiçbir sorun olmadan kullanılabilir onu karşılıyor ama ASUS modeli karşılamıyor bu yüzden bu PSU modelini Gigabyte anakartı seçerseniz tercih edin ki bende zaten öyle yaptım. Aynı şekilde Gigabyte modele alternatif aynı fiyata başka bir markadan önerim ise FSP 750W Raider II RA2-750 80+ Silver ürünü. Benzer kalite ve performansta bir üründür. Hangisini seçerseniz seçin pişman etmez. HighPower ve FSP arasında kalırsanız ben FSP seçerdim dünya markasıdır. HighPower ürünü FPS ile aynı kaliteye sahip ama marka olarak bir FPS markası değil.

Disk : Ben iş odaklı kullanım olacağı için C diskinde fazladan boyuta ihtiyacınız olur diye 1 TB M.2 SSD kullandım ama isterseniz bu XPG 512GB Spectrix S40G NVMe M.2 SSD (AS40G-512GT-C) - 627,24 TL model aynı SSD diskin 512 GB versiyonu ve 550 TL daha ucuz. Bu SSD 'yi seçip artan paraya iş için arşiv diski olarak HDD disk seçebilirsiniz. HDD önerisi olarak Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk - 277,23 TL veya Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200rpm (ST2000DM008) Harddisk - 413,96 TL bu diski alabilirsiniz. 512 GB SSD + 2 TB HDD seçseniz bile 1 TB M.2 diskli versiyona göre 100 TL kadar daha ucuza geliyor sistem.

Ekran kartı : RX5700 XT kartı RTX 2070 Super ile birebir aynı FPS değerini veren bir kart. Ama eksi olarak RTX desteği yok ve NVIDIA kartlarına göre bir tık daha fazla ısınıyor. Bunun için RX5700 XT kartı olan sistemlerde ısı sorunu olmasın diye önü Mesh ızgaralı hava akışı konusunda hiçbir sorun olmayacak bu sisteme yakışacak bir kasa seçtim. RX5700 XT kullanacaksanız Mesh bir kasa kartın NVIDIA ile benzer hatta daha az sıcaklıklarda çalışmasını sağlar. Kart önerisine gelirsek ben Shapphire Nitro+ kullandım ama aynı fiyata MSI Radeon RX5700XT Gaming X 8GB - 3.588,23 TL modelini de alabilirsiniz. İkiside kalitelidir tercih size kalmış. RTX 2060 Super kartı veya 2070 Super kartı arasında tercih yapmakta size kalmış zaten sistem önerilerinde kullandım kartları onların linklerini oradan alırsınız.

Kasa : AMD ekran kartına göre Mesh bir kasa seçimini yaptığımı yazdım size. O kasa kaliteli ama fiyatı 700 TL bandında. Fiyatı düşürmek ama F/P kaliteli bir kasa tercihi yapmak isterseniz Aerocool AirHawk Duo ARGB - 544,50 TL  yada Dark Guardian PRO ARGB - 548,18 TL bu kasayı öneririm. Bu sayede 200 TL kadar sistem iner ama özellik olarak bir şey kaybetmezsiniz. Kalite ise fiyatına göre çok başarılı olmuş olur. NVIDIA kartlar için kullandığım kasa bu kasalardan çok çok daha kaliteli hem malzeme olarak hemde özellik olarak çok daha iyi ama önü direkt kapalı olmasada AMD kart ile kullanmak pek iyi tercih olmayabilir. Bu yüzden NVIDIA kart seçerseniz o kasayı bu önerdiklerim ile değiştirmenizi önermem.

Soğutma : Aslında AMD kendi stok soğutucusu bir nebze yeterli ama yinede daha iyi bir soğutma için kule tipi kaliteli bir 120mm hava soğutma kullandım ben sistemlerde. Eğer biraz OC yaparım derseniz piyasada emsalini bulamayacağınız kalitede ve performansa tek bir ürün grubu var oda SilverStone PF serisi sıvı soğutmaları. Bu soğutmalar öyle ki performans olarak kendisinden 2 kat pahalı modeller ile 3 aşağı 5 yukarı aynı soğutma performansını sağlayabiliyorlar. Önerim eğer alacaksanız PF serisinden bir soğutucu alın. SilverStone PF120 ARGB 120mm - 513,52 TL / SilverStone PF240 ARGB 240mm - 717,29 TL / SilverStone PF360 ARGB 360mm - 888,47 TL bu ürünleri şu şekilde tercih edebilirsiniz. 120mm olan ürün OC yapmaya izin verir. Ancak çok üst düzey değil 120mm sonuçta. 240mm OC konusunda her anlamda her şeyi çözer ve işinizi garantiye almak ister ve sınırları zorlamak isterseniz 360mm model OC konusunda size en fazlasını sunacak olandır.

Her detayı soru sorma ihtimaliniz olduğu için uzun uzaya anlattım. Gerisi size kalmış artık.

KS

emrergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tek tek okudum teşekkürler aklımdaki bir çok soruya cevap oldu
anakart konusunda asus tercih etmeyi düşünüyorum, gigabyte kullandım aslında bu zamana kadar ama şuan malzeme kalitesi olarak bi tık düşük benim gözümde. Önerdiğiniz Tuf gaming 128 gb max ram ile, 7.1 ses ve ARgb desteği ile tüm isteklerimi karşılıyor, sadece piyasadan uzun bir süre ayrı kaldığım için markalarla alakalı bilgim az, msi bu yüzden tercih etmiştim.

ram olarak sanıyorum ki şuan 4 slotu doldurmadan 32 gb üstüne verimli bi şekilde çıkamıyorum. 2x16 olarak öneriniz ne olur acaba? toplarken 2x16 takıp, ardından 2x daha ekleyebilirim ihtiyaç doğrultusunda diye düşünüyorum. 4slotu 8gb ram ile doldurmaya mecbur değilsem yapmayı tercih etmem sanırım. önerinize açığım

ekran kartı olarak genelde programlarla uyumluluk konusunda grafiksel anlamda hep nvidia önerildiği için tercihim o yönde olacak, bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum. genel adobe programları harici mimari ve 3d programlarla nvidia ve amd arasında bi fark varmıdır acaba? yoksa amd sistemde amd ekran kartı kullanmak daha cazip geliyor.
Ayrıca önerdikleriniz dışında, bildiğim kadarıyla Radeon VII dışında şuan pci 4.0 desteği veren bir model yok. bu modeller piyasaya çıkana dek minimum da bir ekran kartı almak ne derece mantıklıdır? 4.0 desteği render ve oyun konusunda ne gibi farklar yaratır ve öyle ise öneriniz minimum olarak hangi kart olur?

kasa konusunda önerdiğini XPG marka aslında arayıp bulamadığım bir model, popüler önü fanlı bir model değil de cam yada filtreli bir kasa arıyorum, hala araştırmaktayım, öneriniz varsa memnun olurum.

SSD ve HDD olarak önerdiğiniz 1er TBlık ürünler aradığım sayıları karşılıyor ancak XPG sizinde söylediğiniz gibi duymadığım bir marka hakkında biraz araştırma yapıcam. teşekkür ederim.

sıvı soğutucusu olarak önerdiğiniz 3fanlı model makul sanıyorum. OC hakkında çok bilgim yok ama sistemin açılmaya uygun ve halihazırda beklemesini tercih ederim.

son olarak monitör konusunda
monitör olarak JamesDonkey marka 27" 144-1ms bir monitör görüyorum, hakkında bilginiz varsa yada 1.5k fiyat bandında önerileriniz varsa çok iyi olur.

gecenin geç saatinde uzun uzun anlattığınız için teşekkürler :) emeğine sağlık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim sistemdeki RAM gayet makul alınabilir. Bu arada 500 TL fazlasına 3600 MHz CL16 2x16 GB yani 32 GB kit buldum GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 MHz CL16 RGB - 1.629,00 TL burada ki ve indirimde. Bu kalitede bu hızda RAM bulmak gerçekten zor ülkemizde bilginiz olsun. Alabiliyorsanız alın derim.

Ekran kartı konusunda RTX kartlardaki Ray Tracing teknolojisini ve NVIDIA RTX kartlardaki yapay zeka işleri için kullanılan Tensör çekirdeklerini Adobe ve Autodesk yazılımlarının bazıları kullanıyor. Yani NVIDIA kart almak bu konularda size avantaj sağlayabilir kullandığınız bir alan olursa tabi. Bunun dışında kartların bu yazılımlardaki performansları eşit bir avantaj yada dezavantaj söz konusu değil. Ayrıca PCI-e 4.0 teknolojisi ekran kartlarında hiçbir avantaja sahip değil. Ekran kartları daha PCI-e 3.0 teknolojisinin bant genişliğini tamamen kullanamıyor yani PCI-e 4.0 ekran kartında sadece isim olarak var o bant genişliğini dolduracak bir ekran kartı yok ki uzuuunca bir sürede olmayacak bu bir seçim sebebi değil ve şuan için olamazda.

Kasa konusunda performans ve kalite olarak size önerdiklerim gayet iyi kasalar. Hiçbir eksikleri ve eksi yönde dezavantajları yok. Ancak bir alternatif sunmam gerekseydi o kasalara ek olarak Thermaltake S500 - 844,36 TL kesinlikle bunu önerirdim. Bunu başta önermedim AMD kart için uygun değil birde bütçeyi biraz yukarı çekiyor diye ama bu fiyata kendisinden daha pahalı kasalardaki özellikleri bu orta-yüksek bütçede F/P oranında bu kalitede sunan başka kasa bulamazsınız bu kadar netim. Kasa 2 adet fan ile geliyor uygun bir kava akışı için en azından arkaya bir egzoz fanı gerekir ama sıvı soğutma alırsanız o üste yada arkaya takılacağı için gerek yok ama sıvı soğutma almazsanız arkaya en azından 1 fan gerek.

XPG çok kaliteli bir markadır sorun yok. Size veya başkasına asla kendim kullanmayacağım bir ürün önermem.

Sıvı soğutma konusunda dediğim gibi çok kaliteli soğutması olan kaliteli bir firmanın ürünüdür. Örnek olarak ASUS ROG RYUJIN 360 piyasadaki en pahalı kapalı devre sıvı 360mm soğutmalardan birisi fiyatı 1700 TL 'ye yakın yada o civarda ama bu size önerdiğim SilverStone PF360 ürün ile arasında sıcaklık farkı olarak en fazla duruma göre değişiyor ama 5 derecelik bir fark var ki 2 soğutmada çok serin çalıştığı için 5 derece aradaki 1000 TL fiyat farkına göre çöp sayılır. Yani soğutma konusunda içiniz rahat olsun.

Monitör olarak JamesDonkey , GamePower , GameBooster vs. vs. çin menşi bir ürün kesinlikle tavsiye etmem. 2K bir en az VA yada iş için genelde IPS daha mantıklı olur bir monitör öneririm. Ama 2K çözünürlüğe sahip VA yada IPS birde 1ms yüksek Hz bir monitör 1.5K fiyata bu dolar kurunda pek olası değil. Bu özelliklerde bir ürün 2000 TL den başlıyor. Bu yüzden size 1080p IPS bir ürün önereceğim. Bu fiyata bu kalitede 1-2 ürün anca var zaten ki benimde her zaman önerdiğim daha tek şikayet almadım ürünler onlarda. Ancak 1080p için 27" fazla ve iş yapacağınız için sorun yaşarsınız pixel sayarsınız 27" 1080p için büyük bir oran olduğu için. 24" idealdir ki aslında 24" büyük sayılır. Önerilerim, AOC 23.8" 24G2U 1ms 144hz IPS Panel - 1.397,00 TL / MSI 23.6" OPTIX MAG241C 144hz 1ms VA Panel - 1.449,00 TL / Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms - 1.599.00 TL (İtopya linki bu ama aynı fiyata Vatan Bilgisayarda da gördüm) bu dolar kuruna göre hepsi iyi indirime girmiş ürünler. Normalde MSI ürünü iş için önermezdim VA panel olduğu için ama renk gamutu olarak IPS kadar iyi sayılır o yüzden seçenek olsun diye önerdim ama ben olsam AOC yada Viewsonic alırdım ki burada iş için en iyi renk desteğini sunan monitör AOC sonra Viewsonic ve sonra MSI ürünü oluyor. Ancak oyun için Viewsonic daha yetenekli IPS bir monitöre göre yani hem iş hem oyun tarafında en iyi ürün Viewsonic ürünü.

KS

emrergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar uzun uzun inceleyip toparladım, özellikleri marka model olarak aşağıda yazıyorum. Toplamda 13k hesapladım farklı mağazalardan ortalama 2 k kadar bütçem kaldı bununla yada biraz üstüyle 27" VA-IPS destekli 1ms bir monitör önerirsen memnun olurum, yine aşağıdaki parçalar için öneriye açığım.

Asus TUF X570-PLUS wifi - ortalama 1.5k
R7 3700X - ortalama 2.5k
GSKILL TRI Z NEO 2x16 3600 cl16 - 1.7k
XPG 1TB 3500/1900 - 1.2k
Seagate 2tb 256mb - 500
ilverStone PF360 ARGB 360 - 1k

kasa olarak psu dahil modellerden birini seçtim, hala detaylı inceleyemedim kasaları marka model olarak araştırıyorum.
CoolerMaster MB511 + 650W PSU - ortalama 1k

ekran kartlarında palit'e alternatif olarak şu modelleri bulabildim.
Asus ROG RTX2070s EVO - 4200
Asus ROG RTX2070 OC - 4200
ASUS TUF RX5700XT OC 3800
ASUS ROG RX5700 OC - 3600
ASUS TURBO RTX2060s EVO - 3800

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bakın size sistem olarak PSU 'yu nasıl seçmeniz gerektiğini uzun uzun anlattım. Seçtiğiniz kasa içindeki PSU anakartınız ile uyumsuz. Okudum demiştiniz yazdıklarımı ama aynı hataya düştünüz. Anakartlarda sol üst köşede işlemci için gerekli güç girişleri vardır. O girişler çoğu anakartta işlemciler güçlendiği için 8 pin sayıdan 8+4 yada 8+8 sayısına çıktı ve size önerdiğim anakartta 8+4 pin ama piyasadaki çoğu PSU modelleri 90% kadarı ucuz ürünler pahallı ürünler kasa içindeki ürünler vs. vs. hepsi bu anakartlar ile uyumsuz. Yani size önerdiğim şekilde tercih yapmak zorundasınız. Ayrıca 750W aşağısını almayın 750W sizin sistem için en sorunsuz en ideal güç.

1. High Power 1200W 80+ GOLD Astro GD Serisi Tam Modüler Güç Kaynağı (HPJ-1200GD-F14C) - 702,41 TL - İndirimde ve bu kalitede bu güçte bir ürünü bu fiyata bulman çok ama çok zor. 6 akım koruması var , Japon Kapasitörlere sahip 2 yıl garantili. Gerekli işlemci güç girişlerine sahip. F/P tavsiye ederim.
  2. Corsair 750W RM Series RM750 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı - 836,33 TL - Gerekli işlemci güç girişlerine sahip, 5 akım koruması var, Japon kapasitörlere sahip 10 yıl garantili. tavsiye ederim.
  3. XPG Core Reactor 750W 80 Plus Gold Tam Modüler Güç Kaynağı - 859,00 TL - Piyasadaki şuan fazla akım korumasını , kaliteyi ve performansı bu fiyata sunan tek ürün. 8 Akım koruması var , Japon Kapasitörlere sahip , 10 yıl garantili ve yukarıdaki 2 üründe birkaç performans ile alakalı ufak eksi noktalar varken bu üründe hiç yok.
Ekran kartı olarak size önerdiğim Palit 2070 Super JS modeli bu listelediğiniz modellerden çok ama çok daha başarılı soğutma kalite ve performansa sahip bunu baştan söylemek istiyorum. 2070 almayın 2060 Super ile benzer seviyede olan bir kart asla ama asla bu hataya düşmeyin. NVIDIA işinize daha çok yarar 2060 Super yada 2070 Super tercih edin ki ben dediğim gibi Palit 2070 Super JS alırdım ama yok ben Palit alamam derseniz ki bence hata olur ama yok almam derseniz ilk ASUS RTX 2070 Super EVO modeli alabilirsiniz.

Bunun dışında sistem gayet iyi durumda.

Monitör olarak size oyun ve iş odaklı bir monitör zor demiştim. İş odaklı 2K ürünler 2000 TL 'den başlıyor. Oyun + iş bulabildiğim en ucuz ürünSamsung LC27JG54QQMXUF 27" 144Hz 4ms (HDMI+Display) FreeSync QHD VA Curved Monitör - 2.299,01 TL bu ürün.

Eğer 1080p 27" istiyorsanız Viewsonic 27" XG2705 144Hz 1ms - 1.999.00 TL bu monitörü öneririm. İş odaklı kullanım için IPS panel ve düşük Input Lag ve tepkime süresi ile oyuncu özellikli F/P oranı çok yüksek kaliteli bir karma kullanım monitörüdür.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monitörü https://www.sinerji.gen.tr/aoc-315-...t-freesync-2k-curved-gaming-monitor-pmu418297 bununla yada https://www.hepsiburada.com/samsung...ed-monitor-p-HBV00000BA2EM?magaza=Hepsiburada bununla değiştirin. SAMSUNG QLED modelleri gerçekten çok başarılıdır ama birisi 31.5" diğeri 27" ben SAMSUNG alırdım ama karar sizin tabi. Bulabildiğim iş ve oyun ağırlıklı kullanıma en uygun ve en fazla özelliği barındıran monitörler bunlar. Sizin bulduğunuz üründen daha iyi olacak bu şekilde.

Bunun dışında bence bir adet kule tipi hava soğutma 200-300 TL bir fiyata geliyor oda. Önerim ise https://www.gelbura.com/urun/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-gri-cift-fanli-islemci-sogutucu bu ürün. 205W TDP değeri var çift fan ve piyasadaki en kaliteli termal macunlarından birisi ile geliyor MX4 ki soğutma konusunda TDP değeri yüksek olduğundan az bir miktar OC bile yapılabilir o derece iyi bir soğutma. Ayrıca kasa 2 fan ile geliyor arkaya 1 adet fan almanız gerek.

KS

emrergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Curved monitörler konusunda çekincelerim var o sebep flat bakmıştım hep. Oyunlarda fark ve avantajı vardır kesinlikle ancak çizimlerde vs sorun yaratır mı bilemedim. Ancak aoc 31,5" gibi bi monitörün curved olması bi noktada şart gibi :) gidip görüp 31"e karar verirsem eğer bütçem düşüyor.
Soğutucu olarak önerdiğiniz silverstone 3 fanlı modeli düşünüyorum, listeye eklemedim ancak fırsat bulursam onu da almak niyetim.

son olarak sizce n11den toplamak konusunda fikirleriniz nedir acaba? parçaların hepsi geldiğinde detaylı bilen birine toplatırım diye düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
31.5" değerin Curved olamsını pek anlamazsınız hem açı küçük tutulmuş hemde monitör bayağı büyük zaten size bir olumsuzluk yaratmaz şahsi fikrim. 27" deneiştim iş odaklı sorun çıkartmıyor 31.5" sorun yaratmaz bence.

Soğutucu konusunda görmeyince önereyim dedim yoksa tamam PF360 alacaksanız daha üzerine konuşmaya gerek yok zaten.

n11 deki satıcılarınıza göz ucuzya baktkm güvenilir satıcılar seçmişsiniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. Birde gerçekten bilen ve güvendiğinizi birine toplatın sonra yalap şap yapıyorlar biliyoruz deyip bana böyle çok sorunla gelen oldu ondan diyorum.

KS

emrergun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ek olarak önerdiğiniz 2 monitör de VA panel bilgisi girilmiş, VA, IPS yada OLED farkı tam olarak hangi konuda önemli acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
IPS renk gösterim desteği olarak en başarılı olanıdır. VA panel IPS panele en yakın hatta bayağı yakın olan panel türüdür ki bazı firmalar CA paneli öyle bir yapıyorlar ki bazı IPS panellerden daha başarılı oluyorlar Samsung bunlardan birisi. TN panel en berbat renk desteği olmayan paneldir ama oda hızlıdır. OLED değil QLED ise tamamen başka bir teknolojidir Samsung firmasına özel bir monitör arka plan aydınlatma teknolojisidir.

Şöyle anlatmam gerekirse Samsung 27" vs AOC 31.5" monitörün renk ve genel önemli özelliklerini;

AOC VA panel 8 bit renk derinliği olan bir panel kullanırken SAMSUNG bir panel üreticisi olarak yine VA panel kullanıyor ama kendisi SVA panel adını koymuş ve 10 bit renk derinliğine sahip. Burada Samung çok daha başarılı renk derinliği olarak.

AOC panel renk desteği skalası olarak sRGB 124% + Adobe RGB 92% + NTSC 103% oranında destekliyor ve Samsung ise sRGB 125% + Adobe RGB 92% + NTSC 88% + DCI-P3 95% oranında gösteriyor. NTSC en önemsiz renk gamutudur. sRGB + Adobe RGB ve DCI-P3 en önemli skalalardan bazılarıdır ki Samsung panel konusunda neredeyse hepsini yüksek oranda karşılıyor.

Parlaklık olarak AOC 300 nit ve Samsung 350 Nit stabil ama HDR açıkken anlık 600 nit parlaklığa ulaşabiliyor. Bu da Samsung modelde HDR 600 sertifikası olmasını sağlıyor.

Oyuncular için Input Lag değeri önemlidir burada Samsung 4ms iken AOC ürünü 5ms buda Samsung modeli oyun için bir tık daha iyi yapıyor ki 15ms altı oyun için idealdir buda ekstra bir bilgi. Bunun dışında 2 monitörde 1ms panel süresine sahip ve Hz değerleri 144 Hz.

2 monitöründe VESA desteği var + olarak Samsung modelde birde Pivot modu desteği var. Yani monitörü dikey çevirip kullanabiliyorsunuz.

Samsung model 10 bit panel desteğine sahip olduğundan giriş çıkış portlarında Samsung Display Port 1.4 desteklerken AOC model Display Port 1.2 destekliyor. Buda Samsung modeli giriş çıkış teknolojisi olarak öne atıyor. Ayrıca Samsung modelde 2 adet USB çıkılı var ekstra olarak.

Genel yazılım bazlı önemli özellikleri olarak Samsung modelde 8 özellik varken AOC modelde 3 adet özellik var öne çıkan özellik olarak.

Kutu içinden Samsung modelden Disolay port ve HDMI kablo çıkıyor denmiş ama AOC modelden sadece HDMI bunu bilemem ne kadar doğru.

Bu özellik tablosunda Samsung model AOC modelden özellik ve teknoloji olarak bayağı önde ama aradalarında sanırım 200 TL kadar fark var karar sizin. Ben Samsung alırdım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri