Rgb fan senktron problemi

Hasan Caner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, z270 anakartım var, rgb işlemci fanım, argb kasa fanlarım var  ve kontrolcülü senkron edemiyorum. Rgb kablo çoklayıcıda aldım montaj yaptım fakat senkron çalışmıyor, neden kaynaklı olabilir ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim. İşlemci fan ve kasa fanlarının markasını yazmadım konu içeriğinde sorun olursa diye sorarsanız onlarıda söylerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ARGB ve RGB farklı RGB adresleme fonksiyonlarına sahip oldukları için sadece belli başlı(1-2) efekt kombini üzerine senkron olabilirler. Ayrıca ARGB için kullandığınız kasa fanlarının kontrolcüden anakartınıza ARGB bağlantısı yoksa yani anakarta bağlı değilse o fanların ARGB ucu ki bunun için anakartınızda ARGB başlığının olması gerekiyor bu yoksa veya bağlı değilse senkron edemezsiniz. Eğer her şey tamam ama yine olmuyorsa ARGB fanların anakartınızın markası neyse ASUS , MSI , Gigabyte veya ASRock bu markaların yazılımları ile uyumlu mu ona bakmanız gerek. Eğer uyumluysa markaların kendi yazılımlarından Sync ayarını aktif edip öyle RGB kontrolü yapmanız gerekiyor.

KS

Hasan Caner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ARGB ve RGB farklı RGB adresleme fonksiyonlarına sahip oldukları için sadece belli başlı(1-2) efekt kombini üzerine senkron olabilirler. Ayrıca ARGB için kullandığınız kasa fanlarının kontrolcüden anakartınıza ARGB bağlantısı yoksa yani anakarta bağlı değilse o fanların ARGB ucu ki bunun için anakartınızda ARGB başlığının olması gerekiyor bu yoksa veya bağlı değilse senkron edemezsiniz. Eğer her şey tamam ama yine olmuyorsa ARGB fanların anakartınızın markası neyse ASUS , MSI , Gigabyte veya ASRock bu markaların yazılımları ile uyumlu mu ona bakmanız gerek. Eğer uyumluysa markaların kendi yazılımlarından Sync ayarını aktif edip öyle RGB kontrolü yapmanız gerekiyor.

Hocam bağlantılar doğru video izleyerek ve kontrolcü kullanım kılavuzuna gore yaptım ama senkron olmuyor. Frisby Fcl-f1272c 4in1 Kumandalı Dual Argb Fanlarım bu işlemci fan markasını hatırlamıyorum cooler master olabilir. Ayrıca anakart gigabyte z270 rgb fusionda ramlerimde görünmüyor ramler g skill trient z 3200 mhz. Anakart üzerindeki fan giriş pinleri 5li bizdekiler 4lü ama ne denediysekte senkron edemedik ama hepsi ayrı ayrı çalışıyor. Çoğu yerin öneriside direk usb den bağlanan kontrolcü fakat anakart üzerinde rgb desteği varken bunun çalışması gerekiyor. Kablo çoklayıcımda bu Alfais 4375 Rgb Şerit 4 Pin LED Çoklayıcı Splitter Tek Kumanda 3 Çıkış

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızın ve kasanızın tam modelini verin. Bakalım bir uyum vs. sorunu var mı.

Birde ufak bir not RGB bağlantısı 4 pin 12V olur ve ARGB ise 3 pin 5V olur. Farklı bir alternatif söz konusu değil. eğer 5 pinli bir bağlantı varsa o ARGB veya RGB bağlantısı değildir.

KS

Hasan Caner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınızın ve kasanızın tam modelini verin. Bakalım bir uyum vs. sorunu var mı.

Birde ufak bir not RGB bağlantısı 4 pin 12V olur ve ARGB ise 3 pin 5V olur. Farklı bir alternatif söz konusu değil. eğer 5 pinli bir bağlantı varsa o ARGB veya RGB bağlantısı değildir.

Kasa xıgmatek fakat kasa fanları tek renkdi onların yerine Frisby Fcl-f1272c aldım 4 adet argb fan ve kontrolcüsünü bunuda anakart ve işlemci fanı ile senkron etmek için kablo çoklayıcı aldım 4 pinli. Anakart gigabyte z270 gaming k5 ramler de g skill triendz 3200 cl 16 daha öncede yazdığım gibi. Burdan anlatması biraz zor oluyor ama çözebilirseniz çok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızda ne RGB nede ARGB çıkışı var. Yani bu bağlantıları anakarta yapamazsınız. Sadece RGB LED Şerit bağlantısı yeri mevcut ama 5 pin ve dönüştürücü kablo ile 4 pin 2 metre maksimum 5050 RGB LED şerit bağlamanız için.

Ancak ve ancak USB ara yüzü ile bağlanan RGB kontrolcülerini kullanabilirsiniz. Bildiğim bu bağlantıya sahip tek marka Corsair RGB HUB sistemleri ama onlarda sadece kendi fanları ile çalışıyor.

Belleklerinizin RGB kontrolünü yapamamanız ise oda şundan olabilir RGB Fusion 2.0 güncel sürücü kullanmıyor olabilirsiniz. Verdiğim bağlantıdan güncel sürücüyü indirin. Yada Trident Z Family Lighting Control Software bu bağlantıdan G.Skill firmasının kendi RGB yazılımını indirip oradan kontrol edin.

KS

Hasan Caner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güncel hocamda ben araştırdım eski sürümle çalışıyormuş 1.0 ile. 2.0 ile çalışmıyormuş ekran kartı ile senkron ettim ramleri bende. Birde anakartda rgb desteği yok diyorsunuz da işlemci soğutucum anakarttan güç alıyor çalışıyor modları anlamadım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Farklı bir bağlantı kablosu vardır soğutucunun. ARGB veya RGB bağlantı kablosu ile çalışmıyordur. USB ara yüzü veya direkt sadece PWM bağlantısından aldığı güç ile sabit efektler ile çalışıyor olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri