ROG Strix GTX 1070 2. el ekran kartı almak istiyorum sıcaklıklar normal mi!

Caner Yelen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Asus RogSTrix Gtx 1070 Ekran kartı tam yük altında 80 derceyi görüyor. Bu kartı satınalmak istiyorum bu değerler normalmidir yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: ROG Strix GTX 1070 2. el ekran kartı almak istiyorum sıcaklıklar normal mi!

Furmak yazılımı karta normalden fazla yük bindiren bir yazılımdır. Buradaki sıcaklıklar kartın ekstrem koşullarda aldığı sıcaklığa bir önden bakıştır. Özetle sıcaklıklar anormal değil ama kartın durduğu ortam, macun ve temizlik durumu ve son olarak içinde durduğu kasanın hava akışına bağlı olarak sıcaklıklar + veya - yönde değişkenlik gösterir. 70 civarı iyidir ama 80 sınırında bu kart. Kötü değil ama bahsettiğim şeyler ne durumda bilemediğim için net konuşamıyorum.

Birde kartın Furmark Bencmark puanını isteyin bakalım ne puan alıyor. 

Ayrıca birde ağır bir oyundan MSI Afterburner testi isteyin. Oyun içi sıcaklıklara bakalım.

KS

Caner Yelen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: ROG Strix GTX 1070 2. el ekran kartı almak istiyorum sıcaklıklar normal mi!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Furmak yazılımı karta normalden fazla yük bindiren bir yazılımdır. Buradaki sıcaklıklar kartın ekstrem koşullarda aldığı sıcaklığa bir önden bakıştır. Özetle sıcaklıklar anormal değil ama kartın durduğu ortam, macun ve temizlik durumu ve son olarak içinde durduğu kasanın hava akışına bağlı olarak sıcaklıklar + veya - yönde değişkenlik gösterir. 70 civarı iyidir ama 80 sınırında bu kart. Kötü değil ama bahsettiğim şeyler ne durumda bilemediğim için net konuşamıyorum.

Ayrıca birde ağır bir oyundan MSI Afterburner testi isteyin. Oyun içi sıcaklıklara bakalım.

Tamam  teşekkür ederim dediğiniz testleri yapıp tekrar paylaşıcam.

KS

Caner Yelen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: ROG Strix GTX 1070 2. el ekran kartı almak istiyorum sıcaklıklar normal mi!

ugur.gozaydin' Alıntı:

Uğur hocam tekrardan merhaba, istediğiniz testleri yaptım ve yeni değerleri sizinle paylaşıyorum.
FURMARK 1920x1080 uzun testte 20 dak.  max sıcaklık 72 ---- Alınan FPS max 119 
Fakat Şöyle bir durum var ;
Gpu Clock değeri 1700 lerde iken böyle dalgalanmalar var _?

Ama bu değerleri Asus Gpu Twek III üzerinden OC yaptığımız zaman bu  dalgalanmalar yerini düz bir hat olarak gösteriyor Sebebi ne olabilir iyimi kötümü_?

Ayrıca Furmark 1920x1080 kısa süreli puanlamasıda şu şekilde aldığı puan ;

Ayrıca Bende önceden msı 1050ti vardı pubg mobile de hiç kasma droplanma ani fps düşmesi yaşamazdım ama bu kart ile bu tip ani fps düşmeleri sert kasmalar yaşıyorum. Yanıtlarsanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: ROG Strix GTX 1070 2. el ekran kartı almak istiyorum sıcaklıklar normal mi!

Alınan puan ve sıcaklıklar iyi.

Dalgalanma durumu default ayarda kartın yük durumuna göre belli frekanslarda çalıştırmak üzerine işlem yapmasından kaynaklı. Siz OC ayarına bastığınızda karta bu frekansa çık yükte diyorsunuz sorun yok bunda.

Ancak şu ani FPS düşüşleri yani drop sorunu ciddi. Önceki kartınızın sürücüsünü DDU gibi bir yazılımla Windows güvenli mod aşamasında kaldırıp sonrasında sistemi normal başlatıp bu kartın sürücüsünü indirip kurdunuz mu?

KS

Caner Yelen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Alınan puan ve sıcaklıklar iyi.

Dalgalanma durumu default ayarda kartın yük durumuna göre belli frekanslarda çalıştırmak üzerine işlem yapmasından kaynaklı. Siz OC ayarına bastığınızda karta bu frekansa çık yükte diyorsunuz sorun yok bunda.

Ancak şu ani FPS düşüşleri yani drop sorunu ciddi. Önceki kartınızın sürücüsünü DDU gibi bir yazılımla Windows güvenli mod aşamasında kaldırıp sonrasında sistemi normal başlatıp bu kartın sürücüsünü indirip kurdunuz mu?

Yok hocam bilmiyordum bu işlemleri yapıp tekrar bilgi vericem konu hakkında teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri