RTX 2060 vs. RTX 2070 mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BenCihan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, şu http://prntscr.com/nikyun resim de ki gibi bir pc topluyorum da,
Ayrıca bu sistem de darboğaz v.b. sorunlar yaşarmıyım ?
Ayrıca kasa konusun da kafam karışık sizce bu kasanın hava sürkülasyonu iyimidir ?
Sistem toplamaktan çok fazla anlamıyorum.
RTX 2060 ve RTX 2070 testlerine baktım, kafam karıştı.
Sizce hangi ekran kartını almalıyım ?

test 1 https://www.gpucheck.com/tr-try/com...8700k-3-70ghz-vs-intel-core-i7-8700k-3-70ghz/

test 2 https://www.youtube.com/watch?v=JrW_brHNt_4

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Test videolarına pek takılmayın RTX 2060 kartı 1070 Ti dengi performans veriyor ve RTX 2070 ise GTX 1080 dengi performans ve art olarak RAY Trace işleme ve yapay zeka işleme çekirdekleri ve güçleri farklı RTX 2070 her halükarda üstün bir kart. Sistemde bir darboğaz vs. yaratan parça yok ama ben olsam Kasa, Anakart, SSD yi değiştirin derim aşağı yazdım detaylı ürünler hakkında fikirlerimi ve değişmesi önerdiğim ürünleri. ve bu kadar üst seviye bir sistem toplamışken iyi bir performans ve fiyat dengesi önemli.

Sıvı soğutucunun bir gürültü sorunu vr sorun değilde yüksek devirlerde çok ses çıkartıyor diğer müdahillerine göre ben olsam Cooler Master Liquid ML240R RGB alırdım. Soğutma performansı ve ses konusunda çok üst düzey bir üründür.

Sadece kasaya 1000 TL para vermek bilmiyorum doğru değil bence Sharkoon TG5 RGB modelini alabilrsiniz soğutma, kolay kurulum ve sıvı soğutma desteği ve RGB konusunda hiçbir eksiği yok ve 500 küsür TL fiyatı var.

Anakart konusunda o kadar para vermişken GIGABYTE Z390 AORUS ELITE modelini alın işlemci güç beslemeleri ve pek çok özellik konusunda F/P ürünüdür ve 1300 TL küsür fiyata bulunabiliyor.

SSD konusında ise aynı paraya yani 650-700 TL arasına Adata XPG SX8200 Pro 512 GB PCI Express m2 SSD alınıyor ve 320 TB yazma ömrüne sahip okuma 3000 yazma hızları 2000 mb/s civarında tam bir F/P ürünü ve uzun ömürlü bir SSD bu ürünü tercih edin derim.

Ekran Kartı konusunda bir şey yemem bana göre bir çipsetin en ucuz ürünü neyse o alınmalı 4000 TL ye seçtiğiniz Gigabyte Windforce 2070 iyi bir kart ama ben olsam 4400 TL civarına Zotac GeForce RTX2070 AMP alırdım fazlasına gerek yok. Seçiminiz güzel onda sıkıntı yok sadece Gigabyte markasının RTX 2070 için ürettiği ucız kartlardan bir ürün ben bir markanın en ucuz ürününü tercih etmem sadece prensipt gerisi sizde önerilerimi belirttim.

KS

BenCihan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
WD Blue 7200 aynı diski 1 buçuk senedir ben kullanıyorum hiçbir eski yanı yok sessiz dayanıklı performanslı bir disk tavsiye ederim.

SSD konusunda Sinerji 'de var https://www.sinerji.gen.tr/xpg-512g...ma-3000mb-m2-ssd-asx8200pnp-512gt-c-pmu417336 - 699,65 TL

Ekran kartını bulmuşsunuz ama dediğim gibi en ucuz neyle o alınmalı bencede ama bir firmanın en ucuz ürünlerini almak bana mantıklı gelmiyor. Sizde aynı fikirdeyseniz ZOTAC firması kaliteli güçlü kartlar yapan firmalardan birisidir. Bu bahsettiğim ZOTAC AMP serisi kartlar güçlü ve performanslı seriden olan kartlar. Frekanslarıda kutudan çıktığı haliyle yüksek 1740 Mhz hızda Boost hızı ki bu o 4.040 TL 'lik GIGABYTE 3 fanlı Windforce kartta 1620 Mhz hızda. Yani ZOTAC burada çok iyi bir performansta. Aslında benim hayalim 3 Fanlı modelinde ama fiyatı biraz tuzlu https://www.sinerji.gen.tr/zotac-ge...-code-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu416819 - 5.004,41 TL :D

Tercih size kalmış.

KS

BenCihan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ZOTAC AMP fiyat tuzluymuş gerçekten :D
Battı balık yan gider hesabı, o kadar para vericez 600-700 üste koyup 2080 olmaz mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BenCihan' Alıntı:
Hocam ZOTAC AMP fiyat tuzluymuş gerçekten :D
Battı balık yan gider hesabı, o kadar para vericez 600-700 üste koyup 2080 olmaz mı ?

RTX 2080 'ler 5.500 TL civarında başlıyor en ucuzu oda yani arada en ucuz RTX 2070 ile 1100 TL civarı fark var. Benim dediğim ZOTAC RTX 2070 AMP ile 700 TL fark aralarında. Fark etmez sen en ucuz RTX 2070 'ide alsan benim dediğimide alsan frekanstan dolayı 5 FPS fark olacak arada ZOTAC AMP yararına birde biraz kaliteli bir kart GIGABYTE Windforce kartından. Ancak zaten RTX serisindeki tüm kartlarda otomatik OC özelliği var yazılımdan o frekanstan dolayı oluşacak farkı kapatırsın dert değil. Sen bütçene ne uygun oluyorsa onu tercih et pişman olmazsın her halükarda aldığın kart RTX 2070 olacak.

Bu arada ZOTAC AMP RTX 2070 kartını Sinerji 'de tüketmişler stok kalmamış. Senin GIGABYTE Windforce ürünüde Kritik stok yani sayılı bence eğer Sinerji 'den alacaksan acele et yoksa onuda bitirecekler ve bu kartlar eski dolar kurundan geldikleri için tükendikleri zaman yeniden stoğa girdiklerinde yeni kurdan fiyatlandırılacaklar yani alacaksan elini çabuk tut derim.

KS

BenCihan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam yardımların için ve önerilerin için çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri